Fa minifigurával nosztalgiázik a LEGO!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ikonikus LEGO minifigura 5:1 méretarányú, fa változatával indult el az új LEGO ® Originals ™ sorozat.

A terméket november 1-jén mutatták be a londoni Covent Gardenben található különleges LEGO Originals Pop up Üzletben és Galériában, ahol a rajongóknak lehetőségük volt azelőtt beszerezniük a limitált kiadású modellt, mielőtt az november 8-ától szélesebb körben is elérhetővé válik.

Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen ácsmester által alapított LEGO vállalat első játékai fából és kézzel készültek. Ole szaktudása és a részletekre kiterjedő figyelme biztosította a termékek magas minőségét, de amikor a második világháború utóhatásaként a fakészletek szűkössé váltak, műanyag játékokkal bővítette termelését, a többi pedig már történelem…

1950-ben Ole Kirk Kristiansen azt mondta: „Mindig elkötelezett voltam amellett, hogy a legszebb és legtartósabb tárgyakat készítsem el, és csakúgy, mint a többi ács, én is abban hiszek, hogy a legjobb reklám az, ha a termék eladja magát. Célunk, hogy igazán jó, jól összerakott és finoman kidolgozott munkákat gyártsunk, és biztosítsuk,
hogy a LEGO termékek mindig kitűnjenek kivételes minőségükkel.”

Tisztelegve a magas minőségű, kézzel készített fajátékokat gyártó cég múltja előtt, ez a prémium modell az Erdőgazdálkodási Tanács által hitelesített tölgyből készült kézzel. Pont olyan mozgatható, sárga műanyag kezek csatlakoznak hozzá, mint amilyen a mai minifiguráknak van. A modell 20 cm magas, 11 cm széles és 9 cm mély. Az utolsó LEGO termék, amiben a fát és a műanyagot kombinálták, az a 60 évvel ezelőtti 1130 Bedford tűzoltóautó volt 1959-ben.
A klasszikus LEGO minifigura 5:1 méretarányúra felnagyított változata egy prémium ajándékdobozban érkezik, amelyben található még egy 28 oldalas, a minifigura történetét és az új fa modell fejlesztésének részleteit tartalmazó kiskönyv is. Emellett a csomagban van még néhány inspirációként szolgáló példa arról, hogy a LEGO dizájnerek hogyan szabták személyre saját példányukat, valamint néhány ötlet arra vonatkozóan, milyen kiegészítőket lehet építeni a dobozban található LEGO elemekből.

1978-as bevezetése óta több mint 8 000 féle különböző minifigura jelent meg, nem is említve azt a számtalan változatot, amit a gyerekek maguk építettek. Ez az új kiadás sem kivétel. A tulajdonosait arra biztatják, hogy engedjék szabadon kreativitásukat és egyedi módokon dekorálják a minifigurájukat, majd büszkén állítsák ki otthon, az irodában vagy akár a közösségi média felületein a #LEGOOriginals hashtag kíséretében.

„Kiváltságnak érezzük, hogy együttműködhettünk a LEGO Csoporttal és hozzájárulhattunk egy új dizájner klasszisokat felvonultató sorozat világpremierjéhez” – mondta Jacob Eberhard, a Room Copenhagen ügyvezető igazgatója. „Izgalmas utazás volt visszatérni a vállalat gyökereihez és segíteni néhány eredeti LEGO játék új, kreatív módon történő visszahozatalát.”

A limitált figurát 39.900 Ft-ért érhető el.

Forrás: Lego