8 gyerekkönyvesbolt, ahova érdemes betérni!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedvenc gyerekkönyvesboltjaink nem csupán könyvesboltok, hanem olyan közösségi terek is, ahol egész évben rengeteg kreatív foglalkozással, kiállításokkal, szuper táborokkal várnak benneteket. Mindegyikük különleges atmoszférájú, izgalmas hely, amelyben nemcsak jó könyvek, hanem lélek is lakozik.

Bartók Pagony

pagony

Bármelyik Pagonyba szívesen betérünk, de hangulata és központi elhelyezkedése miatt talán a Gellért térit és a Pozsonyi úton találhatót szeretjük a legjobban. Mindenféle klubbal, kreatív foglalkozással, könyvbemutatóval várnak benneteket. Van játszósarok is vasúttal és kis konyhával, de ez már csak a hab a tortán. A könyveket és játékokat, amiket szeretünk, fel sem tudjuk sorolni. A Gellért téren már születésnapozni is lehet, Van Rumini kalandszoba, sőt még szuper kávézót is találtok.
Cím: XI. ker., Bartók Béla út 5.
További üzletek: Pozsonyi Pagony, Zuglói Pagony, Óbudai Pagony, Fehérvári Pagony, Debreceni Pagony és sorra nyílnak a további Pagony üzletek…
2020-ban az Anno Mesebolt helyén nyílt meg a Tabán Pagony!

Két Egér Könyvesbolt – VÉGLEG BEZÁRT!

ket_eger_konyvesbolt
Sajnos a könyvesbolt 2020-ban bezárt, reméljük, hogy hamarosan új helyet találnak!
Egyszerűen imádjuk a Ráday utcában található Két Egér Könyvesboltot, ahol már rengeteg jó programon megfordultunk. A galérián kiállításokat, művészeti foglalkozásokat tartanak, több kedvenc könyvünk kiadása is a nevükhöz fűződik, és szuper egeres tábort is tartanak nyaranta. Kedvenc illusztrátoraink is sokszor megfordulnak náluk. Mindenképp látogassatok el hozzájuk valamelyik szombat délelőtti Színes Egér foglalkozásukra.
Cím: IX. ker., Ráday utca 20.
Facebook oldal

Móra Mintabolt

A Hatszín Teátrummal egy időben nyílt meg a Corner Six irodaházban a Móra Kiadó mintaboltja, ahol igen nagy kedvezményekkel vásárolhatjátok meg saját kiadású könyveiket. Évente 1-2 alkalommal garázsvásárokat is tartanak.
Cím: VI. kerület, Jókai utca 6., Corner Six irodaház, Hatszín Teátrum épületében
Facebook oldal

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Kisgombos, Biatorbágy

kisgombos_nezelodo_9
Olyan meseszerű ennek a csodás könyvesboltnak a születése, mint amilyen meseszerű a bolt maga. Igazi családi vállalkozás tágas és otthonos padlással, rengeteg jó könyvvel, és olyan jó programokkal, amiért bizony érdemes messzebbről is ellátogatni hozzájuk.
Cím: Biatorbágy, Baross Gábor utca 3.
Facebook oldal

Betűtészta, Budakeszi

betuteszta_01
Budakeszin egyik kedvenc helyünk a Betűtészta igazán különleges atmoszférájú üzlete rengeteg jó könyvvel és játékkal. Legutóbb megjelent könyveikről itt olvashattok. És még a a fenntarthatóság is fontos számukra: papírpolcokra rakták a könyveket, parafaparketta a padló, és minden nyomdai anyagukat újrapapírra nyomják.
Cím:
Budakeszi, Fő utca 115.
Facebook oldal

Völgyzugoly – Szentendre

volgyzugoly_konyvesbolt

Szentendre hangulatos meseboltja, ahol nem csak a gyerekek kutakodhatnak a mesék, versek, ismeretterjesztő könyvek világában, hanem a nagyobbak is találnak bőven olvasnivalót.
Cím: Szentendre, Fulco deák utca 12.

Parti Medve – Szentendre

A Cerkabella Kiadó 2016-ban nyitott remek könyvesboltot Szentendrén, ahol nemcsak szuper könyvek, hanem jobbnál jobb programok között is tobzódhattok: író-olvasó találkozó, pizsamaparti és egyéb események várnak rátok.
Cím: Szentendre, Városháza tér 4.
Facebook oldal

Fantazmagória Gyerekkönyvesbolt és foglalkoztató

2017-ben nyílt meg Budaörsön a Fantazmagória klasszikus és kortárs mesékkel, barátságos eladókkal és izgalmas programokkal. Hetente egy-egy alkalommal diavetítés, barkácsolás, olvasóklub, előadások is várnak benneteket a Szabadság úton.
Cím: Budaörs, Templom tér 20.
Facebook oldal


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.