10 fesztivál gyerekekkel júliusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fesztivál a Dunakanyarban, várjátékok Visegrádon és Tatán, szuper bábos fesztivál Veszprémben, Művészetek Völgye, búcsú és kultúrák találkozása Krisna-völgyben, amerikai autós találkozó és gőzmozdony parádé. 10 fesztivál gyerekekkel júliusban.

Dunakanyar Fesztivál Nagymaros 2021 július 10., 10:00-21:00 (ingyenes)

A szervezők célja, hogy mindenki jobban megismerje és felfedezze a csodálatos Dunakanyart. Amellett, hogy a településeket játékosan fedezhetik fel a fiatalok, családosok, lesz lehetőség minőségi zenéket hallgatni a Horizon helyszíneken. Vagy akár érdekes előadásokon részt venni ismert művészektől, természetjáróktól, helyi lakosoktól, hiszen őket is bevonják a programok szervezésébe. Ingyenes!

Visegrádi Palotajátékok – július 9-11. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban. Már elérhető a részletes program itt. Jegyár: napijegy 1500 Ft, 14 év alatti ingyenes, a lovagi tornákra külön jegyet kell vásárolni.

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, július 16-18. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

India világa, gasztronómia, hagyományok és kulturális érdekességek, lélekhez szóló témák, családbarát programok, gyermekfoglalkoztatók, önfenntartó gazdálkodás. Több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, várnak benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit. Részletek itt.

175 éves a magyar vasút tematikus hétvége Járműparádéval – Vasúttörténeti Park, július 17-18.

Tavaly elmaradt a rendezvény, de 2021. július közepén ismét pöfögnek majd a gőzösök a Vasúttörténeti Parkban. Igazi különlegességek mutatkoznak majd be a fordítókorongon, de lehet majd kerti vasutazni, kipróbálni a sínautót és a fordítókorongot is. Szombaton 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl, vasárnap 11 órától az Eszter-lánc Mesezenekar koncertezik. Az esemény részletei itt.

Szentendrei Ister Napok – július 16-18. (ingyenes)

2021 nyarán újra lesz Szentendrei Ister Napok! A hagyományokhoz híven most is lesznek népzenei és világzenei koncertek, táncház és gyertyaúsztatás, vízi- és gyerekprogramok július harmadik hétvégéjén Szentendre belvárosában. Részletek hamarosan itt.

AmCars vol.12 ReloadedAeropark, július 18.

Július 18-án várnak szeretettel minden amerikai autóst, motorost és rajongóit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér AEROPARK-jában a gyönyörű veterán repülőgépek társaságában. Amerikai típusú járműveddel a belépés díjtalan (sofőr + 1 fő), a további vendégek a park belépőjével látogathatják a rendezvényt. Részletek itt.

Babel Sound Lite – Balatonboglár, július 19-24.

Július 19-24. között vár titeket a Babel Sound Lite Balatonbogláron! A 10. alkalommal megvalósuló Fesztivál ezúttal 6 estén keresztül, 4 színpadon vonultatja fel nektek a jobbnál jobb világzenei és jazzkoncerteket és táncprodukciókat a Babel Campben a hatalmas platánok és hársfák alatt. Idén a fesztivál belépős lesz, részletes program hamarosan itt.

Tatai Patara – július 23-25. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Gyere, és ismerd meg testközelből, hogyan éltek elődeink a török-korban. Kézműves foglalkozások, kisállat simogató, harcászati bemutató, vásári forgatag. Egyedülálló, igazi értéket képviselő fesztivál kicsiknek és nagyoknak. Részletek itt. Jegyár: 1500-3000 Ft.

Művészetek Völgye – július 23. – augusztus 1. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Idén 30. alkalommal vár benneteket a Művészetek Völgye, ahol koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Már elérhető az idei program itt. 6 éves korig ingyenes.

Kabóciádé – Veszprém, Kolostorok és Kertek, július 30. – augusztus 1.

A 28. Kabóciádé Családi Fesztivál egy 3 napon át tartó születésnapi forgatag, ahol közel 20 bábszínházi előadást és mesekoncertet hoznak majd el nektek. Természetesen más izgalmas programokkal és játékterekkel is várják az érdeklődőket. Részletek itt. Támogatói jegy:500 Ft.

Nézzétek meg legjobb budapesti gyerekprogramok válogatásunkat is, illetve 10 balatoni újdonságot.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.