Február 14-én kezdődik a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február közepétől lassan visszatérnek a fagymentes éjszakák, így 2023. február 14-étől kezdődik a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban! Két hektáron csodás hóvirágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban.

A 2024-es friss információkat itt találjátok!

Az Arborétum minden nap 10 és 17 óra között látogatható. Érdemes hétköznap érkezni, mert hétvégéken nagyon sokan vannak. A hóvirágünnep 4 hétig tart, de érdemes követni az Arborétum Facebook oldalát az aktuális információkért.

A teljes árú jegy 2000 Ft, kedvezményes jegy 1500 Ft. Regisztrálni nem kell, kizárólag a szakvezetésekre.

A Vál-völgyi kisvasúttal is lehet érkezni a helyszínre, így kevésbé zsúfolt helyeken is lehet parkolni. A részletes menetrendet itt találjátok. Hóvirágünnep minden napján közlekedik, hétköznap is.

Forrás: Alcsúti Arborétum Kép: Unsplash / Kristine Cinate

Nézzétek meg kedvenc februári kirándulásainkat is! A mostani hétvégére itt gyűjtöttük össze a legjobb programokat!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.