Ezek a családi filmek érkeznek ősszel a hazai mozikba

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy klasszikus mese újragondolása, egy 40 éves legenda visszatérése, akciódús kalandok és nyomozás, illetve egy remek, magyar animációs film is érkezik 2022 őszén a hazai mozikba. Családi filmek őszre!

Hamupipőke három kívánsága

Hamupipőke klasszikus története új köntösben elevenedik meg. A kalandvágyó lányt mindenki szereti a faluban, ám gonosz mostohaanyja lépten-nyomon megkeseríti az életét és szolgaként bánik vele. Azonban egy nap találkozik a jóképű herceggel, akinek apja parancsára feleséget kell választania magának egy nagyszabású bál keretein belül. Hamupipőkét nem engedik el a bálba, ám birtokába kerül három varázsmogyoró, amellyel megváltoztathatja sorsát. Ekkor veszi kezdetét a varázslatos kaland. 6 éves kortól.
Várható premier: 2022. szeptember 1.

E.T. A földönkívüli

1982-ben mutatták be a mozik gyerekkorunk meghatározó klasszikusát. A 40 éves jubileum alkalmából a hazai mozikban újra vetítik majd.
Várható premier: 2022. szeptember 8.

King – Egy kisoroszlán nagy kalandja

King, az oroszlánkölyök megszökik a kereskedők elől, mielőtt repülőre tették volna. Az állat Inés és Alex otthonában talál menedéket. Őrült hajsza veszi kezdetét a kis oroszlán felkutatásáért, így a testvérek eldöntik, visszajuttatják őt Afrikába, hiszen csak így menthetik meg az üldözői elől. 12 éves kortól.
Várható premier: 2022. szeptember 15.

Családi legendák

A Családi legendák TV-film alapját a Városi legendák animációs sorozat epizódjai adják. E történetek szereplőiből kerülnek ki a Nádas-Berci család tagjai, közeli ismerősei, illetve a háttértörténet szereplői is. A család kollektív tudatát Karolinán keresztül ismerjük meg, aki egy fotóalbumot lapozgatva mesél a rokonokról. 6 éves kortól.
Várható premier: 2022. szeptember 22.

Toldi

Jankovics Marcell utolsó alkotása szöveghűen viszi vászonra Arany János költeményét. A Toldi rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű képanyaga a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 80 alkotójának több mint három évnyi munkájának eredménye. 12 éves kortól.
Várható premier: 2022. október 20.

Tad, az elveszett felfedező és a Smaragdtábla

https://www.youtube.com/watch?v=akeJfrGQXSY

Tad leghőbb vágya, hogy a régészkollégái elfogadják, de mindig sikerül összekutyulnia a dolgokat. Ezúttal tönkretesz egy ritka szarkofágot, és felszabadít egy varázslatot, ami veszélybe sodorja a barátai életét. Múmia, Jeff és Bezoni megmentése egy olyan akciódús kalandot indít be, melynek során Tad és Sara Mexikóból Chicagóba, majd Párizsból Egyiptomba utazik, hogy megszüntesse a múmia átkát… 6 éves kortól.
Várható premier: 2022. október 20.

Pil – Neveletlen királylány

A 2021-ben bemutatott francia animációs film október végén érkezik a hazai mozikba.
Várható premier: 2022. október vége

A kis Winnetou

Bár a tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, apja, Incsu Csunna még úgy érzi, bőven van még mit tanulnia fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivaly csorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Kalandos útján segítségére lesz nővére és egy fiatal tolvaj, Tom is. 6 éves kortól.
Várható premier: 2022. november 10.

Fura világ

https://www.youtube.com/watch?v=Rr0CLquTbOc

A Disney legújabb filmje novemberben érkezik a hazai mozikba. 6 éves kortól.
Várható premier: 2022. november 24.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!