Itt jártunk – Az idei első Fényvillamos

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

fenyvillamos_2161

December 4-étől vízkeresztig ismét elindul a fényköntösbe öltöztetett karácsonyi villamos a 2-es és szombatonként a 4-es vonalán, melyen az idén is normál jegyárért utazhatunk. Ma este elcsíptük az első járatot a Jászai Mari térnél.


A csillogó UV nosztalgiavillamost 3500 méternyi füzéren 39.200 hidegfehér és kék színű LED borít fényárba, utasterében ünnepi díszítés fogadja a belépőt (hópelyhes dekoráció az ablakokon). Hétköznaponként és vasárnap a 2-es vonalán (menetrend itt), szombatonként pedig a 4-es vonalán közlekedik, de utazhattok majd vele a 14-es és a 47-es vonalán is.

December 5-én, szombaton a 4-es vonalán 17 és 21 óra között, december 6-án, vasárnap a 2-es vonalán 17 és 21 óra között találkozhattok vele.
December 19-én – rövidített útvonalon – a 14-es villamos vonalán is közlekedik majd 17 órától.

December 24-én (szenteste) és december 31-én (szilveszterkor) a járat nem közlekedik.

A Fényvillamoson utazik kalauz is, aki minden megállóban síppal jelzi az utasoknak, hogy fejezzék be a beszállást. A Lánchídnál található alagútban pedig a vezető lekapcsolja a belső világítást.
Kisebb gyerekekkel jó program, főleg hogy útközben a Parlamentnél találjátok az Ország Karácsonyfáját, a Vigadónál leszállva pedig nagyon hamar elérhető a Vörösmarty téren található Budapesti Karácsonyi Vásár, ahol idén egy szuper faszános játékkal várják a gyerekeket (érdemes kisebb golyót vinni otthonról, de egy üveggolyó automatát is találtok, ahonnan 100 Ft-ért vásárolhattok is, mert van golyópálya is a belső részében). Kisebb sétával a Advent a Bazilikánál rendezvénye is könnyen megközelíthető.

mikulastroli

A főváros egyik legújabb trolibusza is fényes díszekbe öltözik. A Fénytrolibusz december 5. és 19. között Mikulástroliként közlekedik: elviszi a Mikulást és krampuszait  a város különböző trolibuszvonalaira, hogy legfiatalabb utasaink találkozhassanak és együtt utazhassanak velük. A Mikulástrolin megunt játékokat, jó állapotú ruhaneműket, könyveket és egyéb adományokat is gyűjtenek, melyeket a BKK a Mikulásgyár manóinak juttat el. A Fénytrolibusz normál díjszabás szerint vehető igénybe. Menetrend itt.
A december 19-ei a 70-es Mikulástroli menetrendjét itt találjátok.

Olvassátok el legújabb társasjátékos és téli könyves válogatásunkat is, nézzetek szét Advent rovatunkban vagy keressétek a hétvégi ajánlókat (minden csütörtökön frissítjük).
Nyerjetek belépőt
A diótörő és az egérkirály című előadásra az Átrium Film-Színházba december 26-27-ére! Részletek itt.

Fotó: BKK