Top 19 farsangi gyerekprogram

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Koncertek, beöltözős farsangi mulatságok, workshopok, diafilmek, fesztiválok, és még sok minden más. Most néhány farsangi programot ajánlunk nektek az elkövetkezendő időszakra. A végén még farsangi zenéket és meséket, valamint jelmezötleteket is mutatunk. További eseményeket pedig a hétvégi ajánlókban találtok.

TÁNCOS-KONCERTES

Rutkai Bori Banda farsangi koncert – Wekerle KK, február 11., 17:00-18:00

Aki lemaradt a jegyvásárlásról a Marcziba, még bepótolhatja Wekerlén. A Rutkai Bori Banda a legbulisabb nótáit veszi elő erre a napra. Aki ismeri a zenekar lemezeit (Sárkányjárgány, Pizsamátor), az tudja, hogy igazi „családi diszkóra” számíthat. Nem csak a gyerekeket, de a szülőket, nagyszülőket is megtáncoltatják! Fantáziadús, humoros mesedalok és egy nagyszerű zenekar várja a táncoskedvű, nagyérdemű, kedves közönséget, és persze jelmez is erősen ajánlott. Jegyár: 1100 Ft/fő.

Kolompos farsangi mulatság – több helyszínen és időpontban

Itt a farsang, áll a bál. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokásokkal, játékokkal, táncos – ügyességi vetélkedőkkel találkozhattok a kolompos farsangi programjában. A Kolompos együttes koncertjein várják a jelmezbe öltözött kisebbeket és nagyobbakat. Időpontok:

 • január 20-án 16:30-tól a Békásmegyeri Közösségi Házban,
 • január 22-én 10:30 Erzsébetligeti Színházban,
 • február 5-én 10 órától Klauzál Házban,
 • február 10-én 16:30-tól Békásmegyeri Közösségi Házban,
 • február 11-én 11 órától Kispesti Munkásotthon MH-ban,
 • február 12-én 10:30-tól a Benczúr Házban,
 • február 19-én 10:30 Újhegyi Közösségi Házban,
 • február 26-án 10:30-tól az Erzsébetligeti Színházban,
 • február 26-án 16 órától Gödöllőn a Művészetek Házában

Gryllus Vilmos: Maszkabál – több helyszínen és időpontban

„Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll, szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!” Természetesen Gryllus Vilmos farsangi dalai is előkerülnek ebben az időszakban. Időpontok:

 • február 11-én a budakalászi Koós K. Művelődési Házban 11 órától,
 • február 12-én a Puskinban 10 órától és 12 órától (minden jegy elkelt),
 • február 17-én 10 órától a Józsefvárosi Galériában,
 • február 19-én 11 órától az Erőművházban

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – MOM, február 5., 11:00

A zenekar 10. születésnapjára elkészült a Bumm, Bumm, Bumm! című új zenei anyag, amely követve a hagyományokat, irodalmi szövegekkel és dalokkal köszönti a régi és az új rajongókat. A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre. Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra. Belépő: 2000 Ft.

Csiribiri farsangi délután – Kultúrkúria, február 4., 15:00

Füled érjen bokáig! – A Góbi Rita Társulat vidám, zenés, táncos előadása, Sziamia! – az Eszter-lánc mesezenekar farsangi koncertje és kézműves játszóház is vár rátok ezen a vidám délutánon. Jegyár: 700 Ft.

Farsangi vigadalom – Müpa, február 9., 11:00

„A farsang vízkereszt napjától (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak; legjellemzőbb eseménye az álarcos, jelmezes alakoskodás, de evés-ivás, tánc, mulatozás is kapcsolódik hozzá.” Az előadáson a farsangi hangulatot a turai hagyományőrzők varázsolják a színpadra, a népi hagyományt bemutató játékukat mesével, közös énekléssel és fergeteges táncmulatsággal kiegészítve. Korosztály: 10-14 év. Belépő: 500 Ft.

Farsangi Kölyöknap – Nemzeti Színház – február 26., 10:00 (ingyenes)

A Nemzeti Színház adventi sorozata után ismét családi nappal készül ezúttal a farsang jegyében. 11 órától a Debreceni ZeneTheátrum: Leopold születésnapja  című zenés mesejátékot nézhetitek meg, majd 12 órától a Tamariska Gyermek Táncegyüttes farsangi előadását kíséri a Zagyva banda, illetve táncház is lesz. Ingyenes!

ALKOTÓS

Farsangi maszkworkshop – Budaörs, február 11.,11:00

Készítsd el újrahasznosított alapanyagokból a farsangi maszkodat!
Az lehetsz, aki csak szeretnél, a fantáziádra van bízva, a megvalósításban mi segítünk. Legyen egyedi jelmezed!A foglalkozás bejelentkezéshez kötött: a borarti@gmail.com címen.

Télűző kézműves foglalkozás – Mesemúzeum, február 11.,11:00

„Ijesszük el a telet zenével, csörömpöléssel. Gyertek és készítsetek dobokat, csörgőket, tamburát! Sokféle alapanyagból még a saját ötleteidet is megvalósíthatod!” A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 4-12 éves korig.

FESZTIVÁL

Farsangi mulatság – Várkert Bazár, február 26., 10:00-18:00 (ingyenes)

Tánc, zene, interaktív gyerekprogramok, kézműves foglalkozás és farsangi fánk is szerepel a Várkert Bazár télűző-farsangi mulatságának programjában. Ingyenes!

Busójárás – Mohács, február 23-28.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Ilyenkor a város megtelik jelmezes-maszkos busókkal és egész nap zajlik a mulatság.

Budai Farsangi Fánkfesztivál – XI. ker, Kőrösy József u., február 24-26.

Több, mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, streetfood, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényre fánk készítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulatsággal készülnek.

EGYÉB

Busók és ufók és busóufók, bufók, ufóbusók – februári pizsiparti a Partimedvében, Szentendre, február 3., 18:00-22:00

Február harmadikán tartják a következő Parti Medvés pizsamapartit. Mindenki vigyen magával valamit, ami gyapjas, vagy kiber! Rétegesen öltözzetek, mert lesz kültéri része is a programnak (elmaradhatatlan kincskergetés). A pizsamapartin maximum 15 főt tudnak fogadni, de megfelelő mennyiségű jelentkező esetén meghirdetünk egy másodikat is február 17-re. Jelentkezés a partimedve@gmail.com  címen!

Mozog is meg nem is – farsangi jelmezes diafilm vetítés – Art&Cinema, február 5., 10:00

Öltözz kedvenc diafilm hősöd jelmezébe (akár csak szimbolikusan) és játssz együtt a színészekkel. Sok móka és kacagás vár rád. A jelmezben érkezettek ajándékban részesülnek! 11 órától pedig a következő filmeket vetítik: Sünik és a csúnya kislány, Vaskakas, vagy amit akartok, Történetek Mátyás királyról, Hófoltmese, Ki táncol Lukréciával? – rajzfilm. Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel). Jegyek előrendelhetőek a mozi telefonszámán: +36 20 239 1575

Jelmezbál a növényeknél – kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, február 11. 10:00

A növények is használnak jelmezeket. Lessétek meg együtt, hogy miként álcázzák magukat. A Mesehősök növényei programunk célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éveseknek ajánlott). Bejelentkezés szükséges! A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

Álacosbál a Millipopban – Millipop Mosolygyár, február 17., 18 órától éjfélig

Jelmezes felvonulás, bűvész show, álarckészítés, jelmezes örömtánc, akadályverseny, fánkevő-verseny, kincskeresés, lufieső és sok más meglepetés. A Millipop Álarcosbálja rengeteg izgalmat tartogat. Belépő: 7900 Ft.

Skandináv farsang és jelmezverseny – Két Egér Könyvesbolt, február 18., 14:00-17:00 (ingyenes, regisztrációs)

Segítsetek 2017-ben is elűzni a telet a Skandináv Ház farsangi gyereklubján! Újból itt a lehetőség, hogy beöltözzetek kedvenc skandináv mesefigurátoknak, karaktereteknek és megmutassátok szuper jelmezeteket a nagyérdekű publikumnak a jelmezes felvonulásunk során. A jókedvű délutánon nem maradhat el a közös kézműves foglalkozás sem a Két Egér Könyvesboltban. A belépés díjtalan, viszont részvételi szándékotokat a bt@skandinavhaz.hu e-mail címem tehetitek meg.

Farsangozz a kuflikkal! – Gellért téri Pagony, február 25., 16:00-19:00

Vár benneteket a szerző, Dániel András, aki mesél, vetít és dedikál! Lesz kufliálarc készítés, papírkufli öltöztetés, arcfestés, tánc és jelmezes felvonulás is. A ceremóniamester: Stiglincz Milán. Búcsúztassátok a kuflikkal együtt a telet! Részletek itt.

Családi Farsang – Egyboglya, Óbuda, február 25., 16:00

Beöltözős farsangi mulatság még közösségbe nem járó gyerekeket nevelő családoknak farsangi játszóházzal, kézműves foglalkozással. Farsangi vacsora menü babáknak és szülőknek. Ajánlják kisgyermekeket nevelő baráti családi társaságoknak is.

Farsangi zenéket és meséket itt találtok, jelmezeket pedig Pinterest oldalunkon.