Erdőszelfi – kirándulós, sátrazós, bringás versek a nyári szünetre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

erdőszelfi

Már a könyv borítójából láttuk, hogy ez nekünk való nyári olvasmány lesz… A kötet célja, hogy a benne szereplő versek segítségével népszerűsítsék a gyalogos, kerékpáros, vízi- és lovas túrázást. Mivel ezt az irányt saját feladatunknak is érezzük, igazán jó szívvel ajánljuk nektek ezt a könyvet. 

A kötet szerzőinek névsora is igazán meggyőző számunkra : Acsai Roland, Balázs Imre József, Békés Márta, Demény Péter, Finy Petra, Gáti István, Hevesi Judit, Jász Attila, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Lackfi János, Miklya Zsolt, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Vörös István. A illusztrációkat pedig Ritter Ottó készítette, aki szintén közel áll a szívünkhöz.

Mikor beleolvastam a könyvbe, tudtam, hogy ez szuper téma és olvasmány lesz a nyári utazások közben, hiszen megjelenik benne a túrázás, vándortáborok, a kempingezés, az erdei séta, vízparti kalandozás, bringázás, távcsöves madárlesek és még sorolhatnánk… Egyszóval minden, ami szerintünk nyári szünet elengedhetetlen programja! A versek saját emlékeinket is felidézték, amikor sátrazás közben óriási eső esett, a kibékülős összeveszéseket a tesók között, csillag- és denevérnézős estéket, tábortüzet, szúnyogvadászatot, indián fejdísz készítését az erdőben gyűjtött tollakból, a kicsit odaégetett krumplis tésztát, ami mégis olyan jól esett. Ezek azok az élmények, amelyekre biztos, hogy a gyerekek mindig emlékezni fognak!

A versek képzeletbeli utazásait pedig valósítsátok meg a nyári szünetben! Mi biztos, hogy segítünk majd nektek ebben jó kirándulós ötletekkel!

A könyv a Móra Kiadónál jelent meg, itt éritek el.

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok, illetve érdemes Vakáció rovatunkat is megnézni, hiszen sok jó ötletet találtok nálunk a nyári szünetre!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.