David Attenborough 95. születésnapja – természet- és életrajzi filmek a Spektrumon

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David Attenborought

David Attenborough 95. születésnapja alkalmából különleges műsorokkal készül május 8-9-én a Spektrum csatorna, majd egészen júniusig hétvégente több órányi természetfilmet is bemutatnak.

Attenborough – Egy vadregényes élet méltó képet fest a férfiról, aki a legenda mögött áll. Ezt a nem mindennapi életutat követhetjük nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó” kisfiútól a műsorvezetői karrierje kezdeti évein át egészen a számtalan újító és előremutató dokumentumfilm megalkotásáig, amelyek többek között a 3D és a 4K technológiák úttörő alkalmazásán keresztül megváltoztatták a természettudományi műsorokról alkotott képünket. A személyes hangvételű különkiadás végigkíséri Attenborough utazással töltött éveit a Galapágos-szigetektől a kanadai hegyeken át egészen a borneói dzsungelekig. A film eddig soha nem látott módon mutatja be David Attenborought.
Műsor: május 8., szombaton 16:00

Az Attenborough csodálatos világa pazar pillanatkép az új utazásokat inspiráló időszakról. Attenborough négy káprázatos világra nyit ablakot: az óceánok, a szigetek, az ég és a múlt világára, és egyben bolygónk leglenyűgözőbb tájaira invitálja a nézőket, a Nagy-korallzátonytól a borneói esőerdőkig, az élővilág ékköveként jegyzett Galápagostól a Természettudományi Múzeum meglepő titkaiig.
Műsor: május 9., vasárnap 16:00

Emellett júniusig minden hétvégén (szombaton 9 órától) összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilm, mellette az univerzum titkait feltáró tudományos jellegű film és sorozat kerül képernyőre.

Forrás: Spektrum

Összegyűjtöttük az újra kinyitott budapesti vagy főváros környéki helyeket, illetve nézzétek meg országos válogatásunkat is állatkertekkel, várakkal, kisvasutakkal és látogatóközpontokkal!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.