Szép álmokat, Ella! – Kipróbáltuk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ehrlin_szepalmokatella

A legújabb történetben Ella, a kiselefánt a varázslatos álomhozó erdőn keresztül egészen az ágyáig jut. Az első kötet, az Aludj el szépen, Bendegúz! után (itt írtunk róla bővebben), íme egy újabb segítség az altatással küzdő szülőknek. Ezt a mesét is kipróbáltuk, és ismét nagyon álmosak lettünk! 🙂

A Szép álmokat, Ella! című könyvben, amely a trilógia második része, újabb relaxációs technikákkal ismerkedhettek meg, a gyerekek pedig olyan nagyon álmos szereplőkkel, mint Szendergő Szőrpocok, Hortyogó Helga és Álmatag Egérke, de feltűnik az előző meséből ismert Bendegúz is. Aki már ismeri az első könyv instrukcióit, nem éri majd meglepetés, hogy néhol lassabban vagy halkabban kell olvasni, vagy esetleg „beleásítani” a történetbe.

Természetesen vannak olyan helyzetek és gyerekek, akik nem alszanak el Ella és Bendegúz történetére, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert lerövidíti az altatás idejét. Nálunk több esetben átjött a könyv hatása, de akkor sem kell lemondani róla, ha elsőre nem sikerül.

ella_pocok

A könyv vitathatatlan érdeme, hogy gyerekeket már egészen kicsi kortól kezdve megtanítja, hogyan relaxáljanak, lazítsanak, amire manapság egyre nagyobb szükségük lehet. Kifejezetten ajánlom olyan felnőtteknek is, akik nehezebben lazulnak el, nem bírnak a napi pörgésből kilépni. Természetesen nem minden este ezt a könyvet olvassuk, de néha jó elővenni és bevallom, hogy rám mint szülőre is jótékony hatással volt.

Számos kérdés merült fel az első könyv olvasása kapcsán (ugyanúgy mint a többi szülőben), amelyre a szerző ebben a kötetben válaszol, illetve az olvasók tapasztalatait is megosztja. Hogyan olvassuk egyszerre több gyereknek a mesét, mégis személyessé téve; el kell-e olvasni végig, ha a gyerek közben már elaludt; hány éves kortól ajánlott stb. Talán a legfontosabb gondolat, hogy mindenkinek a saját gyerekére és családjára kell formálnia a történetet. Persze olyan sikertényezők is közrejátszhatnak mint a következetesség, napi rutin, az altatás előkészületei vagy a kommunikáció, de ezt talán a gyereknevelés minden részére igaz lehet.

A Kolibri Kiadónál megjelent könyvet ezúttal is Agócs Írisz illusztrálta.

A szerzőről

Carl-Johan Forssén Ehrlin

Carl-Johan Forssén Ehrlin viselkedéskutató, pszichológus és nyelvész, aki 2015-ben az Aludj el szépen, Bendegúz! című művével tett szert világhírnévre. Első altató meséje világszerte elsöprő sikert aratott. Ez volt az első, magánkiadásban megjelent könyv, amely az Amazon sikerlistájának élére került. Sikerét elsősorban azoknak az elégedett szülőknek köszönhette, akik a barátaik és ismerőseik között szóban, illetve a közösségi oldalakon is terjesztették a könyv varázslatos világának és működőképességének hírét.

JÁTÉK

szep_almokat_ella_jatek

A játékot lezártuk. Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Délity Boginak kedvezett, felvesszük veled a kapcsolatot! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a 2016. október 12-én boltokba kerülő Szép álmokat, Ella! című könyvet!
Nincs más dolgotok mint a következő kérdésre válaszolni:

Hány nyelvre fordították le eddig az Aludj el szépen, Bendegúz! című mesét?

Egy kis segítséget itt találtok!
A válaszokat október 10-e, hétfő éjfélig várjuk a jatek@minimatine.hu-ra (a tárgyba írjátok bele, hogy Ella), utána sorsolunk!

Érdemes megnézni a legjobb őszi fesztiválok és 2016-os játszóterek és gyerekbarát kávézók összeállításunkat is. Ha nem szeretnétek lemaradni a legizgalmasabb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, akkor tartsatok velünk: látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz és iratkozzatok fel hírlevelünkre!