Energia Rally – újdonság az Állatkertben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már az év elején beszámoltunk nektek arról itt, hogy egy új játszótér készül az Állatkertben, és a szezonnyitó alkalmával most elsőként ki is próbálhattuk a legújabb interaktív elemet, az Energia Rallyt, amely egy krokodilos csúszda-mászókával is vár benneteket.

Az Energia Rallyt az óriásvidrák szomszédságában, a Japán kert mellett találjátok. Az új látványosság segítségével nemcsak rengeteg dolgot megtudhattok az ismertető táblákon a víz-, a szél-, a nap- és a geotermikus energiával kapcsolatban, hanem részben magatok is kipróbálhatjátok működését.

Egy mókuskerék meghajtásával terelhetitek a lapáton keresztül a vizet egy tartályba, a szélnél megnézhetitek, hogy mit jelent, ha akár 100 km/h-val fúj, a napenergiánál egy kisebb, a tábla tetejére szerelhető napelemet a Nap irányába fordíthattok, és mérhetitek, hogy így mennyi energia termelődik. Egy fahordós játéknál pedig magatok is szelet készíthettek, megmozgathatjátok a szélcsengőt vagy a rojtokat.

A sok fontos és hasznos információ mellett, azért pihenni is lehet, a mi kedvencünk, a vizezős játszótereken már kipróbált többféle gát, amelyet fel-le csukva különböző részekre terelhetjük a vizet, illetve egyéb pumpákkal és mozgathatjuk, például a béka vízköpőt.

Emellett a 6-12 éves korosztálynak egy mászó részt is kialakítottak létrákkal, pókhálós mászóval, és falmászási lehetőséggel, melyek végén a krokodil száján, egy csőcsúszdán keresztül érkezhetnek le.

Azt, hogy mekkora az ökolábnyomotok, a későbbiekben otthon is ki tudjátok számolni, hiszen egy külön weboldal is készült a helyszínhez kapcsolódóan, a www.energiarally.hu. Itt elolvashatjátok a táblák információit is, ha nem sikerült mindent megjegyezni, illetve játékok is vannak.

Az Állatkertben még az Ausztrálház szomszédságában és a Mérgesház mellett találtok játszótereket, de természetesen a rengeteg jó program miatt egy egész napot érdemes itt eltölteni. Sajnos hétvégén ilyenkor egyre többen vannak, és ez így lesz a tavaszi szünetben is, úgyhogy ha tehetitek, hétköznap menjetek, és az autót is érdemes otthon hagyni, az ökolábnyomunk miatt is.

Friss: Sajnos mikor 2017. június végén ott jártunk a gátak és a játékok sem üzemeltek. Reméljük hamarosan megjavítják!

 


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.

Fotók: Minimatiné