Minden júniusi hétvégén Gyereknap a Hajógyári-szigeten – kezdődik a Gyerek Sziget!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha június, akkor Gyerek Sziget. Minden júniusi hétvégén (június 24-éig) vár benneteket az ország legnagyobb ingyenes gyerek fesztiválja a Hajógyári-szigeten. Íme a legjobb programok!

SZÍNPADI PROGRAMOK

Június 2-3.

Június 2-án a színpadon a Világszép nádszálkisasszony (11:00) és A kíváncsi Kiselefánt (14:30) történetét nézhetitek meg a StúdióK előadásában, utána pedig Halász Judit koncertjével (16:30) indulhat a buli!
Június 3-án, vasárnap  Az aranyszőrű bárány (11:00), a Bogár muzsika (14:30) és végül a Kaláka (16:30) mulatságával lesz teljes, de a színpadi eseményeken túl is rengeteg program vár benneteket.

Kedvenceink még ezen a hétvégén: A Sárkány Kertje Shaolin kalandpálya, Jógakaland Durmi macival, Egyboglya családi- és gyerekprogramok, gasztrohős palánták ovis program, királylány- és apród képző

Június 9-10.

Június 9-én a Karinthy Színház: Zsuzsika hangja (11:00), majd a Bahorka Társulat: Cifra mesterségek című előadását láthatjátok (14:30-tól), majd a Czutorborsók koncertje (16:30) zárja a napot.
Június 10-e a Minimax Fesztivál jegyében zajlik, ahol fellép majd az Alma (17:00), a Mintapiny (14:00), az Apacuka (11:00), Bíró Eszter (15:30) és lesz Kicsi Gesztenye Klub (10:00).

Kedvenceink még ezen a hétvégén: kiskertészek hétvégéje, kutyás hétvége, mosható pelenka baba-mama klub, Sziget felfedező túra, Ringató, íjászat, agyagozás

Június 16-17.

Június 16-án a PASO (16:00) fergeteges gyerekkoncertje hallgathatjátok meg, illetve Bognár Szilvi (11:00) is fellép, de láthatjátok még az Aranyszamár Bábszínház A Holdkirály palotája (14:30) című előadását. 17 órától pedig kezdetét veszi egy igazi apák napi PomPom Party, az ország első családi elektronikus zenei bulisorozata, ahol a szülők és gyerekek együtt bulizhatnak. A zenét dj Cyborg Templar biztosítja. Lesz konfetti-és buborékparty, műbajszok, arcfestés, tetkók, baba-és gyereksarok, na meg igazi fesztiválhangulat.
Június 17-én Dolák-Saly Róbert családi gumiszoba (14:30) című előadását láthatjátok, fellép még a Kiskalász (16:30), illetve érdemes megnézni a Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel (11:00) című előadást is.

Kedvenceink még ezen a hétvégén: bringás kalandpark, Bartha Kata molyoldája, legjobb apukák és kiegészítőik, vadonleső, szabadulószoba, artista- és bohócprogramok, rádiózz velünk, habkarton építészet

Június 23-24.

Június 23-án fellép a Majorka Színház: Róka szolga (14:30) című előadásával, de lesz még Dongó dalok apróknak (11:00), vagyis Környei Alice és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója, illetve Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők (16:30) koncert is.
Június 24-én megismerkedünk Paprika Jancsival (14:30), aki egy Sisa Pista betyár történetet mesél el. Varró Dani zenei partnere Radványi Balázs (Kaláka) lesz 11 órától, a Gyerek Szigetet pedig Kárász Eszter és Mesezenekara zárja.

Kedvenceink még ezen a hétvégén: állati jó hétvége, foci-sziget, Dechatlon sportpark, újratáskával a környezetért, szabadulószoba, alkoss fűvel, fával

ÁLLANDÓ ÉS VISSZATÉRŐ PROGRAMOK

Itt lesz az összes régi kedvenc: Állatsimogató, az artisták világába betekintést nyújtó Karamella Cirkuszvilág, a sokszínű Kukutyin, a Csodák Palotája, a Játékbirodalom, az égig pattintó ugrálóvárak, a csodák bölcsőjeként működő Kézműves Palota, a Kerek Perec gasztronómiai játszóház, a MiniAldi, a Rossmann Ringató Liget, a Minimax Sátor és a Modellezők tere is.

A Generali KRESZ Parkban tanulhatják a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjait, az Elevenpark-laserparkban a harcos kedvűek lőhetnek célba, az M2 pedig egy biztonságos kalandparkkal vár benneteket. A Generali Sportparkban két-két hétvégente más sportokat és kalandpályákat lehet kipróbálni.

Amíg a gyerekek játszanak, a Generali Szűrőbuszban ezentúl, szombatonként ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír-mérés, szemészeti és bőrgyógyászati vizsgálat van, hogy mindenki egészségesen vághasson neki a nyárnak. A Családbarát Óbuda pontja elsősorban a szülőket várja, ahol tapasztalatot cserélhetnek, orvossal konzultálhatnak a gyermekek fejlesztéséről, táborokkal ismerkedhetnek meg és legyen szó kezdő családalapítókról vagy többgyermekes veteránokról itt közösséget találhatnak.

HASZNOS TUDNIVALÓK

• Az Információs sátor munkatársaitól kérhettek ingyenes matricákat, amire ráírhatod gyermeked nevét, és a telefonszámodat.
• A Generali Gyerek Sziget területére gépkocsival behajtani tilos.
• HÉV-vel a legegyszerűbb eljutni a szigetre a Batthyányi térről a Filatorigát megállóig, majd a Mozaik utcánál lévő hídon be.
• Hajóval és bringával (van őrzött bringa tároló) is érdemes menni.
• A Jana Baba Játszóház és Pihenőparkban van pelenkázó.
• A rendezvényen található különböző játékok használata és a programok ingyenesek, kivéve a vidámparkot, a póni-lovagoltatást, pólófestést, homokkép-készítést.
• A programok csak kifejezetten szélsőséges időjárás (pl.: viharos szél) esetén maradnak el. Melegben vigyetek naptejet, sapkát, esős időben esernyőt, esőkabátot.

Fotók: Gyerek Sziget

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok (csütörtökönként frissítjük), további jó helyekről pedig az Itt jártunk rovatunkban olvashattok!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.