Diafilm mustra 2015

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

diafilmszemle

Nemrég diafilm szemlén jártunk, ahol bemutattak négy mesét a legújabb termésből. Íme az idei év kedvencei, illetve a 2015-ben felújított régi filmek. Nagy őszi diafilmes mustra a Minimatinétól!

AZ IDEI ÉV ÚJDONSÁGAI

A_negyszogletu_19-500x500

A négyszögletű kerek erdő lakói
A mesében megismerkedhetünk Mikkamakkával, a gyerekforma macskával, Bruckner Szigfriddel, az öreg oroszlánnal, Aromóval a nagyeszű nyúllal, s a többi nagyszerű karakterrel, Ló Szerafinnal, Szörnyeteg Lajossal, Vacskamatival, no meg Dömdödömmel. Lázár Ervin klasszikusa Szalay György új rajzaival került most diafilmre. 4 éves kortól ajánlott. Nálunk most minden este ez forog 🙂

A_titkos_kert_012-500x500

A titkos kert
Mary, az undok és elkényeztetett kislány nagybátyja házába kerül. Eleinte nagyon magányos, csak a kertésszel és egy vörösbeggyel ismerkedik össze, később azonban, mikor a jóindulatú szolgáló mesél neki egy bezárt kertről, Mary élete új értelmet nyer. A titkos kertet felfedezve igaz barátokra és szövetségesekre talál, s megtörténik a csoda… Egy szívmelengető történet a természet, a barátság, a szeretet és az összetartozás gyógyító erejéről. Frances Hodgson Burnett regénye alapján írta Kiss Ferenc, rajzolta: Baracsi Gabriella. 4 éves kortól ajánlott.

boribon_11-500x500

Boribon autózik
Közkívánatra újabb Boribon-mese kerül diafilmre, melyben kedvenc játékmackónk almás pitét enne. Sütne is neki Annipanni, de nincsen otthon alma. Ezért Boribon autóba pattan, és elindul almát szedni… Legkisebb minimatinésunknak jelenleg ez a legnagyobb kedvence.

Kismadar_16-500x500

Kismadár és kóró
Az álmos Kismadár megkéri Kórót, ringassa álomba…és ekkor elindul egy végtelennek tetsző láncolat. Vajon lesz, aki segít végül Kismadáron, hogy elaludhasson? A népszerű magyar népmesét Várszegi Adél szellemes verses átiratában és Máray Mariann különleges képi világával nézhetitek meg. Egy régi népmese új ízekkel fűszerezve. A Raptormeséhez hasonlóan szövegileg és képileg is nagy kedvencünk.

FELÚJÍTOTT FILMEK

Bruno_010_-500x500

Brúnó kapitány
Brúnó kapitány, a vén tengeri medve nyugdíjba vonult, hajóját, Hableányt is lehorgonyozta a szárazföldön. Egy nap azonban mégis arra ébred, hogy újra a nyílt vizet szelik, ráadásul potyautasokkal a fedélzeten. Különleges kalandok esnek meg a sokat látott kapitánnyal egy nyúl és egy tyúk társaságában…Bálint Ágnes meséjét Tankó Béla illusztrálta.

Dia_Dani_urutazasa_16-500x500

Dia Dani űrutazása
Dia Dani elcseni az ezermester nagyapja által készített űrhajót, és barátaival egy titkos csillagtúrára indul. Egy ideig minden jól is alakul, de aztán jönnek a zűrök…

Egyszeregy_003-500x500

Egyszer egy királyfi…
Egyszer egy királyfi mit gondolt magában? – ugye ismerősen cseng mindenkinek? A közismert népi mesejátékot felolvashatjuk, de akár együtt is énekelhetjük.

Muki_03-500x500

Muki és Maki
„Beszól a Nap: Itt a reggel, Muki pajtás nem kelnél fel? Egyél fiam, cuki Muki – noszogatja az anyuci”. A két kis majomról szóló, felújított történet nem csak kedves grafikái, de fülbemászó rímei miatt is sokak kedvence lehet ma is.

A tavalyi év újdonságait és régi nagy kedvenceinket itt találjátok!

A diafilmekhez legolcsóbban a Diafilm mintaboltjában juthattok hozzá, melyet itt találtok: REGIMENT Játéküzlet: 1066 Budapest, Teréz krt. 32., nyitvatartás: h-cs 10.00 -18.00, szo 10.00 -13.00. Csak készpénzes fizetés lehetséges!

Tartsatok velünk! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni.