Ezek voltak a kedvenceitek 2014-ben a Minimatinén

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

vuk_jatszoter_MG_9261_

2014-ben átadott legjobb tematikus játszóterek, interjú a Ringatóról, a Szatyorboltról, a tanulóbicikliről, a Monkey Boulderről, a Szépművészeti Múzeumról, a Marbushkáról, a Szamóca Kiskertész-tanodáról, kedvenc művészeti foglalkozásaink és diafilmjeink, bringázás gyerekekkel a Velencei-tó körül és könyves válogatások. Ezek voltak a kedvenceitek 2014-ben a Minimatinén! 🙂

napraforgo_jatszoter_MG_9418

Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok
Ez volt a legnagyobb kedvencetek, mi is nagyon élveztük a legújabb játszóterekről készült beszámolók készítését, hiszen közben bejártuk a várost keresztbe kasul mindenféle járművel, hajóval és bringával, mindenhol rátaláltunk valami jó fagyizóra, boltra, egyéb izgalmas dologra. A legújabb tematikus játszóterekből ősz elején készült ez a nagy összefoglaló, ezen belül pedig a Pom Pom és a Vuk játszótér volt a legnagyobb sláger.

Ringato_foto_Minimatine__MG_0143

Interjú Gróh Ilivel és Gáll Vikivel
Számunkra is nagy élmény volt Ilivel és Vikivel interjút készíteni, hiszen teljesen átjött az a kedvesség és szeretet, ami foglalkozásaikat is jellemzi, és amelynek mi is részesei lehettünk a Ringatókon.

_MG_0410_

Szatyorbolt és Egyesület
Külön örültünk, hogy ennyien olvastátok interjúnkat Kármán Erikával, hiszen számunkra is igen fontos témákról esett szó a fenntarthatóságon keresztül a közösségépítésig és a hiteles forrásból származó élelmiszerekig.

holle_anyo_dia

A Nagy Dia Nap + 15 kedvencünk
2014-ben ünnepelte 60. szülinapját a diafilm, amiről mi is megemlékeztünk, illetve régi és új kedvenceinkből is készítettünk egy válogatást.

tanulobicikli_MG_1337_

Interjú Székely Áronnal – tanulobicikli.hu
Évek óta használjuk, a Minimatiné két nagyobbik tagja éppen kinőtte, de a legkisebb most kezdi majd használni, mindenhol velünk volt az elmúlt években a futóbringánk. Ebben az interjúban egy magyar mikrovállalkozás történetét mutattuk be, akik számára a társadalmi felelősségvállalás is fontos.

zoom_muhely_babolygo

Top9 művészeti foglalkozás, ahogy mi szeretjük
Zoom Műhely, Kisladik, Borarti, Szalonka, Piréz Gyerekműhely, Betűtészta foglalkozás, Cellux Csoport, Medence Csoport és az idei ősz-tél nagy kedvence a  Színtér volt, akik a Helloanyu közösségi térben folytatják tovább működésüket január végétől.

velencei_vizi_var_strand_03

Egy nap bringával a Velencei-tó körül
Az egyik legjobb nyári napunk volt, amikor körbetekertük a tavat és bemutattuk nektek közben a látnivalókat, programokat.

Mesefalu - Nagykovácsi_fotó_Végh László

Itt jártunk – Nagykovácsi Mesefesztivál
Imádtuk minden pillanatát, reméljük, hogy jövőre is ott lehetünk 🙂

kiskonyvesej_mese_kisgombos_01

Kiskönyves éj
Sok-sok könyves fesztiválra, bemutatóra, megnyitóra is ellátogattunk ebben az évben. A független könyvesboltok fesztiválja volt az egyik kedvencetek, nekünk is.

MONKEY BOULDER__02

Mássz a falra! – Monkey Bouler
Május 10-én nyílt Budapest új mászócsarnoka, ahol Martincsák Istvánnal beszélgettünk a boulderezés rejtelmeiről.

marbushka_MG_1215a

Marbushka Játékmanufaktúra
Egy szép őszi napon látogattunk el a Marbushka Játékmanufaktúra mesés budakeszi műhelyébe.

szamoca_kiskertesz

Szamóca Kiskertész-tanoda
Sokszor szerepeltek hétvégi ajánlónkban, hiszen nagyon szeretjük – a többek között a fenntartható városi kertészkedésről is szóló – gyerekprogramjukat.

konyvek_kicsiknek

Könyves újdonságok
Karácsonyra két válogatást állítottunk össze a kisebbeknek és a nagyobbaknak a legújabb könyvtermésből.

Lovass_Dori_

Szépművészeti múzeum – program az egész családnak
Lovass Dóra, a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusa volt segítségünkre abban, hogyan és mikortól látogassunk múzeumot kisgyerekekkel.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok. Izgalmas témákból nem lesz hiány ebben az esztendőben sem.