Éjszakázz a Néprajzi Múzeumban!

Éjszaka a múzeum is elcsendesedik, sötétbe borulnak a kiállítótermek, csak a hold világítja meg a summás lány tükrét, amelynek visszaverődő fényében megjelenik a Máriás-ágy körvonala. De vajon biztosak lehetünk benne, hogy élettelen az épület, ha még sohasem láttuk, milyen egy éjszaka a bezárt múzeumban, mi történik lámpaoltás után a tárgyakkal? Most itt a lehetőség, hogy a saját szemeddel győződj meg róla. Éjszakázz a Néprajzi Múzeumban!

Tölts egy izgalmas éjszakát a Néprajzi Múzeumban!

Barangoljunk a terekben, folyosókon, raktárban, elemlámpával a kézben. Ismerjünk meg együtt egy kész kiállítást és fejezzünk be egy félkészet! Próbáld ki a subán alvást, szerelj össze egy priccset, pihenj meg pásztorbotnak dőlve, húzd ki az asztalágyat, hunyj egy rövidet buszülésen, bóbiskolj el függőágyban, vess fekhelyet tábori ágyon és építs kuckót a többiekkel. Közben elmerülhetsz az alvás és az
éjszaka világában, mesélhetsz a szokásaidról, elmondhatod, hogyan ringatod magad álomba, és másnap együtt ébredhetsz a liget csicsergő madaraival.

A Néprajzi Múzeum új épületében külön szintet terveztek a Gyermekmúzeumnak, és benne egy speciális teret az Éjszakázz a múzeumban! programnak. Ez utóbbi egy különleges helyzetben, több órás élménygazdag foglalkozással, választható módon csak kora este, vagy az egész éjjel folyamán történik.

Témája, maga az alvás. Megvizsgálják a körülményeit, kielemzik hogyan alkalmazkodunk a fény és a sötétség, a meleg és a hideg váltakozásához. Összegyűjtik, hogy milyen módon készülhetünk fel az éjszakára, milyen fizikai és képzeletbeli védelemmel látjuk el magunkat. Kitárják, hogy mit gondolunk az álmainkról, és a múzeum nagyon gazdag gyűjteményéből kipróbálunk különleges fekhelyeket és alvási szituációkat. Teszik mindezt egy félig kész kiállítás befejezésének játékával, ahol a résztvevők maguk is néprajzkutatók lehetnek, keresgélhetnek a gyűjteményi raktárban, és reggelre ébredve saját fekvőhelyeikkel együtt meglátásaikat is beépíthetik a múzeum általuk elkészített vadonatúj tárlatába.

Helyszín: Néprajzi Múzeum (1146 Budapest, Dózsa Gy. út 36.)
Időpont: 2024. február 23. (rövid program: 18:00-22:00), március 8. és 22. (hosszú program: 18:00- reggel 8:00)
Korosztály: 7-10 évesek és szüleik

 

Vigyél magaddal:

  • saját hálózsákot és kispárnát
  • kulacsot és hidegélelmet vacsorára, valamint reggelire egy kis nasit
  • tisztasági csomagot (tisztálkodási lehetőség csak mosakodás, kéz-, arc-, és fogmosás)
  • kényelmes, réteges öltözet (igény szerint hálóruha), szobapapucs (váltócipő), vagy váltózokni
  • és a kedvenc plüssödet!

A program minimum 15 fővel indul.

Forrás: Néprajzi Múzeum

A Néprajzi Múzeumról itt írtunk bővebben.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!