Építs várost otthon! – 3 játék gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most 3 olyan lehetőséget mutatunk be nektek, ahol felépíthetitek Budapestet vagy éppen saját papírvárost készíthettek otthon vagy az online térben.

  1. A gyerekek szórakoztatására és edukálására készített kivágható sablonokat a Foster + Partners építész iroda. Az #architecturefromhome kezdeményezés célja enyhíteni a járvány okozta bezártságot, miközben játszva tanít az épített környezetről. A játékos feladatok célja, hogy ösztönözzék a gyerekeket az alkotásra, rajzolásra vagy éppen a fotózára, emellett önálló gondolatok megfogalmazására vagy éppen kérdésfeltevésre is bátorítja őket. A lényeg, hogy miközben alkotnak, megismerjék az őket körülvevő világot és kezdjenek el gondolkodni az épített környezetről, léptékről, térről, házakról. Itt tudjátok letölteni!
  2. Mészáros Zsuzska építész-rajztanár, a Designped blog szerzője azt mutatja meg nektek, hogyan építhetitek fel ügyesen hajtogatott, színes papírlapokból saját kisvárosotokat otthon, a karantén idején. Kattintsatok ide! Az építkezésben az egész család részt vehet!  Az elkészült terepasztalt, a papírlakókkal vagy legófigurákkal és kisautókkal benépesített városkátokat fotózzátok le, és küldjétek el a kassakmuzeum@pim.hu címre! A beküldők meglepetés ajándékra is számíthatnak!
  3. Felépíthetitek Budapestet a világ egyik legnépszerűbb online játékterében, a Minecraftban. A Fővárosi Önkormányzatnak május 10-éig tartó programjának a célja, hogy a gyerekek játékos formában, az általuk már jól ismert online világban mozogva fedezzék fel és ismerjék meg Budapest egyes városrészeit, nevezetes épületeit, vagy akár a közvetlen lakókörnyezetüket. A Károlyi kert, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Kecskeméti utca mellett a Szent László Kórház főépületének megépítését a jelenlegi helyzetre való tekintettel választották, hogy így is kifejezzék köszönetüket az egészségügyben és az adott kórházban dolgozó orvosoknak és nővéreknek. Itt éritek el!