És boldogan éltek… – Életmesék és élet-tabuk dr. Kádár Annamária új podcastjában

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„… és boldogan éltek” – ugye ismerős szófordulat? Ezt választotta januárban induló podcastjának címéül dr. Kádár Annamária (mese)pszichológus, egyetemi oktató. A műsor elérhető lesz valamennyi népszerű online csatornán, így a Spotify-on, Apple Podcaston és a Google Podcaston is, amely kéthetente jelentkezik majd izgalmas tartalmakkal.

Az elismert szakember, népszerű író beszélgetőtársa Vörös István újságíró-magyartanár, akivel epizódról epizódra főképp szülőket céloz, de mindenkit megszólít, akiben önismereti kérdések merülnek fel, vagy erőforrásként fordulna a benne élő gyermek felé, esetleg családalapításra készül.

Mivel a szakember neve sikerkönyvek és telt házas előadások nyomán eggyé forrott a mesepszichológia fogalmával, a témaválasztás főbb mezsgyéit ez határozza meg. A sorozat fontos célkitűzése olyan örök-kérdéskörök kibeszélése, mint a felnőtté válás (és felnőttlét), valamint a gyermeknevelés klasszikus tabui. Hiteles és őszinte nyíltsággal kerül terítékre például a halálfélelem, a testvér-féltékenység, az óvás-visszahúzás, a gyermeki mágikus gondolkodás, az életmese, vagy éppen a szexualitás témája.

A január 14-étől elérhető műsorok részei körülbelül egy óra hosszúságúak lesznek – tudtuk meg dr. Kádár Annamáriától. – Az első rész központi témája a gyermeki mágikus gondolkodás fejtegetése volt – folytatta – benne feldolgozható horrorral és szülői öncenzúrával, erőt adó, újrakeretezett és torzított életmesékkel, avagy „hagyjuk-e hogy megnézze a sárkányt a mesében, ha fél tőle”, vagy „merjük-e elmesélni a Grimm-féle Hamupipőkét”?

A műsor saját Instagram: https://www.instagram.com/esboldoganeltek/ és Facebook-profilt: https://www.facebook.com/esboldoganeltek is kapott, illetve az adások, és valamennyi megjelenési csatornájuk megtalálható az „… és boldogan éltek” podcast RSS oldalán: https://rss.com/podcasts/esboldoganeltek/

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.