Fullánkos varánusz-darazsa egészen a LEGO dániai központjáig repítette a magyar fiút

LEGO DREAMZzz

LEGO DREAMZzz – Nyertesek

Világszerte több mint 1000 nevező közül választotta ki a LEGO Csoport azt a hat gyermeket, köztük egy magyar fiút, akiket meghívtak a LEGO Csoport billundi otthonába. A különleges álomutazáson a gyerekek LEGO tervezőkkel találkoztak, akiknek megmutathatták saját tervezésű álomlényüket.

A LEGO Csoport 6-12 éves gyerekek jelentkezését várta, akik egy általuk megálmodott álomlénnyel vagy álombeli járművel nevezhettek a nemzetközi kihívásra. Az álomlényeket LEGO építmény vagy rajz formájában lehetett beküldeni, amik közül aztán a LEGO központjában választottak ki hat szerencsés álomalkotót: Magyarország mellett az Amerikai Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból és Szingarpúrból érkeztek Billundba a kiválasztott gyerekek.

 

Gergő és álomlénye a varánusz-darázs

Magyarországról a 12 éves pécsváradi Gergő álomlényét választotta ki a LEGO Csoport csapata, aki a varánusz-darazsával nevezett. A különleges lény – ami a Daránusz névre hallgat – a nyelvét használja a szagláshoz, inkább a szabad mezőkön érzi jól magát, mint a városban, ha pedig veszélyben érzi magát, a farka végén lévő fullánkkal védekezik.

 

Daránusz

Daránusz

Nem mindennapi kreációikat – köztük a magyar Daránuszt – a 2024-ben a LEGO DREAMZzz tévésorozatban láthatják majd viszont az ifjú alkotók.

Forrás: LEGO

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!