Gyerekprogramok a hétvégére – szeptember 23-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez után az igazán borús hét után, jó lesz egy kicsit kimozdulni, mi ajánlunk hozzá néhány szuper programot! Izgalmas tudományos felfedezések a Várkert Bazárban, kétnapos családi fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban, Eleven Ősz a Bartók Béla úton, Ráday Korzó, mozi és színház, koncertek és nyílt napok. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Játékos családi hétvége Arany Jánossal – Petőfi irodalmi Múzeum és kert, szeptember 23-24. (ingyenes)

Idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. E jeles ünnep alkalmából a szeptember 23-i és 24-i hétvégén Arany János költeményei kelnek életre a Múzeum kertjében és termeiben. Fellép Eszter-lánc Mesezenekar, Szirtes Edina Mókus, Jamal, Levente Péter, a Rutkai Bori Banda, a Kolompos Együttes. Lesz még gyerektáncház, Langaléta Garabonciások – gólyalábas színháza, Arany-vetélkedő, kézműves foglalkozások, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi ügyességi játékok, Vitéz László bábjáték automata, Csalá-Dia-Filmvetítés, Olvasóliget nyugágyakkal és könyvjutalom minden játékos családnak. A bejáratnál Arany János és Petőfi Sándor személyesen köszönt minden érkezőt. Részletes program ittIngyenes!

Eleven Ősz a Bartókon – Bartók Béla út, szeptember 22-24. (ingyenes)

A háromnapos fesztiválon lesznek kortárs dizájner tárgyak és különleges finn kiállítások, megkóstolhatjátok a finn gasztronómia remekeit, lehet majd floorballozni a Móriczon vagy éppen szaunázni a Gárdonyi téren. A gyerekprogramokat a Gellért téri Pagonyban, a Tinta Art Caféban és a La Nube-ban keressétek, ahol lesznek finn rajzfilmek, mesék és a Mikulásnak is írhattok levelet! Ingyenes!

Ráday Korzó – Ráday utca, szeptember 23-24. (ingyenes)

Szeptember 22-23-án zajlik a Belső Ferencváros nagy közösségi eseménye a Ráday korzó. A Két Egér Könyvesboltban a következő programokkal készülnek: pénteken a Borsa együttes zenés mesejátékával, szombaton pedig nyílt nappal: gyerekjóga, könyvborító-tervezés a Kisladikkal, interaktív zombis program Lesi Zoltánnal, beszélgetés és felolvasás Turbuly Lillával, Hidas Judittal és Gáspár-Singer Annával. Minden program ingyenes!

VIII. Honvédfesztivál – Pákozd, Katonai Emlékpark, szeptember 23-29.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az 1848. szeptember 29-i Pákozd-sukorói csata emlékére és tiszteletére a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozat, mely a katonai hagyományokat ápoló, a honvédkultúra sokszínűségét bemutató, hadtörténelmi ismeretterjesztő fesztivál. A programsorozat nyitányaként szeptember 23-án, szombaton benépesül a Mészeg-hegy, ahol Ifjú Nemzetőrök, hagyományőrző huszárok közreműködésével – bemutató keretében – megelevenedik a győztes csata. Mindemellett csatatéri sokadalom, katonai hagyományőrző bemutatók, gyermekek részére kialakított aktivitási zóna, játékos vetélkedők várják a látogatókat. Részletes program itt. Szeptember 24-én is különleges programokkal készülnek a családok számára. Belépő: 500 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár – Hungexpo Budapesti Vásárközpont és Kincsem Park, szeptember 20-24.

omék

A nagyszínpadon a korábbi évekhez hasonlóan szórakoztató előadások, koncertek kapnak majd helyet, ezen kívül újdonság lesz a civil tér és a gyermeksziget kialakítása. Néhány hete a belvárosban már kipróbáltuk az Erdővarázst, ahol 14 tematikus sátorban lehetett megismerkedni a magyar erdők és az erdei kincsestár titkaival, valamint az erdészek munkájával. Szeptember 22. és 24. között a Kincsem Parkban találkozhattok a programmal, ahova ingyenes a belépés. A vásárra és kiállításra a családi belépő 1000 Ft (kizárólag 09.24-én érvényes, 2 felnőtt és max. 4 gyermek veheti igénybe)

Kertvárosi Vigasságok – Erzsébetligeti Színház, szombaton és vasárnap 10:00

10 órától a Vaskakas Bábszínház Ihók és Mihók című előadását nézhetitek majd, majd 11 órától a Katáng zenekar koncertezik az Erzsébetligeti Színházban. Vasárnap 10 órától a Kolompos, 11 órától a Búgócsiga zenede lép a színpadra. Részletes program itt.

SZEPTEMBER 23., szombat

I. Nagy Szentendrei Számháború – Szentendre, Fő tér (előzetes jelentkezés szept. 21-ig)

Vegyétek birtokba Szentendre belvárosát és nyerjétek meg a nagy csatát a csapattal! Szeptember 21-ig lehet jelentkezni 10-99 éves korig itt. Ingyenes!

Lengemesék – Puskin, szombaton 10:00

A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt szólítja meg. Jegyár: 800 Ft.

Tudományok Fővárosa – Várkert Bazár, szombaton 10:00-23:00 (ingyenes)

Szeptember 23-án a Várkert Bazárban összegyűlik a STEM területek krémje és egy izgalmas, látványos, szórakoztató tudományos fesztivál keretein belül bemutatják tevékenységüket a hazai éllovas K+F nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, kutató intézmények, tudományos és technológiai szervezetek, főiskolák és egyetemek. Részletes program itt. A programot nagyobb gyerekekkel ajánljuk.

Mit tegyél, hogy ne fújják el a házad? – Mesemúzeum, szombaton 11:00

„Szereted a meséket? Imádsz játszani? Építenél házat? Tanuld meg a három kismalactól, hogy hogyan építs olyan házat, amit még egy farkas sem tud elfújni.” – Várnak benneteket sok szeretettel a szombati családi foglalkozáson, ahol megismerkedhetsz a három kismalac házépítési tippjeivel. Ajánlott korosztály: 5-12 év. Belépő: 400-600 Ft.

Nemzeti Színház nyílt nap -– Nemzeti Színház, szombaton 14 órától (ingyenes)

Ügyes kezű kicsik és nagyok elkészíthetik a mai épület makettjét, hiszen 15 éves a színház, jelmezeket és kellékeket készíthettek a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusaival, foglalkozási is lesz a Csodaceruza készítőivel, illetve színházi nyomkereső. Bővebben ittIngyenes!

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, szombaton 16:00

Ismét elindul a havonta egy alkalommal jelentkező Hangszersimogató Klub, vagyis Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 800 Ft.

SZEPTEMBER 24., vasárnap

Nézd, ilyenek vagyunk! – kreatív alkotóműhely – Jurányi, vasárnap 10:30-12:30

Kreatív alkotás gyerekeknek a Nézd, ez én vagyok! könyv szerzőivel, a Kisladik műhely tagjaival. Ez alkalommal városokkal ismerkedhettek a világ minden tájáról, majd frottage technikával nyomatokat készíthettek és közösen megalkothatjátok egy képzeletbeli város távoli látképét. 5 éves kortól, szülői felügyelet nélkül ajánlják. Belépő: 2500 Ft (testvérkedvezménnyel: 2000 Ft, 3 alkalmas bérlet: 7000Ft).

Interaktív családi játszó – Várkert Bazár, vasárnap 10:30

Minden vasárnap 10:30-tól 11.30-ig interaktív családi játszóval várnak kicsiket és nagyokat. Ügyességi-, énekes- és kinek-kinek-mihez-kedve játékok (kaviccsal, babbal, szekérkével, gúzzsal, vesszővel, levélkével, madárfüttyel). Környei Alice foglalkozása 3-9 éveseknek.

Cifra Palota: Őszanyó muzsikál – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

10 órától a Kispárna Mesezenekar és a Concerto Budapest közös előadását hallgathatjátok meg a Müpában,
majd egy baszkföldi népi ütőhangszerrel ismerkedhettek meg, 12 órától pedig Állatkert címmel ismét a Kispárna és a Concerto Budapest lép a színpadra. Részletek itt. Ingyenes!

A kíváncsi kiselefánt – A Stúdió K Színház bábelőadása – Műcsarnok, vasárnap 11:00

A Bábképzetek című kiállítás záró programjaként nézhetitek meg A kíváncsi kiselefánt című előadást a Műcsarnokban. Belépőjegy: 900 Ft, mellyel a kiállítás is megtekinthető.

Ember tenyerében – Inspirál Cirkuszközpont, vasárnap 11:00

Az Ember tenyerében, dinnyének magjában… az előadók által közösen megalkotott tündérmese. Gyerekek által jól ismert klasszikus mesei motívumokból építkezik és ezt beszéd nélkül, a cirkusz és a fizikai színház nyelvén mondja el. A színész, artista, táncos képzettségű előadócsapat az egyetlen hosszú textilfolyamba összevarrt díszletet sokoldalúan felhasználva varázslatos világot elevenít meg a gyerekek szeme láttára. Belépő: 1100 Ft.

Évnyitó nyílt nap! – Inspirál Cirkuszközpont, vasárnap 16 órától

Közös gyakorlás, Open Stage, nyílt órák, büfé házi finomságokkal és a szokásos jó hangulat vár benneteket vasárnap délután az Inspirálban. Részletek itt.

Hegyvidéki Autómentes nap – Csörsz utca, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

A Csörsz Utca lezárásával a hegyvidéki lakosok egy napra visszavehetik az autóktól az aszfaltot! Az idei Európai Mobilitási Hét – Autómentes napalkalmából 2017. szeptember 24-én 10:00 és 18:00 óra között a Hegyvidéki Zöld Iroda és a MOMkult színes programokkal készül, hogy népszerűsítse az autómentes, környezetbarát közlekedési lehetőségeket. Részletes program itt. Ingyenes!

Nézzétek meg legújabb őszi programok válogatásunkat és esőprogramos helyszíneinket is!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Családi programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban, Hangszersimogató a 3K-ban, Két Egér Könyvesbolt programjai a Ráday Korzón
Rozi kedvencei: Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban, Hangszersimogató a 3K-ban, Évnyitó nyílt nap az Inspirál Cirkuszközpontban