Programajánló – jan. 9-10.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Parázsfuvolácska

Ugye, hogy a január nem is olyan unalmas hónap? Az év első ajánlójában találtok színházi és bábos programot, Olaszországgal ismerkedhettek a Deák 17-ben, elkezdődik a farsangi időszak a Nemzeti Galéria családi napján, társasjátékozhattok a Mesemúzeumban, diafilmezhettek a Platán Könyvtárban, ottalvós bulit szervez a Piros Kakaó, de lesz még Tolkien nap az AKG-ban, a Nemzeti Színház ingyenes családi délelőttel készül, az idei év első Cifra Palotája táncházzal vár rátok a Müpában. Válogassatok, több ingyenes lehetőséget is találhattok nálunk! Programajánló a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Parázsfuvolácska

Parázsfuvolácska – Erkel Színház, szombaton és vasárnap 11:00
Még néhány jegyet elcsíphettek a Parázsfuvolácska című előadásra az Erkelben. Az előadások mindkét napon 11 órakor kezdődnek. A mesés elemek, Tamino és Pamina próbatételei, Papageno nevetésre fakasztó jelenetei, és nem utolsó sorban Mozart varázslatos zenéje kiválóan alkalmas arra, hogy közelebb hozza a gyermekeket is az opera világához. Mindössze megfelelően kell tálalni számukra a művet. Lackfi János, a kiváló költő és gyakorló édesapa segített, hogy kimondottan a kisebbek számára újragondolják, újraírják A varázsfuvolát. Attrakcióra készen várják a kisebbeket a porondon! Jegyvásárlás itt. Jegyár: 300-1500 Ft.

ottalvos_buli_piroskakao

Ottalvós házibuli a Piros Kakaóval – Rómain
Lesz esti filmnézés, popcorn, csillagazonosítás, talán hógolyózás, Duna parti kutatás, főzés és együtt ébredés meg álmodás. Szombat délután 5-től, vasárnap délelőtt 11-ig. Ára: 11.000 Ft, kistesónak: 10.000 Ft. Részletek itt.

JANUÁR 9., szombat

vilagjaro_gyerekek_olaszorszag

Világjáró gyerekek: Olaszország – Deák 17 Galéria, 9:30-13:00 (ingyenes)
A programsorozat januári matinéján Olaszország nyelvével, kultúrájával, szokásaival és ízeivel ismerkedhettek meg, sőt egy igazi meglepetés vendég is érkezik, aki senkit sem hagy üres kézzel távozni. Ingyenes!

csutka_baba

Csutka-baba tánc és játszóház – MOM, 10:00-12:00
Minden hónap második és negyedik szombatján délelőtt 10 és 12 óra között várják a gyerekeket játszani, jelmezbe bújni, énekelni, táncolni és alkotni. Közben biopiac is üzemel a MOM-ban. Jegyár: 1500 Ft.

Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – Puskin, 10:00
Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. Részletek itt. Jegyár: 700 Ft.

fabrika_muhely

ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL – Családi nap kicsiknek és nagyoknak – Magyar Nemzeti Galéria, 11:00-13:00
Karnevál, táncmulatság, lakodalom – a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang a felhőtlen szórakozás időszaka. Milyen maskarákat öltöttek magukra az emberek? Hogyan fogadták a menyasszonyt? Miket lakmároztak az ünnepen? És hasonló izgalmas kérdéseket járnak körbe ezen a családi délelőttön. 11:30-tól családi tárlatvezetéssel várnak benneteket, de lesz kreatív műhely is, ahol álarcokat is készíthettek. A programon a családi napra váltott jeggyel lehet részt venni, mely 900 Ft/fő gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

Üdvözöl a jeti – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
Térbeli barátságos és mérges jetiket készíttek a Színes Egér foglalkozáson, megvizsgálhatjátok, milyen gesztusokkal tudja megmutatni nekünk a jeti (aki tudvalevőleg nem beszél), hogy éppen örül nekünk, vagy mérges, netán éhes…Belépő: 500 Ft (levásárolható).

10.24._tarsasjatek

Közös társasjátékozás – Mesemúzeum, 11:00
Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Közös társasozás a Mesemúzeumban. Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

diavetites

Diafilmek – Óbuda, Platán Könyvtár, 11:00 (ingyenes)
A didergő király és a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című diafilmeket vetítik ezen a délelőttön a könyvtárban. Ingyenes!

mimo_oko

Mimó és Csipek öko mesesarok – Civil Ház, Óbuda, Kolosy tér 2., 11:00
Báb, mese és kézművesség újrahasznosítva! Környezetvédelem gyereknyelven? Mimó és Csipek, a bumfordi mesefigurák – akik jártasak a zöld témákban – interaktívan, bábbal és mesével várják a gyerekeket. A foglalkozás után a témához kapcsolódó kézműves foglalkozással zárják a programot.

rettento-gorog-vitez

Rettentő görög vitéz – StúdióK, 11:00
Az ókor egyik legnagyobb hőse, Thészeusz, tizenhat évesen elindul Athénba, hogy megismerje édesapját, a királyt. Útja során hírhedt rablókkal, marcona tolvajokkal, alvilági állatokkal küzd meg. Furfangos eszével és bátorságával mindegyiket legyőzi, és amikor azt hiszi, hogy végre megpihenhet apja palotájában, és talán ehet is valamit, kiderül, hogy a legnagyobb feladat még hátra van: le kell győznie a labirintusi szörnyet, Minotauroszt, aki rettegésben tartja Athént. És micsoda szerencse! Nem téved el az útvesztőben, hiszen segíti őt a krétai királylány, Ariadné aranyfonala….Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500 Ft.

bob_es_bobek

Varázslatos újév: Csiribiri családi délután – Kultúrkúria, 15 órától
Bob és Bobek – a Vaskakas Bábszínház előadásában, Varázs Tamás mágikus bűvészműsora, zsonglőrműsor a Tűzfészek Társulattal és kézműves játszóház vár benneteket az év első csiribiri délutánján. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki az Illusztrátor Pajtások téli kiállítását sem, amely január 10-éig tart nyitva. Jegyár: 700 Ft.

tolkien_nap

Tolkien nap – AKG, 10:00-19:00
A Magyar Tolkien Társaság 2016-ban is egész napos rendezvénnyel ünnepli J. R. R. Tolkien születésnapját. Január 9-én változatos programokkal várnak mindenkit az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, akit érdekel Középfölde világa. Az egész rendezvényre érvényes napijegy ára: 900 Ft. A Magyar Tolkien Társaság szervezeti, kiemelt közreműködő és kiemelt pártoló tagjai, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai és diákjai, valamint a rendezvény szervezői kedvezményes árú napijegyet válthatnak, ennek ára: 450 Ft. Hét éven aluliaknak jegyvásárló felnőtt kíséretében a belépés ingyenes.

JANUÁR 10., vasárnap

azordogbe

Családi program – Magyar Nemzeti Színház, 10:00-13:00 (ingyenes)
Az adventi programsorozata után minden hónapban ingyenes családi nappal készülnek a Nemzeti Színházban. A földszinti előcsarnokban folyamatosan 10 és 13 óra között kézműves foglalkozással várnak benneteket. A Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában 10:30-tól a kaposvári IV. éves egyetemisták a Háromkirály-járás néphagyományát elevenítik fel, majd 11 órától a Debreceni Színjátszó Stúdió „A rút kiskacsa” történetét játssza el. Déltől Gál Tamás: Azördögbe!!! címmel a CsaVarSzínház népmesékből összeállított előadását láthatjátok. Minden program ingyenes!

cifra-palota

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Az idei év első Cifra Palotája vár benneteket a Müpában, sőt 11 órakor a havonta jelentkező Hetedhét Táncházban is garantáltan megtáncoltatnak majd minden kicsit és nagyot. Zoborvidéki táncokkal és a dudával is megismerkedhettek. Ingyenes!

nagy_akarok_lenni

villa.berek – Barabás Villa, 10:00
Ezen a délelőttön Nagy akarok lenni címmel zenés bábjátékot láthattok a Fabula Bábszínház előadásában. A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak. Jegyár: 800 Ft.

Kipp_Kopp_a_hoban

Nefelejcs Bábszínház: Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp és a téli hónapok – Puskin, 10:00
Mese Kippkopp és Tipptopp téli hónapjairól: a szeretgető decemberről, hóemberes januárról, jégcsaptörő februárról. Jegyár: 1200 Ft.

zeneakademia

Mesélő muzsika – Zenélő Földgömb – Zeneakadémia, 10:30 és 15:00
A Duna Szimfonikus Zenekar föld körüli, izgalmas zenei kalandra hívja az utazni vágyókat a klasszikus zene egzotikus dallamain keresztül. Amerika, Ázsia, Afrika, Európa hangjai szólalnak meg híres zeneművekből sok-sok játékkal fűszerezve. Fény derül rá, hogy mi történik, amikor egy európai az „új világ”-ba érkezik, valamint a zenekar megidézi Seherezade varázslatos mesevilágát és a Távol-kelet különleges titkait. Jegyár: 2500 Ft.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Parázsfuvolácska az Erkelben, Világjáró gyerekek a Deák17-ben, farsang a Nemzeti Galériában
Rozi kedvencei: Parázsfuvolácska az Erkelben, Csiribiri családi délután Kultúrkúriában