Gyerekprogramok a hosszú hétvégére – március 12-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kalandozzatok ezen a hétvégén a Mágikus állatokkal, A kis boszorkánnyal, Kippkoppal, Rumcájsszal, Lúdas Matyival, Vukkal, Vitéz Lászlóval, Lillával és Tündérbogyóval. Remek bábszínházi előadásokat és filmeket ajánlunk, illetve március 15-ei online eseményeket is. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kolibri Színház: Marék Veronika: Kippkopp gyerekei – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 5-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Margit Auer: Mágikus állatok iskolája – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

Milyen érzés lenne, ha volna egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, örömödben, bánatodban veled érez, megerősít? Margit Auer szuper sorozatának 1. részéből készült az előadás. 7 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Színház: Háy János: Völgyhíd – elérhető pénteken 18:00 – vasárnap 23:59

A középiskolás Péter kollégista Veszprémben. Apja üzletember – a fiú nyaranként a vállalkozásaiban segédkezik –, anyja háziasszony. Jó tanuló, szófogadó gyerek, aki nem osztja barátja, Deda mindennel szemben ellenséges, lázadó, lázító véleménynyilvánításait. Szerelme, Zsófi társaságához a lány szerint már-már túlontúl ragaszkodik. Mindig előbb érkezik a találkozókra, és vár. 15 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Jules Verne – Gimesi Dóra: 80 nap alatt a Föld körül – elérhető szombaton 10:30 – vasárnap 22:00

Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Az előadás segítségével a mai óvodás és kisiskolás korosztály is bejárhatja Mr. Fogg-gal azt a végtelenül kalandos, földrészeken átívelő utat, mely nemcsak földrajzi és közlekedéstörténeti ismeretekre, de toleranciára és nyitottságra is tanít. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Václav Čtvrtek: Rumcájsz – elérhető szombaton 10:00 – vasárnap 22:00

A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában a mai óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az igazságos banditával, aki kedvesével, Mankával él a Řáholec-erdőben, és mindig kiáll az elnyomottak és elesettek mellett. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Holdvilág Kamaraszínház: Holle anyó – elérhető szombaton 11:00 – hétfőn 22:00

Hol volt, hol nem, volt egyszer egy özvegyasszony. No, hát ennek az özvegyasszonynak volt egy csúnyácska saját, meg egy szép mutatós mostohalánya… De persze a csúnyácskára nemigen néztek a legények, hanem ellenben a szép lánykára igen… Amint egyszer tüsténkedett éppen a rokkával a kút mellett, hát egyszer csak az zsupsz, belepottyant a kútba! Megijedt nagyon a lányka. Mit volt mit tenni, utána ugrott. S hát Uramfia! Ott várta őt Holle anyó gyönyörűséges birodalma…Jegyár: 4950 Ft (két alkalommal tudod megnézni az előadást). Jegyvásárlás itt.

A bábok világa – Fejezetek egy jóboszorkány életéből – Elérhető március 14-ig a Médiaklikken (ingyenes)

Mazsola, a zöld kismalac bábjának terve Bródy Vera ceruzájából bújt elő csak úgy, mint a budapesti Bábszínház előadásainak, vagy éppen számos francia bábtanfolyam bábja, díszlete. A film nemcsak Bródy Vera bábtervezőt és bábterveit, bábjait mutatja be, hanem megismerkedünk a bábkészítés nehézségeivel és a bábszínészekkel is. 6 éves kortól ajánlott. Itt éritek el.

A vad Alaszkai-félsziget – Elérhető március 14-ig a Médiaklikken (ingyenes)

A felhőtakaróval borított Alaszkai-félszigetet csak repülőgéppel, vagy hajóval lehet megközelíteni. A félsziget gerincét alkotó Aleut-hegylánc a tűzgyűrűbe tartozik. Összesen 20 aktív tűzhányója van, amelyek a gleccserek által kivájt fjordok fölött tornyosulnak a csendes-óceáni partvonal mentén. Az ismeretterjesztő film itt érhető el.

MÁRCIUS 12., péntek

Budapest Bábszínház: Marék Veronika – Gimesi Dóra: Boribon és Annipanni – elérhető csütörtökön 10:00 – pénteken 22:00

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Az előadás a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. A színpadon elhangzó dalok a 2011-ben A legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett, Boribon muzsikál című albumon jelentek meg. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

MÁRCIUS 13., szombat

Világjáró gyerekek: Nagy-Britannia – Deák17 Galéria Fb oldalán, szombaton 10 órától (ingyenes)

„Világjáró utunk során márciusban az Egyesült Királyságba látogatunk! Megismerkedhettek a Stonehenge, a Big Ben és a brit királyi család hazájával, valamint Nyúl Péter kalandjaival, akinek még kedvenc muffin-receptjét is megleshetitek. Egy szuper angol dalt is megtanulunk, a kézműves foglalkozásokon pedig készíthettek velünk emeletes buszt, koronát és egy igazi Humpty Dumpty figurát. Reméljük, ebben a hónapban is velünk tartotok!” A programot élőben követhetitek a Facebook-on március 13-án, szombaton 10 órától, a felvételt később bármikor visszanézhetitek a Galéria YouTube-csatornáján!

Táncszínház ON – Sivasakti Kalánanda Táncszínház: A csodafa tündére – Nemzeti Táncszínház oldalán, szombaton 11:00 (ingyenes)

A boldog indiai meseidőkben élt egyszer egy király. Vígan és eseménytelenül uralkodott mindaddig, míg egyszer, egy áttáncolt nap után álmot nem látott. Álmában a tengeren járt, a tengerből kinőtt egy csodafa és azon a fán megpillantotta a legszebb lányt, aki valaha létezett. Attól kezdve nem tudott másra gondolni, csak őrá. Nem érdekelte az uralkodás, nem lelte örömét semmiben, még táncolni sem volt kedve. Elhatározta, hogy elindul és megkeresi az álombeli csodafa tündérét… Indiai mese álomról és valóságról, különféle világokról, az örök szerelemről. Ingyenes!

Fabula Bábszínház: Vitéz László I. rész (vidám bábjáték) – elérhető szombaton 10:00-22:00

„Szervusztok Pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! Az I. részben Vitéz László a Nagymamucika konyhájában próbál meg hétvégi ebédet főzni, de akadályokba ütközik. A mulatságos fél órában kiderül, hogy védi meg az ördögtől a nagyanyót és az is, sikerül-e megfőzni az ebédet?Az előadás után néhány gondolattal Kemény Henrikre emlékezünk.” Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kövér Béla Bábszínház: A kis boszorkány – szombaton 17:00

„Nézzetek fel néha az égre, hátha meglátjátok őt egy nap a seprűjén lovagolva, hűséges hollója társaságában. Előadásainkra is berepül seprűjén, hogy Te is megismerhesd kalandjait.” Az előadás Otfried Preussler A kis boszorkány-című műve alapján készült, 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200-3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Gardrób Művészeti Csoport: Lilla és Tündérbogyó – szombaton 10:00 (ingyenes, elérhető március 20-áig)

Kádár Annamária érzelmi intelligencia-fejlesztő történetei alapján készült zenés mesejáték, melyben Lilla képzeletbeli barátjával Tündérbogyóval kincsek nyomába indul. Elérhető a Táncsics Mihály Művelődési Ház Fb oldalánIngyenes!

Magyar Színház: Harisnyás Pippi – elérhető szombaton 15:00 – vasárnap 15:00

Zenés mesejáték két részben. Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Pippivel sosem unalmas az élet, rakoncátlan és eleven, de a barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, megmentett a tűzvésztől egy testvérpárt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves. Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3400-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kirikou és a vadállatok – m2 gyerekcsatorna, szombaton 18:15

Miután Kirikou legyőzte a boszorkányt és megmentette a falut, hősként ünneplik. Azonban újabb veszély fenyegeti a falut, mert minden éjjel elpusztítja valaki a veteményest. Kirikou ismét megmenti a falut. 12 éves kortól ajánlott.

MÁRCIUS 14., vasárnap

Kokárda készítő alkotónap – Online esemény, Óbudai Kulturális Központ Fb oldalán – vasárnap 10:00 (ingyenes)

„Pöttömök és óriások, készítsétek el saját, különleges kokárdáitokat, amihez segítséget nyújtunk az ÓKK közösségi oldalán megtekinthető videónkban. Várunk benneteket szeretettel a monitor elé! A foglalkozás ingyenesen megtekinthető Facebook-oldalunkon a fenti időponttól.” Hogy  mire lesz szükségetek hozzá, itt találjátok. Ingyenes!

Pesti Magyar Színház: Rumini – elérhető vasárnap 11:00 – 23:59

Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. Vajon elmerül vagy megkapaszkodik hősünk? A pénzen és a kincsen kívül vannak más értékek is az életben? Mondjuk a barátság? 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3400-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház: Szegény Dzsoni és Árnika – elérhető vasárnap 10:30 – hétfőn 22:00

Szegény Dzsoni a világ legszabadabb emberének vallja magát, egészen addig a napig, amíg meg nem ismerkedik Árnika királykisasszonnyal, Östör király leányával. Az előadást 6 éves kortól ajánlják! Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

A szépség és a szörnyeteg – m2 gyerekcsatorna, vasárnap 17:49

A történet 2012-es német-osztrák élőszereplős mesefilm változatát nézhetitek meg ezen az estén.

Budapest Bábszínház: Kosztolányi Dezső: Esti Kornél – elérhető vasárnap 20:00 – hétfőn 22:00

Esti Kornél az élet művésze. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Az előadást 16 éves kortól ajánlják! Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

MÁRCIUS 15., hétfő

Kolompos ünnepi koncert – a Kultúrkúria Fb oldalán, hétfőn 10:00 (ingyenes)

A Kolompos együttes az 1848-49-es szabadságharc korának hangulatos bemutatásával emlékezik meg a forradalom évfordulójáról. Verbunkos tánccal, muzsikaszóval, huszárokkal és katonákkal. Zenéjük nyomán minden bizonnyal otthon is táncra perdül a család apraja és nagyja. Kövessék az előadást március 15-én, hétfőn 10 órától a Kultúrkúria Facebook-oldalán! Ingyenes!

VERONAKI Duó: János vitéz mesekoncert – hétfőn 10:30-11:30

„Az idén nagy közös forgatagban ugyan nem találkozhatunk veletek, de a VERONAKI zenekarral elhozzuk otthonotokba a világ legszebb tündérmeséjét a JÁNOS VITÉZT. A mesével körül szőtt zenei világ igazi különlegesség a gyermekeknek muzsika hatalmas óceánján.” Jegyárak: gyerekjegy 2300 Ft, családi jegy: 3500 Ft, támogatói jegy: 5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Vuk – m2 gyerekcsatorna, hétfőn 18:40 és Lúdas Matyi – Duna TV, hétfőn 13:09

Dargay Attila klasszikus rajzfilmét tűzte ezen az ünnepnapon műsorára az m2. A Duna TV-én pedig 13:09-től kezdődik a Lúdas Matyi.

Gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

Megnyitott a héten további 4 arborétum, amelyről itt írtunk bővebben.

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.