Gödöllői Arbo-park néven újult meg a Gödöllői Arborétum – könnyű kirándulás minden korosztálynak extrákkal

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gödöllői Arborétum, új nevén Gödöllői Arbo-park mindegyik évszakban kedvelt célpontunk, akár egy könnyű, változatos sétára, akár egy minden korosztály igényeit kielégítő napra vágyunk. Az ösvényeken akár 5 km hosszú sétát is tehetünk, az Arborétum babakocsival is kényelmesen bejárható, a gyerekeknek van egy erdészeti tematikájú játszótér, és a fejlesztéseknek még nincs vége.

A kanyargós utakon többféle hosszúságú ösvényen bejárható az arborétum, így bármilyen korú gyerekkel érdemes felkeresni. Mikor azt hittük, hogy már minden zegzugot ismerünk, mindig találtunk még egy olyan részt, amit még nem jártunk be.

A kis tisztások állatneveket kaptak, illetve szuper információs táblákat készített több helyre a Patkós Stúdió, ahol megismerkedhetünk a környék növény- és állatvilágával, a gyerekek találnak számos apró játékos feladatot vagy kirakót is.

A felnőttek hullámpadokon pihenhetnek meg a tágas Bagoly tisztáson. Nemrég elkészült a Zenepavilon, illetve a felújítás alatt lévő hídnál színházi programokat is tartottak nyáron. A Mókus tisztáson pedig erdei fitneszeszközöket találtok.

Az Ilona Malom-Műhely egy tájba tökéletesen illeszkedő erdő-vadászat tematikájú játszóteret is készített a Süni tisztáson. Az arborétumban élő állatok például rugós játékok formájában is megjelennek, de van még vadászlak, hinta és csúszda is.

Ami még várható:
A park területére motorik parkot (motoros képességeket fejlesztő parkot) és 2,5 hektáros kutyafuttatót is terveznek, illetve készül majd egy kiállítás az erdő élőlényeinek kommunikációjáról, egy fogadóközpont a bejáratnál és szabadtéri könyvtár is.

 

Gödöllői Arborétum (Arbo-park) hasznos információk:

Az Arborétum bejáratánál kényelmesen és ingyenesen lehet parkolni. A játszótér mellett található a mosdó. A bejáratnál található kertészetben mindig kapható finom, friss laskagomba, növények, házi szörpök. Babakocsival is járható, kutyát is lehet vinni pórázon. Büfét hétvégenként jó időben a bejárat közelében (Arbo Café) találtok. Az arborétumba 2024 márciusától hétköznapokon is belépőt kell váltani!
A Gödöllői Arbo-park Fb oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/GodolloiArbopark
Megközelíthető: Legkönnyebben az Isaszegi út felől.

Nézzétek meg Kirándulás rovatunk többi ajánlóját is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!