Gyerek Sziget – 3. hétvége (jún. 21-22.)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerek_sziget_66

Elérkezett a Gyerek Sziget 3. hétvégéje. A Tititá produkció, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kaláka, a Kolompos és Kovácsovics Fruzsi koncertje mellett játékokkal, kreatív foglalkozásokkal, mozgással, kiállítással és rengeteg programmal várnak benneteket a Hajógyári-szigeten. Ingyenes!

HARMADIK HÉTVÉGE (JÚNIUS 21-22.)

titita3

Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus ötlete alapján született a Tititá gyermekprodukció, ami a színházi élmény mellett, iskolán kívüli tanóraként is értelmezhető; legyen szó zenéről, irodalomról, környezetvédelemről, esélyegyenlőségről. Szombaton 11 órától a Nagyszínpadon láthatjátok az előadást.

eszterlánc

„A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével.” 14 órától az Eszter-lánc Mesezenekar lép a színpadra.

Kalaka_Foto_Lili Productions

16:30-kor a Kaláka koncertjét hallgathatjátok meg.

oriastarsas

Szombaton 10 és 18 óra között Óriás Mese Társas, Óriás Vizes Társas, Óriás Turista Társas, és még 3 féle óriás társasban vehettek részt: Óriás Szivárvány Peca, Óriás Labirintus, Óriás Ejtőernyő.

Gryllus

Vasárnap 11 órától Gryllus Vilmos zenél a gyerekeknek, majd 12:30-kor a Kolompos készül egy nagy táncházas mulatsággal, amely 14 órától a Bazseva zenekarral folytatódik.

kovacsovics_fruzsina

„2012. júniusában jelent meg első gyereklemezem, Elfeledett mézescsók címmel. Zenész társaimmal részben kortárs költők , Lackfi János és Szalóczi Dani verseit zenésítettük meg, részben pedig „varázstollam” segítségével én is írtam dalszövegeket.” Kovácsovics Fruzsi koncertje vasárnap 16:30-kor kezdődik.

Ezen a hétvégén kint lesz az UNICEF is különböző programokkal.

gyerek_sziget_86

A Csodák Palotája, a Magyar Madártani Egyesület, az Öttusa Kölyökpark, a Bohóctanya, a Színes Falu, a Láthatatlan Kiállítás, a KRESZ Park, az m2 élménysziget és a Ringató továbbra is vár benneteket.

gyerek_sziget_61

A 3. hétvége részletes programját itt találjátok. A térképet a helyszínekről innen tölthetitek le.

Hasznos információk:

Pelenkázó és etető sátor a Jana Baba Játszóház és Pihenőparkban található.
Ha tehetitek, akkor inkább tömegközlekedéssel vagy bringával közelítsétek meg a helyszínt. Mehettek HÉV-vel a Batthyányi térről a Filatorigát megállóig. A Mozaik utcánál lévő hídon kell bemenni. Illetve ismét közlekedik a szigetre a 226-os busz a Nyugati pályaudvarról.
A gyerekszigetre az újpesti családok ezúttal is ingyenes buszjárat segítségével juthatnak ki. A részleteket itt találjátok.
Az ingyenes őrzött kerékpártároló a Színes faluval szemben található.

Kutyát bevinni pórázon, szájkosárral, és érvényes oltási igazolvánnyal lehet..

További hétvégi programokat találtok a Minimatinén!
A Napibontóban olvashatjátok a programok listáját is.
A Múzeumok Éjszakájának programját itt nézhetitek meg.

Fotók: Gyerek Sziget /  Mózsi Gábor