A legjobb gyerekprogramok a téli szünetben – dec. 23. – január 2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha az ünnepek előtt és után szívesen kimozdulnátok, ajánlunk néhány kinti és benti programot december 23. és január 2. között: koncertek, színházi programok, kirándulások várnak rátok a téli szünetben.

KIRÁNDULÁS, MOZGÁS

Jégpályák

Nézzétek meg idei jégpályás válogatásunkat, a Fb oldalukon mindenképp nézzetek utána, mert többen 25-26-án is nyitva tartanak vagy rövidített nyitva tartással 31-én és 1-jén.

Szánkózás

Mi még reménykedünk egy kis téli szünetes havazásban. Itt találtok szánkópályákat Budapesten, illetve távolabb. A távolabbi helyszíneknél érdemes a webkamerákon megnézni a hóhelyzetet, hogy biztosra menjetek. Mi december 22-én nagyon jót szánkóztunk Dobogókőn. 🙂

Kisvasutak

December 24-e kivételével az ünnepek alatt hétvégi menetrend szerint közlekednek a kisvasutak, például a Börzsönyben is várnak benneteket. Néhány ötlet itt.

Karácsonyi madárgyűrűzés – Farkas-erdő, Újpest, december 28., 9:00-12:00 (ingyenes)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Ingyenes!

X. Malacvágta – Előszilveszteri Futóverseny – XVIII. kerület, Bókay kert, december 30., 10 órától

A minitől egészen a veteránig várják különböző korcsoportokban a futókat, sőt babakocsis futam is lesz a Malacvágtán. 8 órától lehet nevezni a helyszínen. Ingyenes!

V. Érdi Szilveszteri Futás – a Down Alapítvány megsegítéséért – december 31., 10 órától

2017-ben a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központját támogatja a 20-30 Egyesület az V. Érdi Szilveszteri futás megszervezésével. Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk! Útvonal: Érd, Főtér – Budai út – Erika utca – Eszter utca – Éva utca – Kornélia utca – Alsó utca – Főtér. Alternatív (séta) táv: 900 méter, fő futótáv: 3900 méter, extra táv: 9900 méter. Regisztráció: 9 órától.

MOZI – mi megy a mozikban?

Az ünnepeket alatt az idei magyar rajzfilmek közül elcsíphetitek a Salamon királyt, a Lengemeséket és az Egy kupac kuflit is. Emellett még számos idei alkotást vagy premieres filmet is vetítenek több helyszínen.

Coco

Ferdinánd

Állati a buli

Paddington 2.

Az igazi csoda

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás, de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon.

JÁTSZÓHÁZ

A játszóházak az ünnepek alatt általában zárva tartanak, de a két ünnep között várnak benneteket. Ezek a mi kedvenceink.

SZÍNHÁZ

Újcirkusz a Müpában – december 25-31.

A Müpa Kultúr Külterében, vagyis a mellette álló sátorban a két ünnep között újcirkuszos előadásokkal készülnek, amelyeket főleg nagyobb gyerekekkel ajánlunk. A megváltott jegyekkel még a koripályát is használhatjátok! Jegyár: 500-1500 Ft.

Kerekítő manó és a hókatonák szíve – Hatszín Teátrum, december 27., 11:00

Kerekítő manó és kis barátja Kacska macska kalandjait kísérhetjük végig négy évszakon keresztül Az izgalmas történetek során kiderül az is, hogy milyen varázserővel bír Kerekítő manó sipkája. Ezúttal természetesen a tél kerül középpontba. Az előadás 30-40 perces, ezért kisebbeknek is ajánljuk. Jegyár: 1200-1600 Ft.

Maya hajója – StúdióK, december 28., 11:00

Kaland-játék bábokkal, humorral, zenével, iskolásoknak Picasso képeinek nyomán. Részletek itt.

Ann-droid – Hatszín Teátrum, december 29., 11:00 és 15:00

A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi. Rajzolt látványvilág, okos LED kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesíti ezt a csodálatos mesevilágot! 4 éves kortól ajánlják!

Janikovszky Éva: Az úgy volt… – Hatszín Teátrum, december 31., 10:30

Mi nagyon jókat nevettünk ezen az előadáson, ajánljuk mindenkinek 6-tól 13 éves korig és természetesen még azon is túl. Jegyár: 2300-2600 Ft.

KONCERT

Bíró Eszter Ünnepi Állati Zenés ABC koncert gyerekeknek és felnőtteknek – Hatszín Teátrum, december 27., 11:00

Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor „Fodo” és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig. Jegyár: 2400 Ft.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Szentendre, Pest Megyei Könyvtár, december 29., 18:00

Ezt az évet Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar egy szentendrei koncerttel zárja majd a Pest Megyei Könyvtárban.

EGYÉB

Dalok, mondókák Kiskarácsony-Nagykarácsony idején – Várkert Bazár, december 27., 16:00

Környei Alice dalokkal és mondókákkal vár benneteket december 27-én délután. Belépő: 1000 Ft.

Szilveszteri készülődés – Mesemúzeum, december 28. és 30., 11 órától

December 28-án és 30-án 11 órától a szilveszterre készülhettek a Mesemúzeumban saját magatok által készített buli eszközökkel a Halszem Meseműhely segítségével. Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig. Kisebb gyerekeket is várnak, de a foglalkozás jellege miatt ajánlott a szüleik részvétele is.

Természettudományi Múzeum és további gyerekbarát múzeumok – december 27-30. között

December 27. és 30. között nyitva találjátok a Természettudományi Múzeumot is, a többi napokon viszont zárva tartanak egészen január 3-áig. További kedvenc gyerekbarát múzeumainkat itt találjátok, illetve ajánljuk még hűvösebb napokra a Csodák Palotáját is. Fb oldalukon mindenképp nézzétek meg az ünnepi nyitva tartásokat.

Szilveszter Tudománya – Különleges szilveszteri show – Csodák Palotája, december 31., 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00

Szilveszter napján 4 időpontban is különleges szilveszteri tudományos show-val várnak a Csopában, ahol megtudhatod, hogyan lehet villámokkal virslit sütni, hogyan színezik a tűzijátékokat vagy hogyan készíthetsz magadnak szilveszteri dudát. A Szilveszteri előadások ára a Csopa belépőjegy megváltása mellett 500 Ft/fő.

Fényvillamos

December 24-e és 31-e kivételével naponta 17 órától járnak a Fényvillamosok, részletek itt.

Boldog, békés ünnepeket és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Ha időben szeretnétek értesülni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz. Tartsatok velünk 2018-ban is!