Filmek, akciók, kertmozik!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Inside-Out

Íme a Minimatiné nagy nyári filmes-mozis válogatása a legújabb családi filmes premierekkel, mozis akciókkal és a nagyobbaknak a legjobb kertmozikkal 🙂 Jön Kardfog kapitány, Anderssonék, az Agymanók, a minyonok, Münó, a holdbéli manó és a kisherceg is. A mozikban, melyek az akciós napok és milyen kertmozik várják a felnőtteket Budapesten ezen a nyáron? A bejegyzésből ez is kiderül 😉 Jó mozizást kívánunk mindenkinek!

Kardfog kapitány és Lama Rama kincse
Június közepén mutatták be a filmet John Andreas Andersen és Lisa Marie Gamlem rendezésében, amelyben Mákszem, a bátor kisfiú elindul Kardfog kapitány oldalán, hogy felkutassa Lama Rama elveszett kincsét, és ráleljen édesapjára.
6 éves kortól ajánlott!

Szeleburdi svéd család nyaral
Az Andersson család Görögországba utazik a nyári szünet idején, hogy kipihenjék magukat, de az utazás nem lesz zökkenőmentes…A filmet június 11-étől láthatjátok a mozikban.
12 éves kortól ajánlott!

Agymanók
A Disney-Pixar legújabb animációs alkotása a Fel! című filmért Oscar-díjjal kitüntetett Pete Docter legújabb műve, amely egészen különleges helyszínen – az emberi agyban játszódik. A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik – ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Június 25-étől láthatjátok a mozikban.
6 éves kortól ajánlott!

A minyonok
A MINYONOK története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A filmet július 7-étől vetítik a moziban.
12 éves kortól ajánlott!

https://www.youtube.com/watch?v=oozSHRYiizw

Münó, a holdbéli manó
A Münó, a holdbéli manó egy lenyűgöző, különleges bolygóra kalauzol bennünket, ahol a Napra és a Holdra őrzők vigyáznak. Itt bármi megtörténhet, és még az is megeshet, hogy a legkisebb teremtményből lesz a legnagyobb hős. Július 30-ától láthatjátok a mozikban 3D-ben.
6 éves kortól ajánlott!

https://www.youtube.com/watch?v=sNqMfzBx6iY

A kisherceg
Mark Osborne, a Kung Fu Panda Oscar-jelölt rendezőjének filmje A kis herceg első animációs film változata. Augusztus 9-étől nézhetitek meg a magyar mozikban.
Nincs korhatárt!

KERTMOZIK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK:

Gyerekeknek

doboztrollok

Szerdánként a Tranzit Caféban 19 órától az alábbi filmeket nézhetitek meg a nyári szünetben: július 1. Doboztrollok, július 8. Gru 2., július 15. ParaNorman, július 22. Lorax, július 29. Johnny English Újratöltve, augusztus 5. Rango, augusztus 12. Megaagy, augusztus 19. Nanny McPhee és a nagy bumm, augusztus 26. Coraline,  szeptember 2. Cincin lovag, szeptember 9. A Spiderwick krónikák, szeptember 16. Csillagpor és szeptember 23. Elvitte a víz. Bővebb infók itt. Ingyenes!

Felnőtteknek

Fellini_Római_partmozi

• Fellini Római Kultúrbisztró
A nagy sikerre való tekintettel idén is filmvetítéssel várják a mozirajongókat, többek között francia, angol, spanyol kortárs és művészfilmekkel a Fellini Római Kultúrbisztróban a Római-parton. Vetítések minden szerdán 21 órakor kezdődnek. Esőnap és részletes tájékoztatás a műsorról itt vagy az Óbudai Nyár weboldalán. Ingyenes!

• Tranzit
A felnőtteknek szintén a Tranzitban hétfőnként vetítenek filmeket 20 órától. Részletes program itt.

• MOM kert
Szerdánként várnak benneteket filmekkel 21 órától és szabadpolc könyvcsereberével 17 órától. A Liza, a rókatündér is szerepel a programban 😉 Bővebben a vetítésekről itt. Ingyenes!

• Holdudvar
A margitszigeti Holdudvarban kéthetente hétfőnként spanyol filmeket vetítenek ezen a nyáron eredeti nyelven, angol felirattal. A belépő: 500 Ft. Bővebb infók itt.

• Corvintető
Ármány és szerelem a Francia Intézet idei szabadtéri vetítéssorozatán! A hat klasszikus és friss francia film a thriller műfaján keresztül mutatja be, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel, Xavier Dolannal vagy Mathieu Amalric-kal együtt borzongani. Keddenként 19 órától a Corvintetőn. A filmeket eredeti nyelven angol felirattal vetítik. Bővebb infók itt. Belépő: 600 Ft.

• Kobuci kert
A Kobuci kertben hétfőnként olyan filmekkel várnak benneteket mint a Megáll az idő, Csinibaba, Made In Hungária. A filmek 21 órakor kezdődnek, előtte 20:30-tól beszélgetés is lesz a meghívott vendégekkel. Bővebb infók itt. Ingyenes!

• Szimpla
Hétfőnként 19 órától bolgár klasszikusokat vetítenek a Szimplában. Bővebben itt. Ingyenes!

• Óbudai kertmozi
Minden este premieres filmekkel is vár benneteket az Óbudai kertmozi, hétfőnként akcióval, szerdánként kedvenc filmekkel. Részletek itt.

Kertmozi Hajógyári-sziget
Keddenként várnak benneteket vetítéssel a Hajógyári-szigeten, a Golftanyán. Részletek itt. Belépő: 2000 Ft, mely tartalmazza a korlátlan mennyiségű pattogatott kukoricát.

• Szentendrei V8-as uszoda
Péntek esténként ismét „Mozi a tetőn”. Péntekenként 21 órától várnak benneteket a szentendrei V8-as Uszoda tetején. Bővebben itt. Jegyár: 900 Ft.

AKCIÓS NAPOK:

Mammut mozi – szerdánként csak normál előadásokra 1670 Ft.
Westend mozi, MOM Park, Duna Plaza, Cinema City, Campona, ALLE – szerdánként csak normál előadásokra 1240 Ft.
Uránia Nemzeti Filmszínház – hétfőnként és hétköznap  normál előadásokra 14 óráig 800 Ft.
Puskin – hétfőn: 1100 Ft, Happy Hours: szerda-péntek, 15.00 és 17.59 között: 1100 Ft.
Sugár – szerdánként 990 Ft a 3D filmekre is! (Kivétel a premier előtti vetítések.)
Corvin – kedvezményes nap szerda: 1050 Ft, 3D filmek: 1490 Ft. (Kivétel a premier előtti vetítés.)
MiMozink Óbuda – kedvezményes nap hétfő: 1050 Ft (2D)+1290 Ft (3D saját szemüveggel)/1590 Ft (3D film szemüveggel)