12 élményajándék a karácsonyfa alá!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

Ahogy már megszokhattátok a Minimatinén, ebben az időszakban előnyben részesítjük az élményajándékokat és könyveket. Könyveket bőven ajánlottunk nektek az adventi időszakban, most pedig jöjjön néhány remek élményajándék többféle korosztálynak, amellyel biztosan nem foghattok mellé, és akár az utolsó pillanatban is beszerezhetitek.

 

Múzeumi élmény ajándékba! Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria 2023-as évre szóló bármely ajándékjegye tökéletes karácsonyi ajándék minden művészetkedvelő számára. Jövőre is várnak benneteket állandó gyűjteményüket bemutató kiállításaikon és izgalmas időszaki tárlataikon. Tavasszal Gulácsy Lajos remekműveiből nyitnak életműkiállítást, ősszel pedig egy újabb izgalmas tárlatot mutatnak be Technocool, a techno-korszak születése a magyar művészetben 1989-2001 címmel. Egy kiállításon tartott online tárlatvezetés is tökéletes ajándék. További részletek itt. Szponzorált tartalom.

Irodalom, zene, újcirkusz és tánc a Művészetek Palotája 2023-as kínálatában

Ha december 24-éig minimum 10 000 Ft értékben vásároltok jegyeket vagy ajándékutalványt, tízezer forintonként további 1000 Ft értékű utalvánnyal egészítik ki a csomagokat a Művészetek Palotájában. A Müpa könnyűzenei kínálatában az új tavaszi programok között találjuk Tony Lakatos koncertjét, Lisztes Jenő Cimbalom Projectjét, a Balaton együttes Ady-verskoncertjét, Camille Thurman és a Darrell Green Quartet fellépését, Daymé Arocena koncertjét, valamint Beck Zoltán, a 30Y frontembere és Háy János író Háy Come Beck című produkcióját. A Müpa szépirodalmi programjai a Mácsai Pál rendezte Szabó Lőrinc-versesttel, továbbá Schein Gábor és Szijj Ferenc szerzői estjeivel bővültek. Ismét láthatók a Müpa korábbi nagy sikerű újcirkuszi és táncprodukciói: a Bozsik Yvette Társulat, a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, a FrenÁk Társulat, a Győri Balett, a Pécsi Balett és a Recirquel előadásai. Részletek itt.

Workshopok a Printánál

A Printánál amellett, hogy megismerkedhettek a szitanyomás technikájának alapjaival és betekinthettek a műhely életébe, egyedi printeket készíthettek. A kurzusokat Varga Bálint Dániel grafikus művész és a Printa stúdió vezetője tartja. Részletek itt.

Budapesten kalandozóknak

A hosszúlépés.járunk? ajándékutalványa ideális ajándék, mellyel nem csak egy tárgyat ajándékozol, hanem a közös felfedezés maradandó élményét. A sétajegy ajtót nyit a városra és az utazás fenntartható élményét nyújtja saját otthonunkban, környezetünk terhelése nélkül. Részletek itt. Két könyvük is elérhető, amelyek 4-4 útvonal mentén járják be Budapest legizgalmasabb városrészeit, olyan arcát mutatva be a fővárosnak, amelyeket korábban nem ismertünk. A 2021-ben megjelent Hosszúlépés Budapesten és a 2022 októberétől kapható Hosszúlépés a körúton túl szintén jó ajándékok.

Filmrajongóknak moziutalvány

A Cinema City mozikban vásárolhattok ajándékjegyeket, amelyek beválthatóak a hét minden napján, 6 hónapos felhasználási idővel. Mozirajongó családoknak tökéletes ajándék. (Kép: Larry) Részletek itt.

Apacuka ceramics workshop

Izgalmas program a kézművesség szerelmeseinek, művészlelkű alkotóknak és lelkes amatőröknek. Innen nem csak szuper élményekkel távozol, de saját kerámiáddal is! Részletek itt.

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

A csokoládékészítő ajándékutalvány minden alkalomra, így karácsonyra is tökéletes meglepetés és garantáltan siker lesz! Ráadásul egyedi üzenettel is elláthatod az utalványt, így még inkább személyes lesz az ajándékod! Részletek itt.

Budapest Bábszínház

Az egész családnak igazi élményajándék egy bábszínházi előadás. Tényleg minden korosztály számára kínálnak remek előadásokat. Ajándékutalványukat fel lehet használni a színház bármely előadására vagy bérletére 2023. május 31-ig. (Fotó: Piti Marcell) Részletek itt.

Medence Csoport workshop

A Medence Csoport workshopjai bármely összetételű társaság számára biztosítja a bekapcsolódás lehetőségét. Semmiféle előzetes gyakorlatra, tudásra, de még kézügyességre sincs szükség, elég, ha valaki bánni tud az ollóval. A rendelkezésre álló használt reklámmolinókból bárki látványos, jól használható, egyedi tárgyat készíthet. A műhely az upcycling szellemét valósítja meg, az újrahasznosítással egyben új, magasabb minőségű termék jön létre. Részletek itt.

Bükki Csillagda ajándékutalvány

Az idén tavasszal megnyitott Büki Csillagdába szóló ajándékutalvánnyal biztosan célba találtok a kirándulni szerető családtagoknál, ismerősöknél, és a csillagászat iránt érdeklődő gyerekeknek is jó ajándék. Részletek itt.

Natív lovasterápiás élmény

Ezek a foglalkozások akár egyéni, akár csoportos formában biztonságos kereteket nyújtanak ahhoz, hogy figyelemmel dolgozhass konfliktusaidon, önbizalmad építésén, önmagad kiteljesedésén, az egyensúly megtalálásán. Részletek itt.

Élményajándékok a Pagonynál

A Pagony Könyvkiadónál nemcsak könyves ajándékutalványokat vásárolhattok, hanem szabadtéri játékos programjaikra, illetve a Rumini kalandszobába is válthattok ajándék belépőt. Mi már kipróbáltuk a Négy madár titkát, a kuflis sétát és a legújabb, legkisebbeknek szóló boribonos programot is, de várjuk már az Időfutárhoz kapcsolódó élménysétát is. Részletek itt.

Nyitókép: Budapest Bábszínház: Holle anyó / fotó: Éder Vera