Filmes mesék, képregények, foglalkoztatók a nyári szünetre + JÁTÉK!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könnyed nyári olvasmányok, képregények, foglalkoztatók, amiket a kisebbek és nagyobbak is szívesen kézbe vesznek, kezdő olvasóknak, képregény és film kedvelőknek egyaránt ajánlott, nyaralásra, utazásra vagy éppen egy esős napra, sőt ha most velünk játszotok, meg is nyerhetitek kedvencetek.

Hupikék törpikék – A csodálatos törpfurulya – TÖRPILEUM 1958-2018

Tehát immár 60 éve annak, hogy ez a törpéletes ötlet, és annak nyomán a sok kis kék figura kipattant a fantörpikus fantáziájú alkotó, Peyo fejéből. Jó szórakozást a törprajongóknak, és egyben igazi csemege a gyűjtőknek.

Jurassic World Bukott Birodalom – Megamatricás foglalkoztatókönyv

A kultikus mozifilm második részét 2018. június 7-étől vetítik a hazai mozikban. A film 12 éves kortól ajánlott, viszont ha még nem nézhetik meg a gyerekek, de nagyon érdekli őket, érdemes a foglalkoztatót a kezükbe adni, ahol megkereshetik kedvenc őslényüket, menekülhetnek a dzsungel útvesztőjén át, kiszínezhetik a T. Rexet és még számos izgalmas játékot találnak.

My Little Pony: Ötperces mesék

Rarity álma végre megvalósulhat, és üzletet nyithat Canterlotban! Ám akkora a siker, hogy nem győzi a megrendeléseket teljesíteni… Sárkányföldön új fejedelmet választanak, mégpedig azt, aki megszerzi a tűzpiros jogart. A kis Spike is jelentkezik, nagy kalandjában pedig barátai Rarity és Twilight Sparkle is segítik. Hogyan vendégelik meg a pónik messziről érkező vendégeiket, a jakokat? S hogyan találják meg a Szépségjegy keresztesek a szépségjegyüket? 4 mese egy füzetben! További könyvek és foglalkoztatók itt.

A kis herceg / Filmalbum

A csodás képeskönyv révén újra átélhetjük a film varázslatát és megható pillanatait. Egy kislány úgy tervezte, hogy az iskolában tanultak átismétlésével tölti a nyarat. Terveit azonban felborítja egy öregúr, az életébe váratlanul betoppanó pilóta, aki éppoly hóbortos, mint amilyen elbűvölő. Az idős úrnak ugyanis van egy titka: betéve tudja egy másik bolygóról jött kis herceg történetét…A dőlt betűs részekben Antoine de Saint-Exupéry művéből vett idézetek találhatóak, amelynek alapjául Rónay György fordítása szolgált.

Belle és Sébastien – C. Aubry regényének izgalmas átdolgozása

Cécile Aubry regényének izgalmas átdolgozása és a belőle készült film a gyermek és kutya közti örök barátságról szól. A magányos kisfiú mindent tud a hegyről, ám az emberi természetről annál kevesebbet. Egyetlen barátja akad, a szépséges és vad fehér hegyikutya, Belle…

Barbie – A hercegnő és a Popsztár – Mesekönyv a rajzfilm alapján

Álmodoztál már arról, hogy milyen lenne valaki más bőrébe bújni? Meribella királyság hercegnője, Tori mindent megadna azért, ha csupán néhány órára átélhetné Keira, a popsztár izgalmas életét. Ezzel szemben Keira szívesen belecsöppenne a hercegnők kényelmes és nyugodt életébe… További Barbie könyvek és foglalkoztatók itt.

Tesz-Vesz város sorozat

A legkisebbek lapozóitól kezdve az óvodásokon át egészen a kisiskolás korosztályig mindenki megtalálhatja kedvenc meséjét és foglalkoztatóját a Tesz-Vesz sorozatban. Igazán bőséges a kínálat.

Kisvakond

Melyik kicsi gyerek ne szeretné kisvakondot. A  rajzfilmeken túl lapozók, fürdőkönyvek és rövid mesék is szórakoztatják már a totyogósoktól kezdve a kisebb óvodás korosztályt, akinek már a foglalkoztatókat is ajánljuk. Kisvakond könyvek és foglalkoztatók itt.

Vuk

Legyen akár szó a teljes regényről, óvodásoknak képeskönyvről, még kisebbeknek színes lapozóról vagy pancsoló könyvről, esetleg a film alapján készült albumról, Vukot mindenki szereti.

A Mézga család

Kedves ismerőseink a képernyőről most könyvbe költöztek. Mézga Géza, a gyámoltalan papucsférj, Paula asszony, az ő energikus felesége, tinédzserlányuk, Kriszta, meg Aladár, a kicsit lökött zseni, valamint Blöki és MZ/X, a harmincadik századbeli rokon kalandjai. A színes családi képes krónika Nepp József és Romhányi József munkája alapján készült. Olyan klasszikus magyar sorozatokat is megtaláltok a Móra Kiadónál mint a Frakk, a Futrinka utca vagy Kukori és Kotkoda.

Lego Batman

Lego matricás könyvek, foglalkoztatók és képregény egyben, sőt valamelyikhez még mini figura is jár. Nemcsak szuper nyaraláshoz, hanem egy nyári szülinapra is jó ajándék minden LEGO rajongónak.

Asterix

2014-től jelennek meg az Asterix képregények a Móra Kiadónál, akik ott folytatták a történetet, ahol az előző abbamaradt, sőt a régi kedvencekből újranyomás is készült. A történeteket szintén Bayer Antal fordításában olvashatjátok azóta is.

FIGYELEM! Júliusban megújul a Móra Könyvkiadó weboldala és sok meglepetés vár rátok. Addig rendkívüli 30%-os kedvezményes vásárlási lehetőséggel készülnek Mintaboltjukban, a 1066 Budapest, Jókai u. 6. szám alatt.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok. Ezúttal László Zsuzsannának kedvezett a szerencse, akivel felvettük a kapcsolatot. Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjetek 5000 Ft értékű Móra könyvcsomagot! Nincs más dolgotok, mint a következő kérdésre válaszolni:

Melyik a kedvenc film mesétek a fentiek közül? Akár többet is megírhattok…

A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk július 15-e éjfélig, utána sorsolunk!
Az általános játékszabályzat itt olvasható.