Ezek voltak a Minimatiné kedvenc helyei és programjai 2017-ben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha végignézünk a 2017-es éven, nagyon sok élmény és jó program, fesztivál és kirándulás van a hátunk mögött, ezért kicsit mi is összegeztük, hogy melyek voltak a mi kedvenceink. A legjobb és legújabb helyek bemutatása természetesen idén is folytatódik, úgyhogy érdemes lesz velünk tartani, mert már most rengeteg tervünk van. Íme a Minimatiné kedvenc helyei 2017-ben!

ÚJ HELYEK

Csodák Palotája

Szeptembertől a Camponából a Kolosy térre költözött a Csodák Palotája tudományos játszóháza, ahol minden korosztály találhat magának programot az interaktív játékoktól kezdve a több dimenziós mozin keresztül a születés kiállításig.

Megújult a Margitsziget

Nyáron a Vizes VB kapcsán a Margitsziget is megújult, melyet bemutattunk nektek. Nagy kedvencünk volt a Pólós játszótér az uszoda mellett.

Csúszdapark a Gellért-hegy oldalában

A nyár nagy szenzációja a Gellért-téri csúszdás játszótér volt, amelyet a Főkert 150. születésnapja alkalmából teljesen felújítottak. Azóta többször is jártunk ott.

További új és megújuló játszóterek

Több helyszín is megújult 2017-ben, melyekről itt írtunk bővebben. Nagyon szerettük a terézvárosi Benczúr-kertet és az óbudai Mészkő parkot is. Késő ősszel további 3 helyszínt is átadtak: megújult a MOMKult melletti játszótér, a II. kerületi Vérhalom téren Tűzoltó tematikájú játszóteret adtak át, melyet szintén kipróbáltunk már, illetve a Nagy Ho-ho-ho horgászról is elneveztek egy játszóteret, bár ez utóbbi kicsit szegényesre sikerült (gyakorlatilag csak egy nagy tűzfalfestés kapcsolódik a rajzfilmhez), melyet a Józsefvárosban, az Auróra, Déri Miksa és Fecske utcák által határolt területen találtok.

Hatszín Teátrum

2017-ben egy új gyerekszínházzal is gazdagodott Budapest. A Jókai utcában megnyílt a Hatszín Teátrum, ahol kisebb és nagyobb gyerekek számára is találtok előadásokat. Mi már többször jártunk náluk. Az épületben egy jó kávézót és a Móra Könyvkiadó könyvesboltját is megtaláljátok.

Rumini szabadulószoba

Rumini szabadulószoba

A Gellért téri Pagonyban új, izgalmas kalandszoba nyílt  decemberben. A Rumini kalandszoba 2 lélegzetelállító pályája, összesen 265 m2-en biztosít igazi közös programot az egész családnak, gyerektársaságoknak és játékos kedvű felnőtteknek a hét minden napján. A Rumini kalandszoba a hagyományos menekülőszoba elemei – mint számzár és lakatkulcs – mellett rengeteg innovatív technikai megoldást, interakciót, animációt és interaktív multimédiát is használ, mindezt a legapróbb részletekig kidolgozott színes, lélegzetelállító díszletek között. Kisiskolás kortól ajánlott!

Belvárosi Közösségi Tér

November végén adták át az V. kerületiek számára ezt a szuper közösségi teret, melynek kávézójába más kerületekből érkezőket is szívesen várnak.

RÉGI, VISSZATÉRŐ KEDVENCEK

Meseösvény

Egy meleg nyári napon barangoltuk végig a Bailavidrum csapatával a szuper solymári meseösvényt. Már alig várjuk a tavaszt, hogy újra elinduljanak kirándulós-mesés programjaik.

Ipolytarnóc

Eljutottunk tavaly az Ipolytarnóci Ősmaradvány parkba is, ahol megnéztük a 7 millió éves ősfák megkövesedett maradványit, majd a geológiai ösvény vezetett túráján „visszautaztunk” az időben egészen a Miocén korba. Láttunk cápafogakat, levéllenyomatokat és ősállati lábnyomokat is. Márciustól tartanak nyitva, addig havi egy vezetett túrát tartanak.

Celldömölk Vulkán Központ és tanösvény

https://www.youtube.com/watch?v=TeEvrQmOW8o

Már régóta terveztük, hogy ellátogatunk Celldömölkre, a Kemenesi Vulkánparkba, ahol tényleg interaktív módon mutatnak be mindent, amit a vulkánokról tudni érdemes. A látogatóközponttal szemközti hegyen egy vulkán tanösvényt is találtok, ahova még biztosan visszatérünk. A településen van egy szuper, családbarát fürdő is.

Szigligeti vár és kempingezős kirándulás a Balaton körül

Nyáron a Balaton körül kalandoztunk, ahol kihagyhatatlan a Szigligeti vár, amelynek tövében található cukrászdában szerintünk az év legjobb mangó fagyiját és málnás-csokis sütijét is megkóstoltuk, de természetesen a balatonfüredi kempingezés is mindig nagy élmény. További kedvenc várainkat itt gyűjtöttük össze. Balatonfenyvesen a bobozás és a Magyar Tenger játszótér a Platán strandon, Keszthelyen a Úri utazások kiállítás és a vasútmodell kiállítás, Balatonfüreden a Kiserdő és a Koloska völgy volt a kedvencünk, de természetesen az egész Káli-medence is a szívünk csücske.

Nyírjesi Füvészkert és Hollókő

Ősszel jártunk a Balassagyarmat mellett található Nyírjesi Füvészkertben (nyitás márciusban), ahol különböző korok növényei között kalandoztunk és van egy jó játszótér és vadaspark is. A közelben található Hollókői szüreti mulatságot sem hagytuk ki. Hollókőre ünnepnapokon kívül is érdemes ellátogatni, mert több szuper tanösvényt, várat és egy Kő Boldizsár által készített játszóteret is találtok. A falusétajegyet is érdemes kipróbálni. Mi biztosan visszatérünk még ide.

Könyvbemutatók

Össze sem tudjuk számolni, hány szuper könyvbemutatón jártunk 2017-ben. Szerencsére rengeteg jó gyerekkönyv jelent meg a tavalyi évben is, melyet megtaláltok új Könyv rovatunkban ajánlók és válogatások formájában.

Ha szeretnétek értesülni a legjobb programokról és válogatásainkról, új helyekről és ingyenes eseményekről, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, és csatlakozni Fb oldalunkhoz.