Életmesék – Családi történetek, amelyekben mindenki egy kicsit magára ismerhet

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életmesék

A kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka, aki a Tintanyúl zenekar énekesnője is, ezúttal maga vállalkozott, hogy kísérő meséket írjon új albumuk dalaihoz. Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Helikon Kiadó jóvoltából az Életmesék című könyvet! Szponzorált tartalom.

Farkasházi Réka háromgyerekes anyukaként könyvben mind az ovisok, mind a kisiskolások, mind a kamaszok világában rutinosan mozog. Hétköznapi történeteiben olyan különböző korosztályokat foglalkoztató problémák is felszínre kerülnek, mint például a testvér konfliktus, a túl sokat dolgozó szülők, a barátság, az összetartozás, generációk közötti kommunikáció, az elmúlás vagy éppen a sokféleség elfogadása. A könyv nem titkolózik, nem tekinti tabu témának például a válást sem, a történetek őszintén mesélnek magáról az életről.
A könyv mind a gyerekek, mind a szülők számára tartogat interaktív elemeket. A mesékhez kapcsolódnak feladatok, például színezés, betűkártya vagy ajándékdoboz tervezés. A szülőket pedig arra ösztönzi, hogy a történetek mintájára „saját hangjukon” folytassák a mesélést. A könyv első oldalára akár egy családi fotót is be lehet ragasztani vagy egy rajzot készíteni. Az első ébredős- és az utolsó alvósmese keretbe foglalja a 12 történetet, amelyhez CD melléklet is tartozik a zenekar legújabb dalaival. Kiemelnénk még Szimonidesz Hajnalka szívet melengető illusztrációit is, amelyek nagyon jól kapcsolódnak a családi történetekhez.

Szeretem nézni az embereket. Figyelni, hogyan léteznek a világban. Elképzelni, milyen lehet az életük. Vagy milyen lehetne. Valahol mélyen éreztem én, hogy ezzel még lesz dolgom. Sokan noszogattak is, hogy írnom kellene. Éreztem, hogy izgat és talán azt is, hogy van hozzá képességem, csak bátorságom nem volt elegendő. Hogy jövök én ahhoz, hogy tollat ragadjak?! Íróként sehogy. Anyaként, miért ne? Miért ne mesélhetném el a gyerekeimnek, hogy milyen ez a világ. Milyen szép, milyen bonyolult, néha milyen nehéz. Miért ne mesélhetnék arról, hogy vannak családok, akik máshogy élnek, mint mi. Hogy a legtöbb család máshogy él, mint mi. Vannak sok gyerekes, egy gyerekes családok. Vannak elvált szülők, akik egyedül birkóznak meg a mindennapokkal. Vannak olyan családok, ahol a nagyszülők együtt élnek az unokákkal. Hogy a Nagypapának, ha beteg mennyi erőt tud adni egy kisunoka. Hogy a kamasz gyerek mennyi szeretetre vágyik, hogy az egyke meg kistesóra. 12 mesét írtam. 12 különböző családról, nagyon is hétköznapi történetekkel. Egy kicsi humorral, sok-sok szívvel. 12 meséhez 12 dal. Ez az ÉLETMESÉK – Családi album.” – Farkasházi Réka.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi eseményekről, a legújabb családbarát helyekről, programokról, kirándulás ötletekről, iratkozzatok fel a Minimatiné heti hírlevelére!

JÁTÉK

Farkasházi Réka: Életmesék

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Héra (Illyés) Ágotának kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!
Játsszatok velünk január 19-éig, és nyerjétek meg az Életmesék című könyvet a Helikon Kiadó jóvoltából! A jatek@minimatine.hu-ra várjuk a következő kérdésre a választ:

A könyv melyik dalából készült el a zenekar legújabb klipje?

Itt találtok segítséget! Január 20-án sorsolunk! Általános játékszabályzat itt.