Főzzünk együtt!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Derült égből fasírt 2. évad

Az egyik legjobb módja annak, hogy önállóságra, magabiztosságra tanítsuk gyermekünket az, ha beengedjük a konyhába! A tévhitekkel ellentétben a kis kukták igenis megállják a helyüket a sütés-főzés világában, és közben még remekül is szórakoznak.(x)

Kicsiktől a nagyig, mindenkinek jut valami feladat: legyen az dagasztás, átöntés, kimérés, hámozás vagy akár csak kevergetés. Ezek a nagy- és finommotoros mozgások nekik még rendkívül izgalmasak , mind emellett közben úgy főzhetnek, mint a nagyok! Kész kalandként fogják fel a legapróbb feladatokat is, és ámulattal szemlélik a konyhában folyó csodákat: ahogy megdagad a tészta, ahogy összeáll a massza, változik az étel íze…

Merjünk rájuk bízni dolgokat! Adjunk olyan munkát a gyerekeknek, amelyet szívesen és könnyen tudnak elvégezni. Akár már egy hároméves is kisegíthet azzal, hogy ő keveri össze a hozzávalókat. A hétévesek pedig már ügyesen boldogulnak egy apró hámozókéssel.

Mielőtt nekikezdünk, tegyük gyerekbiztossá a konyhát. Könnyen leverhetnek, kiönthetnek, eltörhetnek valamit, ezért érdemes beszerezni törés biztos edényeket, vagy különös figyelemmel kísérni, nehogy kárt okozzanak magukban. Legyünk velük türelmesek! Válasszunk egy olyan délutánt, amikor nem kell sietnünk sehova.

Idővel élvezetből serénykednek majd a konyhában, precíz és rutinos mozdulatokkal, hiszen megtanítottuk rá őket szépen fokozatosan hogyan bánjanak a konyhai felszerelésekkel.

Mivel az élet nem teljes jó falatok nélkül, hoztunk nektek egy egyszerű receptet, amit pici gyerekekkel is könnyen elkészíthettek otthon és garantáltan a család kedvence lesz! A recept ötletét a Derült égből fasírt című élménysorozat hőse Flint adta, aki feltalálónak készül és kalandra éhezik, elhatározza, hogy olyan gépet épít, amely az esőt ínycsiklandó húsgolyókká változtatja! Készítsétek el együtt saját húsgolyóitokat az alábbi recept segítségével:

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • bors
  • egy kevés piros arany

Keverjétek össze a darált húst az összezúzott fokhagymákkal, zsemlemorzsával, tojással, ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés piros arannyal. Formázzatok kisebb gombócokat, majd süssétek ki őket serpenyőben zsiradékon, ameddig át nem pirultak.

Rengeteg féle körettel lehet őket fogyasztani, akár krumplipürével, rizzsel, salátával vagy sültkrumplival.

Bár ezek a húsgolyók nem derült égből esnek alá, de reméljük jól szórakoztok majd készítésük közben. Húsgolyó esőért tartsatok inkább Flinttel, és nézzétek meg közösen februárban a Derült égből fasírt 2. évadának kalandjait hétköznap 16.30-kor a Cartoon Networkön!