Farsangi dalok, versek és mesék

farsang

Zenével, tánccal, mesékkel és diafilmmel készülünk a farsangra.

ZENE, VERS ÉS MESE

Kuflik a jelmezbálban

Gryllus Vilmos: Maszkabál

Nagy kedvencünk, Nyulász Péter farsangi verse

Csoóri Sándor: Farsangi kutyabál

Gazdag Erzsi nagy farsangi klasszikusa, az Itt a bál, de mi a Meseboltot is nagyon szeretjük.

Szuper jelmezötletek Rutkai Bori Banda rajongóknak.

Bogyó és Babóca farsangi része.

Bori és a farsang

 

KÖNYV ÉS DIAFILM

emil-beoltozik

Ronan Badel: Emil beöltözik
Itt a farsang. És Emil unja a jelmezeket. A mama egyik ötlete sem tetszik neki. Se paradicsom, se herceg se pókember nem akar lenni. Sokkal jobb ötlete támad…A könyvet Lackfi János fordította.

csunya_kislany

Marék Veronika: A csúnya kislány
A Csúnya Kislányt olyannyira csúfolták, hogy bánatában világgá ment. Ám igaz barátokra lel, akik segítségével megszépül, és a farsangi bálra igazi tündérként érkezik. Könyvben és diafilmen is nagyon szeretjük.

mar_megint

Janikovszky Éva: Már megint
Nehezen ismeri ki magát az ember az élet dolgaiban, ha hét-, nyolc-, tíz- vagy tizenöt éves. Janikovszky Éva mindig a gyerekek segítségére van ezekben a kérdésekben, minden könyvében eligazítja kicsit a gyerekek gondolatait – de talán a felnőttekét is. Réber László pedig mulatságos tükröt tart mindenki elé, miközben abban bízik, hogy a tréfa mögött lappangó igazságokat is felfedezik.

marianne_dubuc_allatkarneval

Marianne Dubuc: Állatkarnevál
A farsangra minden állat meghívást kapott. Jelmez viselete kötelező! Vajon minek öltözik majd az oroszlán, az elefánt, a papagáj, a teknős, Piroska, a mackó, a csiga, a tigris, a sün, a bárány, a tacskó, a zebra…

unnepelj_velunk

Vadadi Adrienn: Ünnepelj velünk! – ovis ünnepek
Az ovis ünnepek között ebben az időszakban nagy kedvencünk a Torkos csütörtök és a Farsangi bolondozás című fejezetek.

vaskakas

Vaskakas, vagy amit akartok (farsangi diamese)
A város főterén állt egy ismeretlen király lovas szobra. Ez a szomorú, Nevenincs király időtlen idők óta fényes udvarról, saját országról ábrándozott. Csak a jövendölésben bízott: amikor a Vaskakas Ezüstkakassá változik, beteljesül az álma… A Shakespeare-i cím mögött egy humorral átitatott, meghatóan szép történetet fedezhetünk föl, melyhez páratlanul harmónikusan alkalmazkodik a képi világ. Aranyvackor-díjat nyert mese.

Ha szeretnétek értesülni a legjobb programokról és válogatásainkról, új helyekről és ingyenes eseményekről, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, és csatlakozni Fb oldalunkhoz.

Hozzászólás letiltva.