Itt jártunk – Elevenpark Újbuda

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

elevenpark_MG_7925

Az Elevenpark Újbuda Magyarország egyik legnagyobb játszóháza, amely ötvözi a vidámpark, kalandpark és a klasszikus játszótér elemeit. Igazi gyerekfárasztó hely, ahol a totyogóktól egészen az iskolás korosztályig (sőt a felnőttekig) mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget. 2019 végén a hely szinte teljesen megújult és sok új játékkal gazdagodott.

_MG_7766_

_MG_7706_

_MG_7895_

A trambulinok szomszédságában többek között helikopter, mozdony, motor, minikörhinta várja a legkisebbeket. Ezek a játékok 200 Ft-os zsetonnal működnek.

_MG_7950_

Egészen a kicsiktől kezdve az óvodásoknak szánt méreten keresztül a nagyobb gyerekekig mindenki találhat magának megfelelő méretű trambulinokat.

_MG_7937_

_MG_7962_

A játéktér közepén alakították ki az egyik újdonságot: a magasban, sínen közlekedő, lábbal hajtható járműveket. Találtok itt tűzoltó- és rendőrautót is. Egyszerre két ember használhatja a járműveket, és még külön zseton sem szükséges hozzá. A kisebbek is nagyon élvezték, bár nekik még nem ér le a lábuk a pedálhoz, de kb. 5-6 éves kortól már önállóan is lehet használni.

Mellette, a tér közepén egy nagy „vulkánt” is találtok, ahova fel lehet mászni.

Szintén újdonság a hullámvasút szerű jármű, amelyen oda-vissza lehet csúszni. Zsetonnal működik.

A beülős ugráló helyén most több mászótornyot is találtok, amelyen karabinerekbe kötve biztonságosan fel lehet mászni. Itt animátor is segít.

_MG_7741_

_MG_7857_

1 zseton ellenében a kis pályán kipróbálhatjátok az elektromos kisautókat, motorokat. Önállóan 4 éves kortól lehet használni a járműveket.

_MG_7829

_MG_7820_

_MG_7776_

_MG_7836_

A régi krokodilos ugrálóvár helyett most oroszlános van, de ugyanúgy működik. Az oroszlán szája néha rácsukódik a gyerekekre, majd újra kinyílik, a másik oldalán pedig le lehet csúszni. A játszóházban találtok még egy ufós ugrálóvárat is.

_MG_7714_

A görgős csúszda részben megmaradt, ugyan sokkal kevésbé meredek, és a szőnyegek helyett most műanyag bobbal lehet rajtuk lecsúszni. A játszóház hátsó részében találjátok, a mászóka komplexumban.

_MG_7728_

A zsetonnal működő lovat is többször kipróbáltuk.

_MG_7785_

Csúszdából a játszóház hátsó részében találtok családi hullámos változatot, ahol akár négyen is csúszhattok egymás mellett. Az egészet egy labirintusos mászóka komplexum veszi körbe, ahonnan csőcsúszdán is lejuthattok. Itt biztonságosan mozoghat már egy 4 év körüli gyerek is.

Ennek szomszédságában egy kis pályán dodzsemekkel közlekedhettek.

_MG_7842_

A legkisebbeket külön elkerített, puha szőnyeggel borított rész várja, kis csúszdával, golyótengerrel, libikókával, óriás építő elemekkel, és természetesen pelenkázóhelyiséget is találtok a játszóházban. Emellett a büfé melletti padok szomszédságában egy külön játszószoba is van kis asztalokkal, székekkel, baba konyhával, mászóalagúttal. Nagyon jó, hogy sok természetes fény van.

_MG_7971_

A középső részen lehet többféle járművel közlekedni: kismotorral, tekerős és utánfutós bringával.

_MG_7944_

Szülinapokat is szerveznek, különböző csomagokból lehet választani, illetve felnőtteknek is szerveznek programokat, csapatépítőket, mivel a legtöbb játékot ők is használhatják.

_MG_7907_

Hasznos infók:

Enni- és innivalót bevinni tilos, viszont a helyszín középső részén van egy nagyobb étterem rész (kicsiknek etetőszékek is vannak). Itt kaphattok a komplett ebédet, gyerekmenüt, édességeket, sőt még gyümölcsöt is. Gluténmentes virsli és falafel tál is kapható.
A bejáratnál kapus beléptetőrendszer működik, tehát kiskorú nem tud kijutni a helyszínről.
A cipőket és egyéb ruhákat a bejáratnál található szekrénybe lehet betenni. Ennek letéti díja 2000 Ft, melyet távozáskor visszaadnak. Zokniban lehet a játszóházban tartózkodni.
A legtöbb játékra felnőttek is felmehetnek, ha nem, azt külön kiírásokkal jelzik.
A zseton ára 200 Ft.
A játszóházban rengeteg természetes fény is bejut a hatalmas ablakokon keresztül. A hátsó részben babzsákos rész is van, ahol lehet pihenni.
Parkolni az Újbuda Center parkolójában lehet, ahol hétköznapokon első 1,5 óra ingyenes, utána 200 Ft/fél óra, hétvégén pedig ingyenes.
A pesti oldalon is találtok egy Elevenpark játszóházat a Váci úton, a RENO-nál.
Fb oldalukat itt találjátok.
A játszóház közvetlen szomszédságában, az Újbuda center 2. emeletén találjátok a Cyberjump trambulin parkot. A két helyszínre kombinált jegy is váltható!

Cím: Újbuda Center, 1117 Budapest, Hengermalom út 19-21, 2. emelet
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig (iskolaidőben) 13:00-19:00; hétvégén és szünidőben 9:00-20:00
Belépő árak: itt (egyszeri belépés, viszont egészen zárásig érvényes), 36 hónapos kor alatt ingyenes. Az utolsó 2 órában a jegyek kedvezményesek.

A legjobb családi programokért, hétvégi ajánlókért, fesztiválokért, új családbarát helyekért, játszóterekért és a legjobb gyerekkönyvekért látogassatok el a minimatine.hu-ra! Heti hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!