Gödöllői Arbo-park néven újult meg a Gödöllői Arborétum – könnyű kirándulás minden korosztálynak extrákkal

A Gödöllői Arborétum, új nevén Gödöllői Arbo-park mindegyik évszakban kedvelt célpontunk, akár egy könnyű, változatos sétára, akár egy minden korosztály igényeit kielégítő napra vágyunk. Az ösvényeken akár 5 km hosszú sétát is tehetünk, az Arborétum babakocsival is kényelmesen bejárható, a gyerekeknek van kisvasút (csak előre meghirdetett napokon), erdészeti tematikájú játszótér, és a fejlesztéseknek még nincs vége.

A kanyargós utakon többféle hosszúságú ösvényen bejárható az arborétum, így bármilyen korú gyerekkel érdemes felkeresni. Mikor azt hittük, hogy már minden zegzugot ismerünk, mindig találtunk még egy olyan részt, amit még nem jártunk be.

A kis tisztások állatneveket kaptak, illetve szuper információs táblákat készített több helyre a Patkós Stúdió, ahol megismerkedhetünk a környék növény- és állatvilágával, a gyerekek találnak számos apró játékos feladatot vagy kirakót is.

A felnőttek hullámpadokon pihenhetnek meg a tágas Bagoly tisztáson. Nemrég elkészült a Zenepavilon, illetve a felújítás alatt lévő hídnál színházi programokat is tartottak nyáron. A Mókus tisztáson pedig erdei fitneszeszközöket találtok.

Az Ilona Malom-Műhely egy tájba tökéletesen illeszkedő erdő-vadászat tematikájú játszóteret is készített a Süni tisztáson. Az arborétumban élő állatok például rugós játékok formájában is megjelennek, de van még vadászlak, hinta és csúszda is.

A Gödöllői Kisvasutat (csak előre meghirdetett napokon közlekedik!) is folyamatosan fejlesztették az elmúlt években. A Csemete-réti végállomáson van egy kisebb büfé, innen indulnak a vonatok, amelyek néhány száz méteren keresztül viszik az utasokat. A másik végállomáson található a játszótér és a mosdó, illetve külön jeggyel a szerelőműhelybe is el lehet látogatni.

Ami még várható:
A park területére motorik parkot (motoros képességeket fejlesztő parkot) és 2,5 hektáros kutyafuttatót is terveznek, illetve készül majd egy kiállítás az erdő élőlényeinek kommunikációjáról, egy fogadóközpont a bejáratnál és szabadtéri könyvtár is.

NÉHÁNY HASZNOS INFORMÁCIÓ:

Az Arborétum bejáratánál vagy a kisvasút Csemete-réti végállomásánál is kényelmesen és ingyenesen lehet parkolni. A kisvasút csak előre meghirdetett napokon közlekedik. A játszótér mellett található a mosdó. A bejáratnál található kertészetben mindig kapható finom, friss laskagomba, növények, házi szörpök. Babakocsival is járható, kutyát is lehet vinni pórázon. Büfét hétvégenként jó időben a Csemete-réti állomáson, illetve a bejárat közelében (Arbo Café) találtok. Az arborétumba hétköznapokon ingyenes a belépés, hétvégén és ünnepnapokon belépőt kell fizetni!
A Gödöllői Arbo-park Fb oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/GodolloiArbopark
A Gödöllői Kisvasút Fb oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/godollokisvasut
Megközelíthető: Legkönnyebben az Isaszegi út felől.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!