A bezárás ideje alatt is számos fejlesztés zajlik a Budakeszi Vadasparkban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budakeszi Vadaspark

Sokan várjuk, hogy a Budakeszi Vadaspark ismét kinyithassa kapuit. A Vadaspark a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ellenére sem tétlenkedett, olyan újdonságokkal készül, amelyben minden korosztály örömét leli majd. Egyedi tervezésű fajleíró táblák, új röpdék, még több zöld játék készült, illetve a Szilfa-tisztás is megújul.

Új otthont kapnak a Vadaspark madarai

Budakeszi Vadaspark

Látványos röpdékkel bővül a Vadaspark és a Budakeszi Dinópark közötti terület. Az összesen nyolc kifutót a munkák befejezését követően a madarak vehetik birtokba, az érdeklődőket pedig a jelenlegi látványvilágba beleillő stílusú sétaút fogja körbekalauzolni. Bella és Belizár, a hóbagoly páros is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át.

Az állatok színes fajleíró táblán mutatkoznak be

Budakeszi Vadaspark

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki. A Vadaspark a külföldi vendégeire is gondolt: az érdekességek már angolul is olvashatók.

Még több zöld játék

Budakeszi Vadaspark

A legkisebbek örömére faállatokkal, homokozóval, és állatnyomokkal bővült a „Bárcsak erdész lehetnék!” játszótér, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított Kneipp mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni. Az erdő világáról, szerepéről és jelentőségéről a muflonok kifutója melletti interaktív oktatótáblákon lehet tájékozódni. A „Legyen az erdő mindenkié!” sorozat színes táblái bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát.

Új játszóteret és esőbeállókat kap a közelben lévő Szilfa-tisztás is.

Addig is érdemes nyomon követni a Vadaspark Facebook és Instagram oldalát, mert az állatbarátok a rendszeres online közvetítéseknek és képeknek köszönhetően továbbra is kivehetik részüket az állatok mindennapjaiból.

A fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Ha a szabadba vágytok, Kirándulás rovatunkban találtok jó ötleteket, a legjobb online programokat pedig a hétvégi programajánlóban (csütörtökönként frissítjük) gyűjtöttük össze!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.