Gőzmozdonyos Matiné a Vasúttörténetiben – június 7-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Truman_gozmozdony

Magyar Anikóval, a Vasúttörténeti Park maketing menedzserével beszélgettünk a most hétvégén megrendezésre kerülő Gőzmozdonyos Matinéról. Náluk vendégeskedik majd június 7-én Albatros és Bardotka, akik Pozsonyból érkeznek, de Zöld Béka, Bivaly, Pulyka és Truman is ott lesznek. Vonatmániás kisfiús csapatunk élén, nekünk biztos ott a helyünk. És ti eljöttök?

gozmozdonyok_matineja_1985

Mióta rendezik meg a Gőzmozdonyos Matinét a Vasúttörténeti Parkban?

A Gőzmozdony Matinét 2008 óta rendezi meg a Vasúttörténeti Park. Az alapötlet egy vasárnapi matinéval kezdődött, amelyben a gyerekeknek és az érdeklődő látogatóknak a mozdonyokat részletesebben is bemutatták működés közben. A gőzmozdonyoknak olyan nagy sikerük volt, hogy két naposra bővült a rendezvény.

gozmozdonyok_matineja_e0aa

Idén milyen különlegességekre számíthatunk?

A június 7-ei program kiegészül egy vendégmozdonnyal, a szlovák Albatros gőzössel, amelynek kíséretében érkezik a Bardotka becenevű dízelmozdony. A vendégek 12 órától 16 óráig tekinthetők meg a Parkban, utána indulnak vissza Pozsonyba. Természetesen a látogatóknak lehetőségük lesz kipróbálni a Truman gőzmozdonyon utazást, sőt délben és délután gőzmozdony parádéval szórakoztatjuk a közönséget. A hétvégi rendezvény tervezett gőzmozdony sztárjai:

JÚNIUS 7., szombat:
Befűtve: 411,118 (Truman); BHÉV 27 (Zöld Béka); szlovák Albatros
Hidegen: 342,006 (Pulyka); 424,247 (Bivaly)

JÚNIUS 8., vasárnap:
Befűtve: 411,118 (Truman); BHÉV 27 (Zöld Béka); 109.109
Hidegen: 342,006 (Pulyka); 424,247 (Bivaly)

Ha valaki ellátogat a rendezvényre, milyen programokkal várjátok?

A sok gőzös mellett kint lesz Snoopy is a rendezvényen. Ezen a standon nem csak vele, de számos más érdekességgel is találkozhatnak a családosok egy biztosító cég jóvoltából. Ahogy idén már a gyerekek és szüleik is megszokhatták, minden rendezvényen kint van Thomas is, hogy érdekes és kreatív programokkal szórakoztassa őket. Az ügyesek Thomas kitűzőt is hazavihetnek.

gozmozdonyok_matineja_bdce

A hétvége programjai:

A kiállított és befűtött járművek délben és 15 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van gőzmozdonyon utazni, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájába” belépni, és működés közben közelről is megnézni.

A rendezvény első napján, június 7-én szombaton vendégeskedik a Parkban, a szlovák „Albatros” mozdony is, melyet a legszebb, 2. világháború után készült gőzmozdonynak tartanak Európában.

kerti_vasut

Mivel ezen a hétvégén minden a gőzösökről szól a vasúti élményparkban, így a kerti vasút is három kis gőzmozdonnyal üzemel. Az érdeklődők utazhatnak majd lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt a felújított Csajka sínautót is.

A belépő árakat itt találjátok! 4 éves kor alatt ingyenes!

Beszámolónkat a múltkori rendezvényről itt olvashatjátok.

Fotók: Vasúttörténeti Park