Dizájnos karácsony

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha egyedi ajándékokat szeretnél vásárolni, látogass el egy karácsonyi design vásárra. Összegyűjtöttük neked a legjobbakat. A WAMP-on és a bringás bolhán jártunk már és szeretjük, nemcsak az ötletes tárgyakat, hanem a hangulatot is. Nézzük meg a többit is!

Design Terminál  – december 7-23., Erzsébet tér 13.

Karácsonyi kiállítás, vásár és aukció a magyar design legjavával. Hétfőtől péntekig 11 és 21 óra között, hétvégén 10 és 21 óra között tartanak nyitva. December 13-án 19 órától aukciót rendeznek az Ökomenikus Segélyszervezet javára, december 14-én 18 órától Fashion Day lesz divatbemutatóval. Ingyenes!

DIP_rozsi_boutique_02

DIP és Termelői piac – december 7. és 21-én 11 órától, december 14-én DIP és Gardrób Közösségi Ruhavásár, Central Passage

A vásáron közösen jelennek meg a Közös Piac kistermelői és a DIP Design Passage designerei. A Central Passage mindössze 50 méterre található a Deák Ferenc tértől. Az átjárónak bejárata van a Király utcáról és a Paulay Ede utcáról is. Ingyenes!

schalleszter_01

WAMP – dec. 8., 15., 21., Millenáris B csarnok

Bronz-, ezüst-, és aranyvasárnap a Millenáris B csarnokában biztosan találsz egyedi meglepetést, hiszen a több mint 150 kiállító asztalai igényes designtárgyaktól, minőségi élelmiszerektől és gasztronómiai termékektől roskadoznak majd. Belépő: 500 Ft.

creative_arts_fair_kartonjatek_01

IV. Creative Arts Fair – dec 7-8., Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum hagyományos design vására idén karácsonykor is várja a tárgykultúra szerelmeseit iparművészek által készített egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel a múzeum patinás Üvegcsarnokában. Belépő: 800 Ft.

bringa_bolha_M7B9063

Bringás bolhapiac – december 14., 13 órától, Szimpla kert

A Szimpla Bringás bolhapiac minden hónap második szombatján vár mindenkit hazai tervezők bringás termékeivel. Mindemellett használt és új biciklik, alkatrészek is kaphatók. Ingyenes!

Re-Karácsony – december 14., 14 órától, Gödör Klub

Ajándékkészítés a hazai újrahasznosító csapatok legjobbjaival, nemcsak felnőtteknek. 1 workshop: 2500 Ft, 2 workshop: 3500 Ft, 3 workshop: 4500 Ft.

Kreatim kiállítás és vásár – december 15., Műcsarnok

Az idei rendezvény azért is különleges lesz, mert egy nagy múltú képzőművészeti kiállítóhelyen mutatják be a művészeket. A Műcsarnok ad otthont azoknak az iparművészeknek és designereknek, akik a Kreatim-ot választják a közönséggel való találkozásra. Ingyenes!

WNDRLND karácsonyi vásár – december 14., Szatyor Bár

December 14-én 14 és 20 óra között az aktuális WNDRLND-SPECIAL EDITION című kiállítás lezárásaként és a karácsonyra való készülődés hangulatában vásárral készül a Szatyor és a WNDRLND. A ott alkotó művészek munkái kerülnek „kézközelbe” vegyítve egy kis vintage, bohém hangulattal, amit a BOHEMI biztosít. Ingyenes!

Karácsonyi Art Bazaar – december 15., Müszi

A változatos, saját kezűleg készített termékek közül mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt ezen a vasárnapon a Müsziben 15 és 19 óra között. Legyen az táska, ékszer, egyéb kiegészítő vagy akár könyv, natúrkozmetikum és lakásdekoráció közvetlenül a tervezőtől, készítőtől. Párkapcsolati szakácskönyv (avagy már megint elsóztam, most mit csináljak???) egy humoros, öniróniával fűszerezett kis könyv is debütál az eseményen.

Fotó: WAMP, Szimpla Kert, DIP, Iparművészeti Múzeum