Gyerekprogramok Budapesten – június 10-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapesten óriási programkavalkád várható ezen a hétvégén, hiszen nemcsak nagyon sok helyen, hanem nagyon sokféle programot is találhattok az ajánlóban. A belváros megtelik jó könyvekkel és könyves programokkal, folytatódik a Gyereksziget, a Hegyvidéken, Kispesten és a Millenárison is fesztiválozhattok, de ha inkább az erdőbe vágytok, irány az Erdei piac vagy a Cellux Csoport solymári piknikje. Gyerekprogramok Budapesten és a közelben a Minimatiné válogatásában!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ünnepi Könyvhét és Margó Fesztivál – Vörösmarty tér és egyéb helyszínek, június 8-12. (ingyenes)

Ez az egyik kedvenc nyárindító eseményünk, hiszen jó könyvek és jó programok társaságában tölthetjük a hétvégét. Ahogy már megszokhattátok jó könyveket és mellé ingyenes gyerekprogramokat is ajánlunk nektek. A Vörösmarty téri eseménnyel párhuzamosan pedig a Margó Fesztivál is zajlik, ahol szintén gondoltak a gyerekekre is.

Hegyvidéki Napok – MOMKult és Gesztenyés kert, június 10-11. (ingyenes)

A MOMKult és környéke ezen a hétvégén zenével, családi programokkal, finom ételekkel vár benneteket, és a Hegyvidéki Napokon biztos mindenki talál magának kedves programot a babajátszótól kezdve a kézműves programokon át az esti koncertekig. Szombaton 10 órától a Búgócsiga Zenede, vasárnap pedig 10 órától Halász Judit lép a színpadra. Részletek itt. Ingyenes!

Budapest A Cappella Fesztivál – Várkert Bazár, június 10-11.

A gyerekeknek szóló foglalkozásokon több korosztály is együtt készíthet papírkoronát, térbeli képeslapot vagy színes játékhangszert újrahasznosított anyagokból. A zene élményére óriás képet készíthettek, a Várkert Kvízben pedig az egész család együtt játszhat és gondolkodhat. Részletek itt.

Városünnep – Kispest, templom tér, június 10-11. (ingyenes)

Idén ünnepli 10. születésnapját a Kispesti Városünnep, amely két napon keresztül koncertekkel, autószimulátorral, muzeális tűzoltóautóval, mászófallal, Vándor játszóházzal és ökojátszótérrel, babasátorral is várja az érdeklődőket. Vasárnap 11 órakor Szalóki Ági lép a színpadra. A kísérőprogramok szombaton délután 14-20, vasárnap 11-19 óra között látogathatók! Részletek itt. Ingyenes!

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál – Hatvan, június 9-11.

Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék-néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek várnak rátok ezen a júniusi hétvégén Hatvanban. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft/fő/nap, 2500 Ft/fő/2nap.

JÚNIUS 10., szombat

I. Levéltári Piknik – Fővárosi Levéltár, Teve u. 3-5., szombaton 9:00-20:00 (ingyenes)

Papíröntés, pecsétkészítés és oklevélírás, vezetett túrák és sok-sok izgalmas program várja szombaton a Levéltárba látogatókat. Részletek itt. Ingyenes!

Szamóca Kiskertész-tanoda: Kis herceg rózsája – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

„Megkeressük a kis herceg virágát, megcsodáljuk a rózsákat, és ültetünk is egy növényt, amit minden kiskertész otthon fog nevelgetni, megfigyelni.” Belépő: gyerekeknek 1800 Ft, felnőtteknek füvészkerti belépő. Részletek itt.

Állati jó Gyermeknap – Rex Állatsziget, Újpest, Óceánárok utca, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Állatos bemutatók, színpadi programok, tombola, bolhapiac és természetesen kutyák is lesznek a Rex Állatszigeten ezen a szombaton. Ingyenes!

Gyereksziget – Hajógyári-sziget, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

11 órától Szalóki Ági, 14:30-tól a Kalimpa színház, 16:30-tól Bolba Éva és a Jazzterlánc zenekar lép majd a Gyereksziget Nagyszínpadára, de emellett még rengeteg interaktív programmal, bemutatóval és játékkal is készülnek rengeteg helyszínen. Részletes program itt. Ingyenes!

Magyar Népmese Színház: Meseszőnyeg – mesejáték – Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

A meseszőnyegről előkerülő tárgyak életre kelnek és lassan kikerekedik a népmese. Megjelenik három kismalac, az aranyszőrű bárány és még sok ismerős. Részletek itt. Ingyenes!

Kolibri Matiné − és a mesés történetek életre kelnek – Katona József Színház, szombaton 11:00 (ingyenes)

„Velünk lesznek Bosnyák Viktória teremtményei, a Mantyusok. M. Kácsor Zoltánnak köszönhetően elutazunk Dínomdánomba, a tavaszi kert illatát Borsi és Vica hozza el nekünk Gáll Viktória Emese segítségével, és megkíséreljük kiszabadítani Mabel Jones kishúgát is a Tiltott Városból! A nyári matinén adjuk át az oklveleket a frissen megválasztott tündérkönyvtárosoknak, a programot pedig ezúttal is kézműveskedés zárja.” Részletek itt. Ingyenes!

Margó Fesztivál gyerekprogramok – Petőfi irodalmi Múzeum, szombaton délelőtt (ingyenes)

Sok szeretettel várják a gyerekeket egy hatalmas közös gyermekjógázásra június 10-én 10 órától Csíki Mariannal. A jógához a gyerekpólókat és a matracokat a Bookline biztosítja, amiket meg is tarthattok utána. 10 és 13 óra között pedig a Pagony kreatív programjain vehettek részt. Részletek itt.

A II. Kerület Napja – Millenáris, szombaton 9:30-22:00 (ingyenes)

9:30-tól Kovácsovics Fruzsina, 10:30-tól az Alma együttes, 16 órától pedig Fabók Mancsi is fellép a Millenárison, ahol már újra használhatjátok a Zöld Péter játszóteret is. Ingyenes!

JÚNIUS 11., vasárnap

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj! – Hidegvölgyi erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Ha friss levegőre vágytok, esetleg kirándulnátok egy jót, és közben bevásárolnátok, akkor megint lesz Erdei Piac. Részletesen itt írtunk róla. Ingyenes!

MESÉS Cellux Kirándulás – Solymár, Rózsika utca, vasárnap 10:30-14:30 (ingyenes)

Ami biztosan lesz: erdő, patak, mesebeli feladatok, mese és piknik. Találkozó szombaton, fél 10 és 10 óra között a Solymári Shell kútnál a Rózsika utcában. Ez megközelíthető autóval illetve Hűvösvölgytől a 264-es busszal. Innen indul a mintegy 3 km-es kirándulás, de nem ám csak úgy simán, hanem mindenféle mesebeli feladatokkal, találkozásokkal tarkítva. Részletek itt. Ingyenes!

Gyereksziget – Hajógyári-sziget, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Vasárnap a gyereksziget vendége lesz 11 órától Varró Dani és Radványi Balázs, 12:15-től lesz roma táncház, 14:30-tól a Holddalanap lép a színpadra, 16:30-tól pedig Bársony Bálinttal és csapatával simogathattok hangszereket. Részletes program itt. Ingyenes!

Margó Fesztivál gyerekprogramok – Petőfi Irodalmi Múzeum, vasárnap délelőtt (ingyenes)

Vasárnap délelőtt Dr. Seuss könyvei, Menyhért Anna: Rubinbogyózselé, illetve Baár Tünde: Imádom a nyarat! című könyvei kerülnek a középpontba a fesztivál gyerekprogramjai között. Részletek itt.

Tour de Bókay – Bókay-kert környéke, vasárnap 9:00-13:00 (ingyenes, adományt elfogadnak)

A hagyományt folytatva idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Tour de Bókay kerékpáros felvonulást, melynek célja a Bókay Gyermekklinika támogatása. Részletek itt.

Vakációváró Fesztivál – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30-16:00

Idén is Vakációváró Fesztivállal indítják a nyarat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A családi nap keretein belül délelőtt a Turay Ida Színház Pinokkió (10:30-tól) című gyerekszínházi előadásával kezdődik meg a 12 héten át tartó matinésorozat, majd kézműves-foglalkozásokkal, bűvészshow-val és varázslóiskolával, finomságokkal, meglepetésekkel, légvárral és számos élménnyel várja a kicsiket és nagyokat, végül a Kaláka koncertjével (15 órától) zárul az egész napos mulatozás. Jegyár: előadásonként 1200 Ft/fő.

Maszk Bábszínház: Szamárcsel – Margitsziget. Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A monda szerint a törökök egy kő szamárba rejtették a kincseket, amikor fel kellett adniuk a várat és abban csempészték ki az összegyűjtött drágaságokat – ezt a történetet adják elő élőszereplős tárgyjáték formájában, ahol egy török kalmár és egy magyar kofa perlekedéséből indul a história, amit a magukkal hozott tárgyakkal próbálnak szemléltetni. 4 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Ingyenes!

Tilos rádió családi nap – Dürer-kert, vasárnap délután (ingyenes)

A Tilos rádió hagyományos egy hétig tartó adománygyűjtő piknikjén vasárnap a családoké a terep, hiszen 16 órától fellép a HandaBanda Zenekar, majd 17 órától a Rutkai Bori Banda. Részletes program itt. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: könyves programok a Kolibri matinétól a Margó Fesztiválon át az Ünnepi Könyvhétig, Erdei Piac, Cellux Piknik
Rozi kedvencei: könyves programok a Kolibri matinétól a Margó Fesztiválon át az Ünnepi Könyvhétig, Hangszersimogató a Gyerekszigeten