10 gyerekbarát fesztivál júliusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyorkoc_mesevaros

Júliusra 10 igazán gyerekbarát eseményt ajánlunk nektek, ahol kisebbek és nagyobbak is jól érezhetik magukat. Kisvasút, fényfestés, utcaszínház, koncertek, gasztronómiai programok és összművészeti fesztiválok várnak rátok Győrtől a Balatonig, Nyírbátortól Pécsig, Veszprémtől Visegrádig.

Győrkőc Fesztivál – Győr, július 1-3.

jatszo_utca_gyorkoc

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár. A Győrkőckarkötőre ráírják a győrkőcök nevét és szüleik telefonszámát. Így ha elkeverednek a hatalmas tömegben, könnyen megtalálhatják egymást! Információs pontok: Fesztiválközpont – Bécsi kapu tér, Széchenyi tér, Baross út – Kazinczy utca kereszteződés, Rába kettős híd Mihalkovics sétány felőli hídfő. Belépő: mosolygós fotó (testvérekről közös is jó).

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, július 1-3.

Július első hétvégéjén fénybe borul Pécs belvárosa! A Zsolnay Fényfesztiválon fantasztikus képzelettel megáldott médiaművészek lepik el a az utcákat, tereket, és mintegy 24 helyszínen fénnyel festik a belváros legizgalmasabb pontjait. Kulturális kalandok kavalkádja várja az érdeklődőket, színészek, zenészek, különleges utcai mulattatók és vásározók kínálják alkotásaik legjavát. A programok ingyenesek, regisztrálni csak az esti koncertekre kell.

Gönci barack vigasság – Boldogkőváralja, július 2-3.

gonci_barack_vigassag

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! A rendezvényen található higiénikus pelenkázó, lehet náluk bébiételt melegíteni és szoptatósarok is van.

Bivaly Fesztivál – Kápolnapuszta, július 3.

bivalyrezervatum

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a kápolnapusztai Bivalyfesztiválra július 3-án 9 és 19 óra között. A fesztiválon kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral készülnek, de emellett még érdemes a Kányavári-szigetre is ellátogatni, ha arrafelé jártok. Belépő: felnőtt 700 Ft, gyerek (3-14év) 400 Ft.

Visegrádi Palotajátékok – Visegrád, július 8-10.

visegradi_nemzetkozi_palotafesztival

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg immár több mint három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Az 1985-ben útjára indított rendezvény mára egész Európa egyik legnagyobb középkori fesztiváljává nőtte ki magát, mely három napon keresztül lovagi tornák keretében idézi fel az 1335-ös visegrádi királytalálkozó pompás eseményét. Tíz országból mintegy ezer kosztümös szereplő érkezik Visegrádra. A látványos középkori bemutatók és programok mellett a vendégek a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják éhségüket, a Királyi Borudvarban pedig Magyarország legjobb boraival olthatják szomjukat. Belépő: felnőtt 1000 Ft, 14 év alatt ingyenes (a lovagi tornákra külön kell fizetni belépőt!)

Szárnyas Sárkány Hete – Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál – Nyírbátor, Papok rétje, július 8-10. (ingyenes)

bartha_toni_babszinhaza

Gólyalábasok, óriásbábok, muzsikások, tűzfúvók, ostorpattintgatók, zászlóforgatók, bábelőadások és koncertek várnak rátok július 2. hétvégéjén Nyírbátorban. Az országban egyedülálló fesztivál-élményt kínál a Szárnyas Sárkány Hete. Szabadtéri színházi előadások, koncertek, performanszok, happeningek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást a fesztiváltér valamennyi helyszínén. Részletes program itt.

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 20-24. (ingyenes)

utcazene

Hogy miért ajánljuk a Veszprémi Utcazene Fesztivált gyerekekkel? Mert Veszprém amúgyis jó hely sok gyerekbarát játszótérrel, állatkerttel. A város ilyenkor megtelik utcazenészekkel, minden sarkon belefuthatunk egy jó akusztikus koncertbe, mindezt ráadásul nappal is megtehetjük, hiszen a programok egész nap zajlanak. Ingyenes!

ARTPlacc – Tihany, július 21-24.

art_placc_2016

Kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia idén is a tihanyi ARTPlaccon. Emellett július 1-3-ig a Momentán Társulat, Gőgös Gúnár Gedeon és János Vitéz is a placcra jön. A Színtér színházi hétvége a család minden tagjának szól. Napközben gyermekelőadások és az Apró színház interaktív játékai színesítik a programkínálatot, esténként pedig a Momentán Társulat előadásait élvezhetjük. A július 21-én kezdődő ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztivál középpontjában pedig a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a Balaton-régió fejlesztése áll.

Művészetek Völgye – Taliándörögd, Kapolcs, Vígántpetend, július 22-31.

A 26. Művészetek Völgye július 22. és július 31. között vár benneteket Taliándörögdön, Kapolcson és Vígántpetenden. A Művészetek Völgye egyik legnépszerűbb udvara a Kaláka Versudvar, ahol idén is nagy szeretettel és színes műsorral készülnek. A gyerekekre további izgalmas programok és koncertek várnak a Harcsa Veronika Udvarban, a Wartburg Templomkertben, a Design Terminál Udvarán, a Magyar Írószövetségnél, színházi előadások és foglalkozások az SZFE és Színház Színpadnál. Rajzolhatnak zenét a Völgykomolyzene helyszínén, Zenehajózhatnak Hajós Andrással a Modern Art Orchestra színpadán vagy biciklizhetnek Gryllus Vilmossal. Lesz Palya Bea gyerekkoncert a Momentán Udvarban, bábszínház Taiándörögdön, játék a Fonóban, a Muharay Udvaron, társasjáték a Csipszer-Kertben és a Dióda udvarban. Napijegy a helyszínen 4000 Ft, 6 éves korig ingyenes!

Kemencei Kisvasút Napja – Kemence, július 23.

kemencei_kisvasut

Az elmúlt években megszokottak szerint július utolsó előtti hétvégéjén ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató és lóvasút is megtalálható. Érdemes ellátogatni, mert maga a bemutatóhely is szuper kis játszótérrel, régi járművekkel és az utazás is kellemes Feketevölgy végállomásig. Fb esemény itt.

Nézzétek meg kedvenc teraszos helyeinket, vizes játszóterek válogatásunkat is. A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!