Online farsangi programok gyerekeknek – Maszkabál, farsangi szokások, Mackó Farsang

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Otthoni, beöltözős farsangi mulatságokba hívunk benneteket ebben a válogatásunkban, legyen szó akár koncertről, népszokásokról vagy táncos bulikról. 7 online farsangi program gyerekeknek.

Gryllus Vilmos – Maszkabál – ÉLŐ Online Koncert – február 13., szombat 10:30

„Egy farsangi jelmezbál elevenedik meg ebben a műsorban. A nyitány után sorban felvonulnak és bemutatkoznak a „jelmezbe öltözött” dalok: a varázsló és a banya, az tigris és a bohóc, a kéményseprő, a páncélos lovag és a hétfejű sárkány. A legvidámabb lemezemnek, a Maszkabálnak a dalait éneklem el majd ebben az egy órában – és remélem, ti is velem is énekeltek majd!” – vár benneteket Gryllus Vilmos farsangi koncertjével. Jegyár: 2490 Ft.

Mackó Farsang – online a budapesti Állatkertből, január 30. – február 2. (ingyenes)

A Fővárosi Állat- és Növénykertben idén online Mackófarsangot tartanak január 30. és február 2. között, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel. Részletek itt. Az anyagok később is letölthetők és a videók később is visszanézhetőek. Ingyenes!

Veronaki Live farsangi mulatság – február 7., vasárnap 16 órától (regisztrációs)

Óriási farsangi mulatság a Veronaki zenekarral. Öltözz be, játssz velük, mutasd meg a jelmezed! Fánk evő verseny, interaktív live játékok és Veronaki koncert vár rátok. Regisztráció és jegyvásárlás: veronakikoncertregisztracio@gmail. Jegyár: 2500 Ft/család.

Napra-forgó farsangi mulatság online – február 6., szombaton 10 órától (ingyenes)

Itt a farsang, a mulatságok, bálok ideje. Mulatni akár otthon is lehet, nem kell hozzá más, csak jó társaság, eszem-iszom és egy kis muzsika. Aki velük tart, megtudhatja, hogyan mulattak eleink a farsangi időszakban, és hogyan mulattatták a család apraját gyermekjátékokkal, énekkel, mesével. Végül fánkot is süthettek. Hagyományainkról a Napra-forgó Hagyománypedagógiai Műhely munkatársai, Kaszás Villő és Cseke-Marosi Eszter drámapedagógusok mesélnek. Az online előadás megtekinthető és visszanézhető az Újpalotai Közösségi Ház YouTube csatornáján. Ingyenes!

Itt a farsang, áll a bál… – a Kolompos együttes koncertje – február 13., szombaton 10:30 (ingyenes)

A koncerten az együttes tagjai a Vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszakát idézik meg. Részletek itt. A Kultúrkúria oldalán február 6-án, szombaton 10 órakor is zenélnek!

Kiskalász – Élő Live Stream koncert – február 13., szombat 18:00-19:00 (regisztrációs)

„Hahó Pókemberek, Tündérhercegnők! Egy igazi FARSANGI gyerekzsúrra hívunk titeket! Sok-sok állatos dallal készülünk, többek között a Tatu famíliával, Bella vízilóval és találkozhattok Fülöpkével a csörgőkígyóval is.” Jegyár: 2490 Ft/család.

Meseerdő farsang a Rutkai Bori Bandával – február 13., szombaton 17:00 (ingyenes, vásárolhattok KÖSZI tombolát is)

Hú de sokan vagyunk itt a Mesék Erdejében! Erre kirándul a Citrom Cirkusz társulata éppen, Macika találkozik a Békalepkével, Vándor-rock szól a sziklákon, a Hosszúfejű Királyfi násznépe táncol a Tölgyfák között. Ha válszthatnál egy RBB szereplőt, te kinek öltöznél be? Csináljunk egy olyan farsangot, hogy valamelyik könyvünk figuráját vedd mintául. Legyél Pizsamátor, vagy Rizibizinéni, Varázs Zsolt, vagy Bandzsáró. Találkozzunk február 13-án szombaton a MESE-ERDŐBEN! Ingyenes!
Ha szeretnétek támogatni a zenekart, vásárolhattok KÖSZI tombolát! 
A „Köszi” egy új mértékegység, ami 1000 forintot ér. Ahány „Köszi” érkezik tőletek, annyiszor vehettek rész a tombolán. Sorsolás: február 15-én, hétfőn 18 órakor, a Bori TV élő adásában lesz. Nyerhettek Bori-festményt, könyvet és lemezt is, és még sok minden mást! Számlaszám: Rutkai Borbála Sára 10300002-50421077-11103280. A megjegyzés rovatba ennyit írjatok: „Köszi!” Azért, hogy a támogatásotokat hogy meg tudják köszönni, illetve, hogy nyeremény esetén kapcsolatba tudjanak lépni veletek, küldjetek egy megerősítő email-t a rutkaiboribanda@gmail.com-ra.

Online Farsang a Klárisok zenekarral – február 14., vasárnap 10:30 (jelmezes képküldés február 7-ig, regisztrációs, ingyenes)

A Pannka Közösségi Tér meghív benneteket a Klárisok február 14-ei, 10:30-kor kezdődő Kerekégenjáró élő koncertjére. A programra regisztráció szükséges, a válasz emailben kapjátok meg a szükséges linket. Emellett jelmezversenyt is hirdetnek, amelyre február 7-éig várják a jelentkezőket. Részletek itt.

Farsangi dalokat és meséket itt gyűjtöttünk össze.

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.