Farsangi dalok, versek és mesék

farsang

Zenével, tánccal, mesékkel és diafilmmel készülünk a farsangra. Szuper farsangi dalok és számos vidám történet.


FARSANGI DALOK, VERS ÉS MESE

Kuflik a jelmezbálban

 

Gryllus Vilmos: Maszkabál

CD mellékletes könyv formájában is kapható!

 

Nyulász Péter farsangi verse

 

Csoóri Sándor: Farsangi kutyabál

 

Gazdag Erzsi farsangi klasszikusa

A Meseboltot is nagyon szeretjük.

 

Rutkai Bori Banda

Szuper jelmezötleteket is találtok a videóban.

 

A Bogyó és Babóca farsangi része

 

Az állatok farsangja

Egy szépen „illusztrált” 25 perces klasszikus zenei koncert.

 

Bori és a farsang

 

KÖNYV ÉS DIAFILM

Ronan Badel: Emil beöltözik

emil-beoltozik

Itt a farsang. És Emil unja a jelmezeket. A mama egyik ötlete sem tetszik neki. Se paradicsom, se herceg se pókember nem akar lenni. Sokkal jobb ötlete támad…A könyvet Lackfi János fordította.

Marék Veronika: A csúnya kislány

csunya_kislany

A Csúnya Kislányt olyannyira csúfolták, hogy bánatában világgá ment. Ám igaz barátokra lel, akik segítségével megszépül, és a farsangi bálra igazi tündérként érkezik. Könyvben és diafilmen is nagyon szeretjük.

Janikovszky Éva: Már megint

mar_megint

Nehezen ismeri ki magát az ember az élet dolgaiban, ha hét-, nyolc-, tíz- vagy tizenöt éves. Janikovszky Éva mindig a gyerekek segítségére van ezekben a kérdésekben, minden könyvében eligazítja kicsit a gyerekek gondolatait – de talán a felnőttekét is. Réber László pedig mulatságos tükröt tart mindenki elé, miközben abban bízik, hogy a tréfa mögött lappangó igazságokat is felfedezik.

Gryllus Vilmos: Maszkabál

A felújított kiadásban nemcsak az a húsz vers található meg, ami korábban a kétkötetes Maszkabálban szerepelt, hanem további hat vers is, amelyek csak az azonos című CD-n vagy a Spotify-on hallgathatók meg.

Vadadi Adrienn: Ünnepelj velünk! – ovis ünnepek

unnepelj_velunk
Az ovis ünnepek között ebben az időszakban nagy kedvencünk a Torkos csütörtök és a Farsangi bolondozás című fejezetek.

Fodor Veronika: Állatok farsangja

Amikor egy birodalom uralkodója unatkozik, akkor alattvalói bármit megtennének, hogy szórakoztassák. Flamingó, a kancellár is igyekszik, és megszervezi az év eseményét az állatok földjén: egy farsangi mulatságot. Fellépnek ott többek között „kecses” elefántok, sőt kán-kánozó teknőcök is. Végül már nem csak a Fenséges Oroszlán érzi remekül magát, hanem a vidám és színes forgatag minden résztvevője. A CD-melléklet Camille Saint-Saëns teljes zeneművét tartalmazza. A felvételt 1995. január 14-én a budapesti Zeneakadémia Nagytermében készült, előadja a Forrás Kamarazenei Műhely Vajda Gergely vezényletével.

Takács Viktória: Busómese

2020-ban jelent meg ez a szuper mesekönyv, amely a Busójárás hagyományát mutatja be a gyerekeknek. Itt írtunk róla részletesebben. Azóta már megjelent a sorozatban a Farsangi mese is.

Wéber Anikó: Marci és a farsang – Most én olvasok! 3.

Wéber Anikó 2021-ben megjelent meséjében Marci és Bálint izgatottan készülnek az iskolai farsangra: alig tudják eldönteni, hogy minek öltözzenek, és persze a jelmezversenyt is nagyon szeretnék megnyerni! Azonban egy titokzatos robot is feltűnik a színen. Természetesen a fiúk rögtön nekiindulnak kideríteni, ki lehet az…A könyv kezdő olvasóknak is ajánlott!

Vaskakas, vagy amit akartok (farsangi diamese)

vaskakas

A város főterén állt egy ismeretlen király lovas szobra. Ez a szomorú, Nevenincs király időtlen idők óta fényes udvarról, saját országról ábrándozott. Csak a jövendölésben bízott: amikor a Vaskakas Ezüstkakassá változik, beteljesül az álma… A Shakespeare-i cím mögött egy humorral átitatott, meghatóan szép történetet fedezhetünk föl, melyhez páratlanul harmonikusan alkalmazkodik a képi világ. Aranyvackor-díjat nyert mese.

2024-re itt gyűjtöttük össze a legjobb farsangi programokat!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!