Elkezdődött a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a hóvirágok hamarabb előbújtak, így 2022. február 14-étől elkezdődött a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban!

Két hektáron csodás hóvirágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. Az Arborétum minden nap 10 és 17 óra között látogatható. Érdemes hétköznap érkezni, mert hétvégéken nagyon sokan vannak. A hóvirágünnep 3-4 hétig tart, de érdemes követni a Facebook oldalukat az aktuális információkért.

A teljes árú jegy 1700 Ft, kedvezményes jegy 1200 Ft. Regisztrálni nem kell, kizárólag a szakvezetésekre.

A Vál-völgyi kisvasúttal is lehet érkezni a helyszínre, így kevésbé zsúfolt helyeken is lehet parkolni. A részletes menetrendet itt találjátok. A Hóvirágünnep minden napján közlekedik, hétköznap is.

Forrás: Alcsúti Arborétum Kép: Unsplash / Kristine Cinate

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.