Fűszermesék – a nyár ízes és illatos mesekönyve

Minden nyári szünetnek megvannak a kedvenc meséi. A BOOOK Kiadó Fűszermesék című könyve nagy sikert aratott az ovis és kisiskolás korosztály körében, a benne található recepteket pedig szívesen elkészítettük a kapros-túrós lepénytől a kakukkfüves grissinin át a levendulás-citromos kekszig. Játsszatok velünk és nyerjétek meg ti is ez a szuper mesekönyvet! Szponzorált tartalom.

Beh Mariann legújabb mesekönyvének alaptörténetében egy testvérpár, Mati és Lori, akik Olaszországban élnek, meglátogatják nagymamájukat a 60. születésnapja alkalmából. Közben csatlakozik a csapathoz Ella és Rozi, valamint Fahéj és Füge is. Számos nyári kalandot élnek át a Balatonnál és Olaszországban, közben pedig megismerkednek a legfontosabb fűszernövényekkel, sőt ehető virágokkal is.

Bevallom, én nagyon szeretem a recepteket is tartalmazó mesekönyveket, mert általában olyan ötletek vannak benne, amelyet a gyerekekkel is könnyű elkészíteni, illetve a nyári szünetben fantáziavesztett szülők számára is jó kapaszkodó, hogy mit is főzzenek. Így került nálunk az asztalra a méltatlanul elfeledett kapros-túrós lepény, a fagyasztóba a színes-virágos-gyümölcsös jégkocka és illatozott a konyhában a levendulás-citromos keksz.

Külön imádtuk a végén a fűszernövény kisokos, a legalapvetőbb növényekkel, amely nemcsak azt mondja el, hogyan lehet a talaj pH értékét megmérni, hogy melyik növény termesztésére a legalkalmasabb a kiskertünk vagy a balkonládánk, hanem hogyan gondozzuk és milyen ételekhez adjuk a különböző fűszereket.

A könyv illusztrációit Váradi Henrietta készítette. A rajzok is remekül visszaadják a nyári szünet hangulatát, szinte érezzük a levendula illatát, látjuk a ropogó tábortűz fényeit. Külön kiemelném a különböző olasz tésztafajtákat bemutató illusztrációt, amelyet a gyerekek is nagy kedvvel tanulmányoztak, illetve a végén a fűszernövényes részt.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Bancsiné Daru Edinának kedvezett, akinek írtunk emailt is. Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Fűszermesék című könyvet a BOOOK Kiadó jóvoltából! Augusztus 6-áig várjuk a megfejtéseket a jatek@minimatine.hu címre!

Korábban 2 könyve is megjelent Beh Mariannak a BOOOK Kiadónál. Mi a címük?

Segítséget itt találtok. Általános játékszabályzat itt.