Ezek a családi filmek érkeznek ősszel a hazai mozikba

Kacsalábon

A Kacsalábont, az Illumination új animációs vígjátékát december 7-től nézhetitek meg a mozikban.

Ahogy beköszönt az ősz, egyre sűrűsödnek a filmes premierek is. Íme 12 családi film az animációtól a természetfilmig, amely 2023 második felében érkezett és érkezik a hazai mozikba.

Macskaland – 6 éves kortól

Rroû egy élénk és kíváncsi cica. Sorsa megváltozik, amikor a tízéves Clémence örökbe fogadja, és magával viszi a Vosges hegyek szívében fekvő vidéki házukba. Együtt fedezik fel a telket ölelő gyönyörű és színpompás élővilágot, és ez a kaland örökre velük marad. Szeptember 14-étől a mozikban!

 

Argonauták – 6 éves kortól

A Dzsungel-mentőakció alkotóinak új animációs filmje az ókori Görögországban kalauzolja el a nézőket, ahol idillien telik az élet, míg  Poszeidón haragja le nem csap. A várost meg kell menteni, és az akcióhoz egy egér és a macska is csatlakozik. Szeptember 28-tól a mozikban!

 

Tehu – Egy kis teve kalandja – 6 éves kortól

Zodi, egy tizenkét éves kisfiú az iskolából hazafelé felfedez egy kölyök tevét, aki egy szikla mögött rejtőzködik. A gyámoltalan kis állatot hazaviszi és hamar legjobb barátok lesznek. Kiderül, hogy a kis teve, Tehu, nem egy közönséges teve, hanem egy villámgyors fajta, a teveversenyek pedig igen komoly pénznyereménnyel kecsegtetnek. Október 5-étől a mozikban!

 

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom – természetfilm – 6 éves kortól

A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó vizének köszönhetően egy különleges ökoszisztéma jött létre. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. Október 5-étől a mozikban!

 

Mancs őrjárat – A szuperfilm – 6 éves kortól

https://www.youtube.com/watch?v=qf-7UOpmuPs

Amikor egy varázslatos meteor zuhan Kalandvárosba, szupererőt ad a Mancs őrjárat kutyusainak, így SZUPERKUTYIK lesznek belőlük! A csapat legkisebb tagjának, Skye-nak az új szupererő maga a valóra vált álom. Ám rosszra fordulnak a dolgok, amikor a kutyusok ősellensége, Humdinger kiszabadul a börtönből, és összefog Victoria Vance-szel, a meteormániás őrült tudóssal. Október 12-étől a mozikban!

Trollok: Együtt a banda – 6 éves kortól

Az új családi, animációs vígjáték természetesen hozza a Trollok-filmek védjegyének számító új és klasszikus popslágerek látványos és bulis felvonultatását. A DreamWorks Animation előző két Trollok-filmje – a 2016-os Trollok, és a 2020-as Trollok a világ körül – dalaival és táncaival rekordsikert, és a legjobb filmdal kategóriájában Oscar-jelölést hozott, és a világ egyik legnagyobb és legkedveltebb szórakoztatóipari brandjévé nőtte ki magát. Október 26-ától a mozikban!

 

Szárnyalj! – 6 éves kortól

Az ijedős sasfióka és a vagány csibesrác barátsága persze átmeneti: a sasnak előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy valami nem stimmel vele, össze kell szednie a bátorságát, és neki kell vágnia egy hosszú vándorútnak, hogy rátaláljon a saját fészkére. És ha van egy kis mázlija, jó haverja, a bátor kiscsirke is vele tart, és megvédi, ha bajba kerül. Színes, pörgős, ötlettel teli animációs vígjáték egy valószínűtlen barátságról a Kung Fu Panda 3 és a Shrek a vége, fuss el vége alkotójától. November 2-től a mozikban!

 

Titina: A négylábú felfedező – 6 éves kortól

Az olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra. November 2-től a mozikban!

 

Marvelek – 12 éves kortól

https://www.youtube.com/watch?v=RKoecFaijQw

Minden és mindenki megváltozik, egy szokatlan hármas kalandjai közben meg kell mentse a világot is. A Marvel Studios filmje november 9-étől a mozikban!

 

Kívánság – 6 éves kortól

https://www.youtube.com/watch?v=gEMuFKtKyh0

Létezik egy hely, ahol teljesülnek a kívánságok. A Disney új filmje november 23-tól a mozikban!

 

Három rabló és egy oroszlán – 6 éves kortól

A 3 rabló elrabolja Sophie nénit házvezetőnőnek, de a dolog visszafelé sül el, hiszen Sophie néni parancsolgat és elvégezteti velük a munkát. Nincs más megoldás, csak ha megszabadulnak tőle. Végül a börtönben kötnek, de a város megmentése mégis rájuk hárul majd. November 30-ától a mozikban!

 

Kacsalábon – 6 éves kortól

https://www.youtube.com/watch?v=WzsLV9wIVVE

Az Illumination új animációs vígjátékának forgatókönyvét a Fehér Lótusz Emmy-díjas alkotója és a Rocksuli forgatókönyvírója, Mike White jegyzi, rendezője pedig az Ernest és Celestine Oscar-jelölt alkotója, Benjamin Renner. December 7-étől a mozikban!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!