Közeleg a szeptember, végre indulnak az edzések!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Intersport back to school

Az ősz mindig a nagy változások és újrakezdések időszaka. A jelenlegi helyzetben különösen várják a gyerekek, hogy végre visszarázódjanak a normális kerékvágásba a mindennapjaik, és elkezdődjenek azok a foglalkozások, edzések is, amit nagyon szeretnek vagy éppen új sportágat válasszanak. Szponzorált tartalom.

Szerencsére több helyen az online térben is folytatódtak az edzések, már ahol erre az adott sport lehetőséget adott, de ez mégsem pótolta a személyes találkozásokat. Az ősz új lehetőség is egyben egy új sportág kiválasztására. Akár több hónapra is szükség lehet ahhoz, hogy kiderüljön, mi a gyerekünk számára megfelelő sport.

Szeptemberben sok helyen tartanak bemutató órákat, ahova érdemes elmenni, de mindenképp végig kell gondolni:

  • milyen és mennyi felszereléssel jár az adott sportág
  • milyen anyagi terhet jelent
  • mennyire van messze a lakhelyünktől
  • mennyire fér bele a család életébe, ha esetleg hétvégi elfoglaltságot is jelent.

Azt viszont biztosra vehetjük, hogy a nyár alatt kinőtték szinte az összes ruhájukat és cipőjüket, úgyhogy itt az ideje, hogy beszerezzük az új darabokat. Az Intersport kínálatában több sportághoz is megtaláljátok a szükséges felszerelést.

Tippek 4 népszerű sportághoz:

ÚSZÁS és VÍZI SPORTOK

Az úszás egy olyan alapsport, amibe minden gyereknek bele kellene kóstolni. Ha csak megtanul rendesen úszni, és van egy alap vízbiztonsága, már sokat nyertünk vele. Persze a választást erősen befolyásolja, hogy van-e uszoda a közelünkben, illetve, hogy a gyerekünk nem hajlamos-e pl. a fülgyulladásra. Majnem minden uszodában indul az őszi időszakban szervezett úszásoktatás. Az alap felszerelés sem olyan drága. Az úszósapkánál próbáljuk ki a szilikonos, illetve a textil változatot is, mindkettőnek megvan az előnye. A textil sapkák kényelmesebbek, nem húzzák a hajat felvételkor sem, viszont a szilikonos sapkák a hosszabb hajúaknak praktikusak. Úszódresszből vagy úszósortból érdemes jobb minőségűt választani, ha heti több alkalommal jár úszni a gyerekünk. A papucsnál mindig nézzük meg a talpat, mennyire csúszásbiztos, illetve a lábat jobban tartó papucsokat érdemes kiválasztani. Az úszószemüvegből is sokféle kapható. A törülközőből vagy köntösből pedig érdemes a könnyen száradó, jó nedvszívó vagy mikroszálas darabokat választani. Van, ahol szettben is megvásárolhatjuk a szükséges dolgokat (van belőle lányos variáció is). Kezdőknek nudli és úszódeszka általában van az oktatáson, de vihetünk sajátot is.

FUTÁS

Rengeteg mozgásformánál használják kiegészítő edzésként. Ráadásul szinte már az összes furóversenyen vannak kifejezetten gyerekeknek vagy családoknak szóló távok, így a sportág is egyre népszerűbb. Az alap a jó minőségű futócipő kiválasztása, de nem árt a gyorsan száradó, speciális futópóló és ruházat beszerzése sem. Érdemes az őszi-téli időszakban a láthatóságra is figyelni, hiszen hamar sötétedik.

FOCI

A foci az egyik legkedveltebb sport, amely egyre népszerűbb a lányok körében is. A kipróbálás időszakában nem érdemes túlzottan bevásárolni, mert egy könnyű anyagú rövidnadrág, póló, sportcipő elegendő hozzá. Viszont, ha a gyerekünk már elköteleződött a sportág iránt, érdemes az alapruházatot jobb minőségűre cserélni, például megfelelő foci cipőt választani, vékonyabb, gyorsan száradó focimezt és rövidnadrágot, illetve sportszárat, sípcsontvédőt. Mivel az edzések jó időben szabadtéren zajlanak, érdemes vékony, de meleg réteges ruházatot, nedvszívó aláöltözetet is vásárolni. Az edzővel egyeztessetek előtte, hogy hol tartják majd az edzéseket az őszi és téli időszakban, illetve hogy szükség van-e például kapuskesztyűre.

FITNESZ

Eleinte ide is elegendő a torna órákhoz szükséges tornadressz, rövidnadrág, póló, tornacipő, de később érdemes minőségibb, tartósabb darabokat vásárolni. Speciális fitnesz cipőre, könnyű, nedvszívó ruházatra és esetleg matracra, kiegészítő eszközökre is szükség lehet. Nagyobb lányoknál a sportmelltartó is az alapruházathoz tartozik.

Amit sportágtól függetlenül érdemes beszerezni:

  • kulacs – minden sportágnál, illetve a suliban is szükség van a folyadékpótlásra, télen jól eshet egy termoszból a meleg ital is
  • megfelelő méretű táska kiválasztása – nagyobb sporttáska, hátizsák szükséges vagy kisebb tornazsák is elegendő az adott sportághoz
  • melegítő – akár a suliban egy kinti torna órához, de bármilyen edzésre menet is praktikus öltözet

A cikk megírását az Intersport támogatta.