Vonatos, könyves, zenés, állatos? – 15 gyerekprogram Mikulásra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyves, zenés, vonatos, hagyományőrző gyerekprogram Mikulásra? Számos jó program vár rátok városszerte ebben az évben is, sőt Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás is újra ellátogat hazánkba. A jegyek vészesen fogynak az eseményekre, úgyhogy érdemes minél előbb kiválasztani a kedvencetek.

Mikulás Expressz és vonatos Mikulások

Mikulás Expressz 2019

Idén a Nickelodeon és a Vasúttörténeti Park közösen jegyzi a már közel 20 éves eseményt, a Mikulás Expresszt! A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén december 6. és 8. között végigpöfög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon, ebben az évben is az egyik legkülönlegesebb Mikulás programot ígérve a családoknak.

Gyermekvasút

Emellett a Gyermekvasúton, illetve számos kisvasúton is tartanak vonatos mikulásos programokat: pl. a Királyréti Vasúton (november 30. – december 1.) Nagybörzsönyi Erdei vasúton, Kemencén, a Vál-völgyi kisvasúton, a Diósgyőri Mikulásvonaton és Gemencen is.

Könyves Mikulás

Pagony Mikulás

A Pagony szinte minden könyvesboltjába idén is érkezik a Mikulás. A helyhez illően természetesen könyvekkel ajándékozza meg a gyerekeket december első napjaiban. Válasszátok ki a hozzátok legközelebb eső boltot: Óbuda, Zugló, Bartók Pagony.

Helló, Télapó! a Rutkai Bori Bandával – MINDEN JEGY ELKELT!

Helló, Télapó! a Rutkai Bori Banda

December 8-án a Marcziban Boriék vidám, táncos téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát. Mintha csak a Mikulás puttonyából kerülnének elő a varázslatos mesefigurák: Hópapa családjával szánkózunk a csillagfényes éjszakában, Jégkristálypalotában keringőzünk, a Mesevárban Manó apóval korcsolyázunk és csizmacsacsacsával táncoltatjuk meg a Mikulást. Rutkai Bori meseszép festményeiből készült vetítés és horgolt bábjai színesítik a zenés előadást, melynek végén a gyerekek találkozhatnak a várva várt Télapóval.

Veronakihoz látogat a Mikulás

Veronaki

Az esemény egy mesés, mondókás, táncos Mikulás váró foglalkozással kezdődik december 5-én a Budapest Jazz Clubban. Ezek után érkezik a Mikulás, aki névre szóló, személyes tanácsokkal, ajándékokkal örvendezteti meg a gyermekeket. Azért, hogy a személyesség működjön, regisztráljatok az eseményre a veronakizenekar@gmail.com címre és minden információt megkaptok az előkészületekről. A regisztráció december 3-ig tart. Ez most nem koncert lesz!

Bon Bon Matiné: Mikulás kesztyűje

Bon Bon Matiné

A Görömbő Kompánia magyar népmesék zenés-táncos bemutatásán keresztül hosszú évek óta népszerűsíti a népzenét. A Mikulás kesztyűje című műsorukban december 7-én a MOMKultban Petinek különböző kalandokon kell keresztülmennie ahhoz, hogy megtalálja Mikulás kesztyűjét. Az előadás a duda, a tekerőlant és további népi hangszerek bemutatásán túl bemutatja a gyerekeknek, miről szól Mikulás ünnepe a népi hagyományok szerint.

Csiribiri Mikulásváró családi délután

Suttog a fenyves – diafilm

December 7-én a Kultúrkúriában lesz Suttog a fenyves – diafilmvetítés, 17 órától Nokedli, a fehér krampusz története – a Galóca Bábtársulás előadásában, valamint kézműves játszóház is.

Eszter-lánc Mikulás az Óbudai Kulturális Központban

Eszter-lánc

December 1-jén 10 órától az Óbudai Kulturális Központba vár benneteket az Eszter-lánc mesezenekar. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozhattok. A koncerten a gyerekek segítségével együtt indulnak a tél titkainak nyomába. Emellett a kézműves játszóházban Fűszer Mikulást is készíthettek.

Adventi Mesehotel a Gellértben

Advent második hétvégéjén a Gellért Szálloda újra mesehotellé változik! December 7-én és 8-án ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája, benne megannyi programmal, a kütyümentes sárkánykuckótól, a LEGO® játszóházon és a vasútmodell kiállításon át, az erre az alkalomra írt egyedi, zenés mesejátékig.

Piczinke Póniudvar

Piczinke Póniudvar

Személyes találkozhattok a Mikulással és manóival a Piczinke Póniudvarban, a gyerekek póniháton érkeznek majd a helyszínre, és névre szóló oklevelet, Mikulás csomagot, meleg varázsitalt és kalácsot is kapnak. A nagy találkozás előtt mézeskalácsot díszíthetnek, majd egy interaktív játék keretein belül maguk is a Mikulás segítőivé válhatnak. Már a legtöbb időpont betelt, de új időpontot írtak ki.

Mikulás a Budakeszi Vadasparkban

A Mikulás idén is ellátogat a Vadasparkba, hogy megajándékozza az ott élő állatokat, és természetesen a gyerekeket is. A Mikulás látogatása idején ráadásul a 14 éven aluli gyerekek ingyenesen léphetnek be a parkba. A Mikulás hó esetén szánon, máskülönben lovaskocsin érkezik a főbejárat elé! Részletek itt.

Mikulás HÉV három HÉV vonalon

hév mikulás

A H5-ös, H6-os és H8-as HÉV vonalán találkozhattok december 6. és 8. között a Mikulással. A programon találkozhattok a Mikulással, aki egy ajándékcsomagot ad a gyerekeknek, illetve egy különleges, fényárban úszó HÉV szerelvényen utazhattok.

Mikulás programok adventi vásárokban

Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás

Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás idén is ellátogat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, méghozzá december 6-án 17:00-18:30 között. Emellett még a Mikulásgyárban és a Lurdy Házban is találkozhattok vele. Részletes időpontok lent, a Mikulásgyár programjánál.

+2

Mikulásgyár – jótékonysági rendezvény

Mikulásgyár

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre az egyik legnagyobb adománygyűjtő akció, amelyhez 2019-ben minden eddiginél több híresség csatlakozott. November 29. és december 21. között velük is találkozhattok majd a Millenárison. A 15. jubileumi Mikulásgyárat november 29-én 11:00 órakor maga Joulupukki, az igazi lappföldi Mikulás nyitja meg.

 

Mikulás hétvége az Állatkertben – december 6-8.

A Mikulás hétvége alkalmával az ünneplés mellett arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a már használaton kívüli mobiltelefonok újrahasznosítása. Ezért 2019. december 6. és 8. között, minden használt mobiltelefon leadásáért cserébe, fejenként 1 db kedvezményes, 200 Ft-os állatkerti belépőt adnak ajándékba!

 


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevelében is megkapni, itt tudtok feliratkozni! Hamarosan érkeznek a legjobb adventi vásárok, programok, ötletek és karácsonyi gyerekkönyvek, úgyhogy érdemes lesz velünk tartani!