Ilyen lett a felújított Klauzál téri játszótér

Klauzál téri játszótér

Klauzál téri játszótér

Erzsébetváros központi helyszíne, a Klauzál téri játszótér és a környező park teljesen megújult. Előreláthatóan még szeptemberig tart a park rész fejlesztése, de a játszótér, a sportpálya és a kutyafuttató már megnyílt a nagyközönség számára 2024 májusában. A helyszínen jártunk.

A játszótér körül kellemes, füves piknikezős területeket alakítottak ki, padokon is lehet ücsörögni, van több árnyékos rész.

A játszóteret hangulatos rönk kerítéssel vették körbe, így elkülönül egy kicsit a park egészétől és jobban szemmel tudják tartani a szülők a kisebbeket.

A kicsiknek egy külön, árnyékos részt is kialakítottak házikóval és rugós bárányokkal.

A kicsit nagyobbak (kisiskolás korosztályig izgalmas) kedvence a mászóvár, de emellett libikóka, trambulinok, forgó és gumiborítású egyensúlyozó gömbök is helyet kaptak.

A fészekhinta mellett baba hintát és normál hintát is találunk.

Kedvencünk volt a két csúszda, ahova kötelekbe kapaszkodva is könnyen fel lehet jutni a lankás „dombon”.

Biztos, hogy nagyon népszerű lesz a kisebb vizes-homokozós rész is a nyári melegben. Nem túl nagy, de egy kis sarazáshoz pont elegendő.

A német Eibe cég készítette a strapabíró és szép kivitelezésű játékokat.

Hasznos tudnivalók

A játszóteret a VII. kerületben, a Klauzál téren találjátok.
Csak 14 éven aluliak használhatják, 10 éven aluliak csak szülői felügyelettel, de igazából kisiskolás korig izgalmas.
Sok árnyékos rész van a régi fák miatt, és több napvitorlát is kihelyeztek egyes játékelemek fölé.
A játszótéren van kút, szomszédságában 18 óráig nyilvános mosdó üzemel.
A park reggel 7 és este 8 között tart nyitva és parkőrök is vigyáznak a rendre.

Olvassátok el a szintén idén átadott városligeti KRESZ-parkról, illetve az újbudai Gesztenyés játszótérről és a Szabadság téri játszótérről készült cikkeinket is.

Tartsatok velünk, mert számos újdonsággal érkezünk, érdemes hírlevelünkre is feliratkozni, hogy ne maradjatok le friss cikkeinkről.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!