Gyerekprogramok advent 4. hétvégéjén – 2017. dec. 23-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A véghajrára is ajánlunk néhány jó programot! Szombaton még több helyen várnak rátok az ünnepi koncertek és egyéb programok, illetve vasárnapra is adunk néhány ötletet, ha délelőtt jó lenne még egy kis idő a készülődésre. A bejegyzés több mint egy éve frissült, a benne található információk már nem aktuálisak.

DECEMBER 23., szombat

Legkisebbek mozija: Karácsonyi mesefilm válogatás – Puskin mozi, szombaton és vasárnap 11:00

Így ünnepli a karácsonyt Pom Pom, Frakk és a macskák, A nagy ho-ho-ho-horgász, A kockásfülű nyúl és Bogyó és Babóca. Jegyár: 800 Ft. Érdemes előre megvásárolni a jegyet!

Advent a Hegyvidéken – Rutkai Bori Banda – XII. ker., Városház tér, szombaton 10:30 (ingyenes)

Mivel a zenekar összes koncertjéről lecsúsztunk decemberben, biztos, hogy most nem hagyjuk ki, és meghallgatjuk az új Hóváró album dalait is az Advent Hegyvidéken rendezvényén. Ingyenes!

Amerikából jöttem – családi jazz-színház Kálloy Molnár Péterrel és a Modern Art Orchestrával – Müpa sátor, szombaton 11:00 és 16:00

Az Amerikából jöttem című előadás a színház és a humor erejével hozza közelebb a jazz műfaját a jövő zenehallgatóihoz, de a gyerekeket elkísérő szülők és nagyszülők is biztosan jól szórakoznak majd. 8 éves kortól ajánlott. A belépővel a korcsolyapályát is használhatjátok a sátor mellett. Belépő: 500 Ft.

Karácsonyi készülődés – Mesemúzeum, szombat 11:00

Közös karácsonyi készülődés mesével és kreatív foglalkozással a halszem Meseműhellyel. Ha karácsonyfadíszt, meglepetést vagy csak valami szépet szeretnétek még készíteni az ünnepekre, várnak benneteket. Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig. Kisebb gyerekeket is várnak, de a foglalkozás jellege miatt ajánlott a szülők részvétele is.

Folk eDéNY zenekar (interaktív népzenei gyerekműsor) – Városháza park, Üvegház, szombat 11:00 (ingyenes)

Interaktív népzenei gyerekkoncert, melyen a legkisebbek megismerkedhetnek a Moldvai népzene világával furulya, dob, koboz és kaval hangszerekre építve. Játékos együtt zenélés közben közösen teremtik meg a karácsonyi hangulatot a gyerekekkel. Ingyenes!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Hóhullásban – Óbuda, Fő tér, szombaton 15:00 (ingyenes)

Szombaton délután Kárász Eszterrel és az Eszter-lánc Mesezenekarral készülhettek az ünnepekre. Ingyenes!

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – Óbuda, Fő tér, szombaton 19:00 (ingyenes)

A hagyományokhoz híven a Kaláka ünnepi koncertje zárja majd az Advent Óbudán rendezvénysorozatát. Ingyenes!

Millipop játszóház

December 23-án gyermekmegőrzést is vállalnak (7600 Ft/fő), 24-én pedig 14 óráig tartanak nyitva a Millipopban.

DECEMBER 24., vasárnap

Karácsonyi készülődés robotokkal a Római parton – Budapest School Római Part, vasárnap 9:00-12:00

„Amíg a család egyik fele otthon a meglepetésekre készül, addig gyere el gyermekeddel a robotok világába! A Karácsony-váró délelőtt során a gyerekek összeszerelhetnek egy programozható robotot majd elkezdhetik trükkökre tanítani és programozni. Legyen ez az egyik meglepetés a robotika iránt rajongó gyermeked számára! Ha szeretnéd, gyermekednek csak a belépés után, meglepetésként kapott doboz kibontásakor derül ki, hogy mi lesz a délelőtt programja! Az összerakott robotot pedig akár haza is vihetitek, hogy elmélyülhessetek a programozás rejtelmeiben!”

Peppino bohóc – Városháza park, Üvegház, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Amíg otthon az angyalok már a fák díszítésén szorgoskodnak a Városháza előtti téren, a karácsonyi vásárban Peppino bohóc varázsolja el a kicsiket vidám játékokkal, zenével, sok humorral és olyan gyerekdalokkal, amelyeket ők is jól ismernek és szívesen énekelnek. Peppino a jókedv és az izgalom fokozásának szakértője ez alkalommal is interaktív játékokkal, lufihajtogatással és kvízzel szórakoztatja a gyerekeket és minden látogatót. Ingyenes!

Karácsonyi vásárok

Az Advent a Bazilikánál rendezvénye és a Vörösmarty téri vásár ezen a napon 14 óráig tart nyitva. Ingyenes!

Állatos programok

A Fővárosi Állat- és Növénykert ezen a napon 13 óráig (belépés 12 óráig) tart nyitva, a Budakeszi Vadaspark 13 óráig (14 óráig kell elhagyni a parkot), a Tropicarium pedig 14 óráig (pénztárzárás 13 órakor).

Kirándulás

Érdemes egy rövidebb budapesti kirándulást is betervezni, ha olyan az időjárás, de nem maradjatok le az utolsó járatokról, ha tömegközlekedéssel mennétek. A gyermekvasút délutánig közlekedik, részletes menetrend itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! Íme néhány ünnepváró zene és mese az elkövetkezendő napokra és további programok a téli szünetre!

Ha időben szeretnétek értesülni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz. Tartsatok velünk 2018-ban is!