Csináljunk papírszínházat! – Pagony pályázat óvodásoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óvodapedagógusoknak és középső- vagy nagycsoportos óvodás csoportoknak szól a Pagony újabb kreativitást, közös gondolkodást és együttműködést igénylő pályázata, melyben Vadai Adrienn szabadon választott könyve alapján papírszínházat kell készíteni. A legkiemelkedőbb pályázati munka készítőihez Vadadi Adrienn személyesen látogat majd el átadni a nyereményt.

A pályázatra elkészített papírszínház irodalmi alapanyaga Vadadi Adrienn bármely, szabadon választott könyve.

A Pagony Kiadó által ajánlott könyvek: Kicsimackó, Barkamesék, Ákos óvodába megy, Dorci, a legkisebb óvodás, Örökké óvodás maradok!, A Palacsinta tábor, Málna és Misi az ikrek, Peti tűzoltó lesz, Ünnepelj velünk!, de természetesen a szerzőnő bármelyik más könyve alapján is lehet dolgozni.
Nemcsak a könyvválasztás, hanem a technika is szabadon választott, lehet rajz, festés, zsírkréta. A képek hátsó oldalán fel kell tüntetni a vonatkozó meserészletet!

A pályázat menete:
Válasszátok ki közösen a feldolgozandó könyvet!
Készítsétek el a papírszínházat a gyerekek aktív közreműködésével!
A papírszínházról készült képeket jpg formátumban kérik elküldeni, vagy megosztani a linket, ha egy drive-on gyűjtöttétek össze a képeket.
Ha egy videóban mutatnátok be a papírszínház működését, töltsétek fel egy saját YouTube oldalra, és annak a linkjét osszátok meg a Pagonnyal! A pályázaton feltétlenül tüntessétek fel az óvoda, a csoport és a közreműködő óvodapedagógusok nevét!

Beküldési határidő:
2022. november 11. péntek
Beküldési cím: papirszinhaz@pagony.hu

Forrás: Pagony