10 finom fagyi Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10 finom fagyi Budapesten, természetesen van még több is, úgyhogy ígérjük, hogy szorgalmasan kóstolgatunk majd ezen a nyáron is. A fagyi mellé pedig szuper játszótereket is ajánlunk! Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk már nem pontosak.

Erdős és Fiai

A 2012-ben alapított Erdős és fiai Cukrászda fagyija az igazi titkos favorit, már többször kóstoltuk és tényleg mindig tökéletes. Gyakran hosszú sor áll, de érdemes kivárni, és valahogy gyakran útba kell ejtenünk, még akkor is, ha nagyon messze van.
Cím:
XI. ker., Etele tér 3.
Fb: https://www.facebook.com/ErdosEsFiaiCukraszda

Dolce Intervallo

Éve óta visszajáró vendégek vagyunk az Andrássy útról nyíló Szív utcában található pici fagyizóban. Előszeretettel kóstoljuk a vaníliát, a tejkaramellát, a mangót és az angol puncsot, de lehet kapni náluk tej-tojásmentes fagyit, gyerek gombócot is, és nagy kedvencünk a rétegelt fagyijuk. Az ár korrekt, a gombócok nagyok. Az egyik legjobb ár-érték arányú fagyi a városban! Innen néhány sarokra találjátok a Benczúr-kert szuper játszóterét.
Cím: VII. ker., Szív utca 26., a Kodály köröndtől 2 percre.
Fb: https://www.facebook.com/pages/Dolce-Intervallo/363980617036661

MAMO

mamogelato

A Ráday utca közepén található MAMO egy hamisítatlan olasz cukrászda kenős fagyival és letisztult designnal. Néhány utcára találjátok a Nehru-partot.
Cím: IX. ker., Ráday u. 24.
Fb: https://www.facebook.com/MamoGelato

Kedveskrém

kedveskrem_fagyizó

Ha a Batthyány tér környékén járunk, nem hagyhatjuk ki a Kedveskrémet, ahol a Fagymókok készítik a fagyikat, na jó nem is ők, de a design jópofa és a fagyi is finom. A Pékműhelybe is kukkantsatok be, már messziről érződik a finom péksütik és kenyér illata. Na meg persze ott a Rumini játszótér is. 🙂 2018-ban az Olimpia Parkkal szemben is nyílt egy Kedveskrém, úgyhogy lett a városban még egy jó játszótér+fagyizó kombináció!
Cím: I. kerület, Batthyány utca 26. és V. kerület, Balassi Bálint u. (Olimpia parkkal szemben)
Fb: https://www.facebook.com/kedveskrem

Hisztéria Cremeria

Hiszteria_Cremeria

A Bonbonetti mintabolt mellett régebben sokszor elmentünk, nézegettük a kisvonatot a kirakatban, 2016-ban pedig egy remek fagyizó nyílt a helyén. Kb. 30 féle ízt találhattok itt a klasszikusoktól kezdve a különböző extrább kombinációkig, sőt a tölcsérbe kérhettek belga csoki öntetet is (tej- és étcsoki formájában). A fagyit itt dekára adják. Természetesen a laktózérzékenyekre is gondoltak a különböző sorbet fagyikkal, de a sütikedvelők sem távoznak majd üres hassal.
Cím: VI. ker, Andrássy út 44.
Fb oldal: https://www.facebook.com/HiszteriaCremeria/

Cioccolatte

cioccolatte

A Pozsonyi út környékén van több jó hely is, viszont a Cioccolatte-t mindenképp érdemes útba ejteni. A választás nagyon nehéz, mert az idénygyümölcsösöktől az egzotikusig nagyon sokféle íz kapható náluk. A Margitsziget és a Szent István-park, valamint az Olimpia park is könnyen elérhető fagyizás előtt vagy után.
Cím: XIII.ker., Pozsonyi út 7.
Fb oldal: https://www.facebook.com/cioccolattefagylaltozo/

Anjuna Ice Pop

anjuna

Az ice pop-ok nagy sikere idén is folytatódik. Az Anjuna ananászos, mango-maracuja, és egyéb csodákkal, sőt limonádékkal is vár benneteket. Minden fagyijuk vegán, glutén-, laktóz- és adalékmentes. Ha pedig lehűltetek, irány a Millenáris és a Zöld Péter játszótér. 2018 nyarán az Egyetem téren, sőt Balatonfüreden is nyitnak egy új helyet!
Cím: II. ker., Lövőház u. 24. és V. kerület, Egyetem tér
Fb oldal: https://www.facebook.com/AnjunaPops/

Valdocco

valdocco

A Valdocco pultja mögött Rüsics István cukrászmester és csapata vár rátok. Nagy adagot adnak (1 gombóc 7-8 dkg), viszont lehet kérni kis gombócot is, ami a gyerekeknek különösen jó, a felnőttek pedig így több ízt is megkóstolhatnak. Kedvencünk a csoki és pisztácia. A fagyival érdemes átsétálni a Károlyi-kertben található szuper játszótérre.
Cím: VIII. ker., Múzeum krt. 7. (Astoria)
Fb: https://www.facebook.com/ValdoccoAstoria/

Fragola

A fagyiláncot számos helyen megtaláljátok a városban többek között a Csévi utcában, a Nagymező utcában, a Károly körúton, de mi most a Kiss János altábornagy utcait ajánljuk a Margaréta játszótér közelsége miatt, illetve a Szépvölgyi úton találhatót a Pál-völgyi barlang közelében, de már az Állatkert szomszédságában is van fagyis pultjuk.
Cím: II. ker., Szépvölgyi út. 176., II. ker Csévi utca 7., XII. kerület, Kiss János altábornagy u. 54., VI. ker Nagymező utca 7.
Weboldal

Játszótereket találtok még itt, itt és itt.

Nézzétek meg Vakáció rovatunkat további nyári programötletekért!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásokról és interjúkról, hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, Fb oldalunkat pedig itt találjátok. Tartsatok velünk!

Képek forrása: a fagyizók facebook oldala