Ezeket olvassuk a vakáció alatt! – a Minimatiné nyári kedvencei

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak gyűlnek a polcon a jobbnál jobb könyvek, amelyet elolvasunk ezen a nyáron, természetesen mindig jönnek újabb kedvencek is, de most jöjjön 12 aktuális favorit, melyek között igazi nyári olvasmányokat is találtok.

Zöld sonkás tojás/Kell egy kedvenc (Kolibri)

Mindig vicces, a nyelvezete pedig furfangos és lehengerlő, hiszen Szabó T. Anna fordította Dr. Seuss klasszikus könyveit, mely közül kettő újabb jelent meg a nyár elején. Rövidek, pörgősek, viccesek, úgyhogy altatásra alkalmatlanok. 🙂

A fürdők réme (BerGer Kiadó)

A budapesti fürdők bezárnak, úgyhogy a BerGer Szolgálat akcióba lendül, hogy megkeressék, hogy ki szennyezi . Ezen a nyáron már többször is előkerült, igazi gyerekkrimi akciódús történetekkel Nyulász Pétertől és Ritter Ottó képregényes rajzaival.

Astra és aZűrsütik (Móra)

A Sen és a száguldó szán és Olivér és a tengerkócok tengeri történetei után ezúttal az űrben utazhattok Philip Reeve és Sarah McIntyre szerzőpárossal, ahol egész furcsa sütemények jelennek meg, izgalomból most sem lesz hiány, és a képek megint jól együtt élnek a szöveggel.

Dönci és barátai (Pagony)

Tíz mese ovisoknak a barátságról, a szeretem és nem szeretem dolgokról, és arról hogy néha unatkozni is jó dolog.

Szofi lufija (Pagony)

Szofi vicces történetei valahogy mindig előkerülnek, most éppen a lufis, ahol Szofi megint fejére fordítja a világot, és a spanyol illusztrátor rajzait még mindig nagyon szeretjük.

Három bajusz gazdát keres (Móra)

Vig Balázs ezúttal három beszélő bajuszról mesél, akik közül ráadásul egy még trombitaművész is. A csavaros mesében végül a mesélő nagypapa egész élettörténete is megelevenedik.

A nagy szökés (Kolibri)

A vaskos könyv ne tévesszen meg senkit, attól még ez egy igazán fordulatos, könnyen olvasható nyári regényről van szó, amelyből nem hiányozhat a sok-sok kaland. Kisiskolásoknak önálló olvasmány is lehet.

Mindenre képes szótár (Kolibri)

Már kiskoruk óta szeretik a fiúk Tom Schamp böngészőit. Először az Ottó könyvekkel kezdtük (pl. Ottó a városban), és most itt van egy újabb, amelyben szintén rengeteg apró felfedeznivaló akad kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

Amíg nyaralunk (Pagony)

Ebben a történetben Doma Bali bácsinál és Olgikánál nyaral néhány napot az ikerlányok társaságában. Mivel az utazós könyveket nagyon szerettük, a történet itt folytatódik, ezúttal viszont sorozat négy része a kezdő önálló olvasóknak szól különböző nehézségi szintekkel. Ez a kötet a harmadik.

A tölgyfa születésnapja (Móra)

A világ végétől kilenclépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. 24 rövid mese a természetről és az évszakok változásáról Zelk Zoltántól.

A lurídiumtolvaj (Kolibri)

A lurídiumtolvaj váratlan fordulatokkal és megfejthetetlennek tűnő rejtvényekkel teli története, amelyet 2015 legjobb ifjúsági regényének választottak Norvégiában. Nagyobb gyerekeknek ajánljuk!

Nézzétek meg a nyár elején megjelent legújabb könyveket is itt!


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes megnézni az oldalunkon és a Fb-on hétvégi ajánlóinkat, a legújabb válogatásokat és híreket. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.