Gyerekkorunk kedvenc könyvei – az Író Cimborák szubjektív listája

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elkövetkező hetekben olyan írásokat olvashattok az Író Cimborák közösségétől, amit gyerekkoruk kedvenc könyvei inspiráltak. Ezeknek a könyveknek azon kívül, hogy mind különlegesek a maguk nemében, van még egy közös pontjuk: a Móra Kiadónál jelentek meg, akik idén ünneplik 70. születésnapjukat.

A Móra, az ország egyik legrégebbi, ma is működő kiadója, a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom nagy múltú műhelye. Ez az évforduló adta az ötletet, hogy írók átböngésszék azt a majdnem csillagokig érő könyvtornyot, amit ma már klasszikussá vált író elődeink műveiből építettek.

A kortárs gyerekírók megmutatják, milyen meséken, verseken, milyen gyerekkönyveken nőttek fel. Reflexiók, parafrázisok, visszaemlékezések, személyes vallomások…igazi irodalmi csemegék kicsiknek és nagyoknak, s persze rendhagyó könyvajánlók, hiszen klassz kortársaink mellett újra és újra jó elővenni kortalan klasszikusainkat is.

Itt tudjátok követni őket!

Forrás: Író Cimborák
Illusztráció: Klesitz Piroska

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!