Európai Madármegfigyelő Napok – több mint 60 helyszínen 2022. október 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

19 megyében és Budapesten, több mint 60 helyszínen várják az október 1-2-ai hétvégén a madárvilág rajongóit az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Csatlakozzatok ti is a madármegfigyelők népes seregéhez!

A részletes helyszínlistát és időpontokat itt éritek el.

Akkor is részt vehettek a madármegfigyelésben, ha nem szeretnétek szervezett túrához csatlakozni. Számoljátok meg a kertetek madarait, vagy sétáljatok a közeli parkban és erdőben és juttassátok el a Magyar Madártani Egyesülethez az észlelési eredményeket, így ti is hozzájárulhattok Magyarország sikeres részvételéhez!

Forrás: MME